Paradokslu konudur. Hiçliğin olması demek senin onu algılayamaman demektir. İşte bu yüzden hiçlikte olmayacaktır. Beyniniz yanabilir dikkatli olun :D

Paradokslu konudur. Hiçliğin olması demek senin onu algılayamaman demektir. İşte bu yüzden hiçlikte olmayacaktır. Beyniniz yanabilir dikkatli olun :D

Hiçlik beni korkutmuyor, bence en iyi seçenekler arasında. Bu dünyada acı, üzüntü ve mücadele, cehennemde bedel ödeme…elbette gerçekten kötü olan insanlar (aldatanlar, dolandırıcılar, fitneciler, pedolar, katiller vs) cezalarını çekmeliler mantıken. Peki bu mantık nerden geliyor? Kötülük yapanların tamamı kötü mü, yoksa ruh hastası mı? Kötülük bir kişinin ruhunda veya genetiğinde varsa, o kötü veya hasta ruhu KİM yarattı, DNA’sına KİM yazdı? Bu dünyada herkes eşitse, neden herkesin yaşam şartları aynı değil? Buradaki eşitsizliğe rağmen neden tüm insanlar eşit şartlarda yargılanıp cezalandırılacak?
bu konular bana kafayı yediriyor bi dönem doğmadan önce hiç olmam zoruma gidiyordu saçma geliyordu yani bir şeylerin elimizde olmaması kontrol edememek de saçma geliyordu çocukken tanrı anlayışı net oturmuyor zaten anne babanın yanında güvende hissediyorsun bi de zaten anlam veremiyorsun çoğu şeye unutup gidiyorsun takılıyorsun hayatın neşesine büyüdükçe omuzlarımıza yük çöktü bir de bu varlık sancısı var
Amaan salla gitsin akska
Belki de hiçlik bizi korkuttuğu için değil, anlam veremediğimiz için bu kadar güçlü.
İnsanoğlu hep bir iz bırakmak ister ya hani varlığını kanıtlamak, unutulmamak ister.
Ama hiçlik, bütün bu çabaları bir anda hükümsüz kılar.
Yani korkumuz aslında yok olmaktan değil de anlamın yok olmasından belki de.
Aslında insanın korktuğu hiçlik değil. hiçlik geldiğinde bunu bile fark edememek. ama beyin doğası gereği varlığı benimsemiştir. bunun tam tersi bilincin doğasına aykırı. düşününce doğmadan önce yoktun. öldükten sonra neden yokluğu dert ediyorsun.
Hiçlik korkusu, aslında insanın kendi varoluşunu sorgulamasıyla ilgilidir. Varlıkla hiçlik arasındaki bu mücadele, beynimizin anlamlandıramadığı bir boşluktan kaynaklanır. İnsan doğası gereği bir şeyleri anlamlandırmaya ihtiyaç duyar ve hiçlik kavramı, algoritmamızın dışında kaldığı için korkutucudur. Ama işin ilginç yanı, hiçlikten korkarken aynı zamanda bir tür derin anlam arayışı içinde buluruz kendimizi. Belki de o yüzden bu kadar etkileyicidir. 🌓
Cevap
10Cevap
Bende güçlü değil, düşünmüyorum hiçliği.
Esasında şimdide bir şey olduğumu düşünmüyorum ahahah var ve yok arasında gidip geliyorum.
Bizde hiçlikren heldik yazlız nilimsel olarak
Hiç olacağımız için birgün ondan
P.. çlik korkusundan yararlanamayanları kapsıyor sanırsam as hdhdhd
Benim korkum yok zaten hiçiz xd
Boşunalık farkındalığı yüzünden. Bir hiç olacağını bilirse insan ne yani ben bu yaşıma bugünüme boşuna mı geldim der. Bütün çabaları kararları anlamını yitirir bilinçaltında.
Neyse ki yok olmak değil hiçliğe ulaşmak, kalden geçip hâle geçmek önemli olan
Çünkü insanı umutsuz kılar. Örneğin öldükten sonra az çok gideceğin yeri bilirsen eğer bir umudun olur, o seni ayakta tutar. Ama bir hiç olduğuna inanırsan eğer bu seni bambaşka bir zihne büründürür. Sana kuvvet verir biraz da.
Din kitaplarını okuyan ve saçmalıkları gören herkesin içinde hiçlik bir soru işareti bir bilmecedir.
Ve işin en kötü tarafı ne yaparsan yap ne Tanrıyı felsefeyle tahrip etmeden açıklayabiliyorsun, ne Tanrının olduğuna dair kesin bilgi edinebiliyorsun, ne de hiçlik olunca nasıl olacağı hakkında kesin bilgimiz var
Çünkü varolduk, hiç olmayı bilmiyoruz. İnsan bilmediğinden korkar.
Ama tasavvuf ehlinde hiçlik çok yüce bir makamdır :)
Bence dünya görüşüne göre değişir bu :))
Varlık kadar anlaşılmaz bir şey hiçlik. Basit bir açıklamayla bütün atomların %99'u neredeyse boşluk (hiçlik) ten oluşuyor. Eğer böyle değerlendireceksek hiçliği tam olarak tanımlayarak ilerlemeliyiz.
İnsanoğlu tarihi boyunca birisisin diye öğretildigi boşta kalınca da bu durumu kabullenemedigi için olabilir. Hayir ben bir hiç değilim hayır ben biriyim gibi.
Nihilizm her insanda aynı etkiyi yaratmıyor ancak ben de korkarim
Hiçlik boşluk bilinmezlik insanın korkutur nasıl açıklayayım zlslxkkd
Hiçlik olmayabilecegi ihtimalini düşündüğümüz için.
Ben şu an hiçliğin ortasındayım hiç bir yerdeyim hiç kimseyim hiç olmadım
O duyguyu tanımıyorum
Gerçekliğin ta kendisidir bu yüzden
Hafifletir bence korkulacak bir şey değil.
Hm
Benim için sorun değil
Hiçlik korkusu hiç yaşamadım
Hiç olmadığı için olabilir
Varlık daha korkunç
Bende yok o korku
İnsanın kendini kaybettiği evredirde ondan
Garip
Boş olduğu için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?