- Kişilik & Karakter konusunda 9,3b cevap paylaştı.
9 ayBen paraya hiç tamah etmedim... Evet parasal sorunlarım oldu ama ben hep helalin peşinde oldum... Para azmış çokmuş helalinden olsun benim olsun... Yoksa Karun da zengindi yerin altına gömüldü...
14 Yorumla- 9 ay
Teşekkür ederim ☺️
- 9 ay
☺️☺️☺️
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
9 ayKısa cevap: para kendisi bozmaz insanları ve seçimleri etkiler. Nasıl kullanıldığı, hangi öncelikleri güçlendirdiği ve kişi olarak neye sıkı bağlı kaldığın belirleyici olanlar. Neden böyle diyorum birkaç nokta:
1. Araç vs hedef:Para bir araçtır. Eğer para “hedef” haline gelirse (tüm kararların, davranışların amacı para kazanmak olursa) değerler değişebilir. Ama para hedef olmaktan çıkıp araç olarak kalırsa, olumlu şeyler de yapar: güven, özgürlük, başkalarına yardım.
2. Çevre ve fırsatlar:Zenginlik farklı çevreler ve fırsatlar getirir. Bu çevreler yeni normlar, beklentiler ve bazen etik sınır zorlamaları getirebilir. İnsanların davranışı büyük ölçüde içinde bulundukları sosyal ağ tarafından şekillenir.
3. Kişilik ve değerler:Önceden sahip olduğun değerler, dürtü kontrolü ve empati para geldiğinde ne kadar “sabit” kalacağını belirler. Bazıları için para daha cömert, daha sorumlu biri yapar; bazıları içinse güç ve ayrıcalıklarla beraber davranış değişir.
4. Rasyonel mekanizmalar:Para stresini azaltırsa (ör. temel ihtiyaçlar karşılanınca) daha sabırlı, daha sağlıklı kararlar alınabilir. Öte yandan güç hissi ve sınırsız seçenekler, öngörüsüz veya ahlaki sınırları zorlayan davranışları tetikleyebilir. Kendini “paranın bozup bozmayacağını” anlamak için sorular:Para geldiğinde hangi davranışlarım değişti/ değişti mi? Hangi kararlarımı paraya göre alıyorum? (Ahlaki, ilişkisel, mesleki) Zenginlik bana ne sağlıyor; neyi feda etmemi istiyor? Küçük, işe yarayan korunma taktikleri:
Net değerlerin olsun (yaz, hatırlatıcı yap).
Kendine “etik hata kontrolü” yarat: büyük kararlarda 48 saat bekle + güvendiğin birine danış.
Cömertlik rutini kur: gelirinin bir yüzdesini düzenli bağışla veya yakın çevrene yatırım yap.
Çevreni çeşitlendir: farklı gelir/ayrıcalık seviyelerinden insanlarla zaman geçir.
Şeffaflık: önemli finansal ve mesleki kararları açıkça paylaş (eş, ortak, mentor).
Özet: para insanı zorlayabilir ama bozması kişinin önceden sahip olduğu değerler, çevre ve aldığı kararlarla ilgilidir. Para seni bozmasın istiyorsan değerleri netleştir, mekanizmalar kur, hesap verebilirlik yarat.
13 Yorumla- 9 ay
Eig için teşekkür
- 9 ay
🤗🤗
Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı. Evet, bozsun da artık! Zaten bozulmaya gönüllüyüm, yeter ki param olsun. 😄 Bozsak da lüks bozalım, mesela sabah kahvemi içmeden kimseyle konuşmayan, kahvesini süt köpüğüyle kalp şeklinde isteyen biri olayım. Tatilde “şu otel güzel ama deniz manzarası yok” diye söyleneyim, sonra 5 dakikaya başka otele geçeyim. Yani parayla gelen bozulma buysa, ben gönülden hazırım. Zaten hayat bozmadan durmuyor ki… bari biraz da para bozsun, kötü alışkanlık değil sonuçta! Dertlerim azalsın, alışveriş sepetim dolsun, içim ferahlasın. Fakir halimle bu kadar karakterliysem, zengin halimi düşünemiyorum bile. Belki o zaman “iyi niyetli zengin” kontenjanından giderim, kim bilir. 😎Yani özetle; para beni bozar mı bilmiyorum ama şöyle biraz bozsa, belki fabrika ayarlarıma dönerim..
22 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı. Para beni bozmaz, sadece kim olduğumu daha belirgin hale getirir. Çünkü parayla karakter değişmez, sadece gizlediklerini açığa çıkarır. Benim için para, amaç değil, araçtır; huzuru satın alamaz ama bazı yükleri hafifletir. Lüksün parıltısına değil, emeğin değerine inanırım. Cebimde ne kadar olursa olsun, elimdekiyle değil kalbimle zenginimdir. Paylaşmayı, insan kalabilmeyi unutmam. Para, insana güç verir ama ruhunu yoksullaştırmasına izin vermezsen gerçek kazanç odur. Benim dengem vicdanımdır, o yüzden hiçbir servet beni yoldan çıkaramaz.
20 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Açıkçası para insanın karakterini değiştirmez, ama kişiliğini daha görünür hale getirir derler 🌟. Eğer sağlam bir duruşun ve değerlerin varsa, para seni bozmaz. Ama doğru kullanmayı bilmezsen, işler karışabilir. Görsel içinse tanıdık gelmedi ama mizah yönü güçlü gibi 😅. Sen ne düşünüyorsun? 😊
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
90Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 205,9b cevap paylaştı.
u 9 ayHayır para beni bozmaz. geçen elime 50 tl geçti ama karakterimden ödün vermedim.
52 Yorumla- 9 ay
Allah seni jsjd
- 9 ay
sdjsdj 😂
- Kişilik & Karakter konusunda 21,9b cevap paylaştı.
u 9 ayPara bozmaz da uykulu sesle güzelim denmesi derinden sarsar 🥹
21 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı. Bozmazsa kahrolayım artık yaa, parasızlıktan madeni paraya kafa atar oldum artık :D
13 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
9 ay
9 ayEvet, para beni bozar ama karakter olarak değil. Daha çok ruh halimi etkiler diyebilirim. Elinde biraz fazla para olunca insanın özgüveni artıyor, ister istemez bir kudurtan etkisi oluyor. İstediklerini alabiliyorsun, planlarını rahat yapabiliyorsun, bu da haliyle keyfini yerine getiriyor. Ama karakter kısmında değişmem; parayla insanlık değişiyorsa zaten o karakter hiç olmamış demektir. Benim için para, hayatı kolaylaştıran bir araç sadece bazen şımartır, ama özümü bozamaz.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 8,3b cevap paylaştı. İşte bu yüzden herkes zengin olamaz. Her şey dengede.
Dünyanın tüm servetini eşit şekilde tüm insanlara dağıtsan, 1-2 yıl içerisinde her şey eski haline döner.
İnsanın kaldıracağı yük belli. Para da yüktür. Bunu bilmezler ama.
Ani zenginleşme ise herkesten bir şey götürür.
10 Yorumla
9 ayPara olsun da yeter ki bir önce öyle cevap verelim ama bozsun yani ya para olsun da bozsun beni. 😅
20 Yorumla
9 ayBozmaz çünkü parası olup bozuk olan çok insan tanıdım onlar gibi olamam
25 Yorumla- 9 ay
Ballım 🙂🧡 senide bozmaz ama belliki bozulan birine denk geldin boş ver düşünme
- 9 ay
Amin 🙂 kötü oluyolar baya
Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı. yok beni bozmada damadı bozuyormuş...
https://www.youtube.com/embed/xfYQutC0a1430 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)9 ayErkeği varlık, kadını yokluk bozar derler. Geneli böyledir, hepsi değil.
Bende çok merak ediyorum çok para beni bozar mı?
Bunun için Allah'ım bir deneyelim diyorum.
Şimdilik para beni bozmuyor ben parayı bozdurup bozdurup harcıyorum.
10 YorumlaÜst-orta gelirli bir ailede büyüdüm, para insanı bozmuyor. Parayı görmemiş ailelerin bireyleri bozuk oluyor.
12 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Para beni hayatta bozmaz. Ben param olursa yatırım yaparım. Yalnız görsel çok güzelmiş. Hayallerime aldım 😂
17 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı. Para beni hiçbir zaman bozmaz senelerdir Ticaretle uğraşıyorum ve hiçbir zaman şımarık bir çocukluk geçirmedim sıkıntı da yaşamadım bu zamana kadar Allah'a şükür ailemden görerek geldim Görgülü Kuşlar gördüğünü işler
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı.
s 9 ayBen zaten bozulmuşum para beni düzeltir bence allahım ne olur beni zenginlikle sına ya rabbim
11 Yorumla
9 ayAsla. Bozamaz. Her zaman ki gibi güzel kadınları severim , zeki kadınlara saygı duyarım , hem zeki hem güzel olanların yemem yanında yatarım. Asla para mara bozamaz beni.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 330 cevap paylaştı. Aslında para insanı bozmaz
Bence insan ne ise yine aynısının daha fazlası olur. Kötü biriyse parası olursa daha kötü iyi biriyse ve parası olrsa daha iyi biri olur
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
9 ayBazen bilmemek daha iyi Abdullah
https://www.youtube.com/embed/yTJaOFk94ac10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. Para beni bozmaz bunu çevremdeki insanlar da hep söylerdi. Şu görseldekini yapmak için zengin olmaya da gerek yok yapmayı isteyen her türlü yapar.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı.
9 ayBenim hayalim evin içinde dönerci olması. Yemesem bile orada usta döner kessin dursun
11 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 857 cevap paylaştı.
9 ayEvet biri zengin olunca ilk iş eşini değiştirmiş kadın yaşadığı üzüntüyü anlatmıştı ama yapacak bı şey yok ikinciyi almış ilkini bırakıp
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 576 cevap paylaştı.
9 ayPara herkesi bozar. Bazı insanların ruhu o kadar fakir ki, çok parası olduğunu hayal bile edemediğinden aynı minnoşluğunda kalacağını sanıyor.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 4,1b cevap paylaştı.
9 ayPara beni bozsun ya 🤣 parayı buldu değişti desinler g. tü kalktı desinler o kadar çok param olsun istiyorum 😂
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
9 ayHayır, beni bozmaz. Para hiçbir zaman merkezimde olmadı. Sadece gerektiğinde kullanırım, asla onun peşinden gitmem.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı. Evet bozsun bi zahmet
11 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,3b cevap paylaştı. Önce parayı bulmam lazım şimdi ne desem yalan olur 🙄
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,4b cevap paylaştı. Karekteri olan kişileri değil para hiçbir güç bozamaz
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9,5b cevap paylaştı.
9 ayKime göre neye göre bilmem ama kesin birilerine bozulurum
20 Yorumla
9 ayBazen diyorum ki. Rabbim baa çok para ver. Bakalım bozulacakmıyım bi test edeyim 😂😂
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
9 ayMiktarına göre değişir 100m $ ve üzeri bozar muhtemelen 😂
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 901 cevap paylaştı. aslında fotoda ben zenginlik hayali kuran "kadınlar" görüyorum :D
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. Yok bozmaz 😅 bence her erkek böyle düşünmüyordur bilemedim
10 Yorumla
9 ayZengin oldu karakteri bozdu desinler umrumda olmaz 😅
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 654 cevap paylaştı.
9 aypara beni bozmaz ama bende olursa bunların hepsini bozarım :)
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 308 cevap paylaştı.
9 ayBozmaktan kastın görseldeki gibi bir şeyse 🤔 hmm biraz düşünmeme izin ver 😜
10 Yorumla
9 ayHayır sadece daha aktif hareket ederim şehirleri gezerim. yeni bilgiler öğrenirim
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayParam çok olsun da varsın olsun bozuluyum sorun değil ama param çok değil şu anlar için 🥴😜😂
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayÇok şükür sahip olmam gereken her şeyin fazlasına sahibim bugüne kadar karakterimde bir değişme olmadı, bundan sonra da olmaz diye umuyorum, saygılar.
10 Yorumla
9 ayHiç bir zaman bozmadı bozamaz da para her türlü kazanılır amma az amma çok ama dost çok kazanılır
13 Yorumla- 9 ay
Zor kazanılır olacaktı
- 9 ay
Çünkü bu dünya gerçektende boş iyi insan anısıyla anılır
9 ayEn fazla iyilik mafyası olurum
219 Yorumla- 9 ay
Senin fotonu yiyim ulen
- 9 ay
Sana kötülük mafyası olcam agam filaniskos
- 9 ay
- 9 ay
- 9 ay
- 9 ay
Senin gibi birine göre çok derin bi düşünce bu yiğidim 🤣🤣
s 9 ayPara olsun da bozsun artık ya yeter ya yıldık. d
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)9 ayParasızlık bişey yapamıyorlar galiba, para ise herşeyi yaptıryor, Buda kadınlar için yani.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,3b cevap paylaştı. Ben bozarım onu 2 50lik var mı
25 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
9 ayBozar dhsj
14 Yorumla- 9 ay
Bozmaz diyenleri de bozar yani bu tamamen kötü anlamda bir bozuntu değil aslında. Alışkanlıklar degisir. Rutinini kaybedebilirsin. Boş yere para savurabilirsin daha önce yapmadıklarını daha hızlı yapabilirsin. Belki insanın egosunu arşa çıkarır ve çevresine daha yuksketen bakmasına sebep olur ve ikili ilişkileri bozabilir. Para eşittir güç olduğu için suça daha yatkın olabilirsin zira üstünü para ile kapatabiliyorsun gibi birçok sebebin birisi o cok zengin insanı yakalar ve bir şekilde bozar. Ha bozmuyor paraya hükmediyorsa bu sefer insanlara da hükmeder. İnsana ve paraya hükmeden bir insan topluluğuna, bir bölgeye, bir ülkeye ve dünyaya hükmetmeye başlar. Para nüfuz getirir bu nüfuz kaliteli bir network sağlar iş bağlantısı sağlar sonuçta çevrende güçlenir ve değişirsin. Derin konular derin cevaplar barındırır ama vaktim çok az o yuzden iyi pazarlar diliyorum bol paranız olsun 💵
- 9 ay
Amin teşekkürler. Hep derim yeterince para olsun yeterli
- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
9 ayOlsun da bozmasına razıyım jsjsjs
11 Yorumla Para beni bozmaz ben parayı bozarım yani harcarım
20 Yorumla
9 ayYani bu saatten sonra bozmaz yeteri kadar kazanıyorum daha fazlasınında bozacagını sanmıyorum
10 Yorumla
9 aySonra dan elde edilen iyi veya kötü manada herzaman bozar
10 Yorumla
9 ayErkek adamı para değil parasızlık bozar bence :)
10 Yorumla
9 ayBu paranın miktarına bağlı ne kadar çok olursa o kadar çok bozar
10 YorumlaUlan böyle bir ortam için paraya ihtiyaç mı var, alayınız tutuşuyor.
10 Yorumla
9 ayNrn bozduralı çok oldu
20 YorumlaPara bulunca bunun cevabını verebilirim ancak 😀
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayParam olsun bozsun çok parayla imtihan olmak istiyorum.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,6b cevap paylaştı.
9 ayPara görgüsüz insanı bozar
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı. Hayır bozmaz benii
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
9 ayParasızlık daha çok bozar da neyse.
11 Yorumla- 9 ay
En basitinden stres hep hesap kitap yapma işi beyine bir yorgunluk veriyor artı psikolojik durumunu etkiliyor dahasını saymaya bilmem gerek var mı
- Kişilik & Karakter konusunda 8,8b cevap paylaştı.
9 ayParam olsun da bozsun yeter ki
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 590 cevap paylaştı.
9 ayBozzun ama iyi anlamda bozsun kakdjd
10 Yorumla Evet fena halde bozar
10 Yorumla
9 aySonunda parasızlık bozacak gibi duruyor
10 Yorumla- Devamını Gör (67)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım