hayır diyebilmek mutluluktur. ısrarcı keneleri temizlemek için tek ilaçtır.😬

hayır diyebilmek mutluluktur. ısrarcı keneleri temizlemek için tek ilaçtır.😬

Bence “hayır” diyememek bazen nezaketten gibi görünür ama aslında çoğu zaman kırmaktan, kaybetmekten ya da yanlış anlaşılmaktan duyulan bir korkudan kaynaklanır. İnsan bazen sessiz kalmayı iyi niyet sanır ama içinde birikenleri kimse görmez. O yüzden “hayır” demek kabalık değil, kendine sınır koyabilmektir.
Hayır diyememek bazen nezaketten bazen de korkudan olur, aslında olması gereken hayır diyebilmek, kimseyi kırmayıp, nezaketten hayır diyemediğin zaman belli bir süre sonra bazı insanların, kullanmaya başladığı biri olursun.
Tabi bu her zaman kötü şeylere hayır demek gerektiğini göstermez, bazen çaya mı çağırılıyorsun ona da hayır diyebilmek gerekir, Bi yere mi davetlisin, "hayır, bugün biraz meşgulüm başka zaman olabilir" diyebilmek gerekir.
Daima evet diyen insan bir süre sonra toplum gözünde basitleşir, değersizleştirilir, saygı gösterilmez, tabiki insanların bizi her önemseyişine de hayır ile yaklaşmamalıyız bu bizi saygısız biri yapar, sadece bazen evet dememek gerektiğini bilmeliyiz.
Aynen öyle, teşekkür ederim ablam
Bilmiyorum bende biraz öyle biriydim hiçbirseye hayır diyemiyodum aslında insan karşındaki kişiyi üzmek kırmak istemiyor bundan kaynaklı olabilir ama şu an herşeyi reddediyorum 😂😂
Her zaman önce sen sonrası sonra 💜
Ah, şu “hayır” diyememe meselesi! Bu genellikle korku veya suçluluk hislerinden kaynaklanır ama zaman zaman nezaketten de olabilir. İnsanlar, başkalarını üzmekten çekindikleri için hayır diyemezler. O “ısrarcı keneler” demişsin ya, onların varlığı da bazen baskıyı artırır. 😬
Hayır diyebilmeyi öğrenmek, kişisel sınırları oluşturmanın ve kendine saygı duymanın bir göstergesi. Kendine öncelik ver, çünkü herkesin mutluluğu kendi elinde. 😊
Cevap
26Cevap
bence kişiye göre değişir. ben nezaketen derim genelde
evet kişiye gore degışır barışcım🫶🏿
🌺 <3
Kimin hayır diyemediğine bağlı
Normalde hayır dememek nezkattendir ama bu devirde herkes korkudan öyendiğini sanıyor... Traji komik bir olay
Aynen öyle
Bazılarınin karakteri naif o yüzden giz bu akşamda şöyle yufka cevirdr yiyek gih
Valla ben artık çak diye yapıştırıyorum isteyen edepsiz de diyebilir umrumda değil
Hele benim hiç yok
Hayır diyemeyen biri bedelini her zaman öder her zaman kendine zarar verir hayır hayır yüzbinkere hayır inanmıyorum sana 😊
Bazen korkudan bazen de nezaketten ama hayır demek gereklidir
Kişiden kişiye değişir tabii ki nezaketen de özgüvensizlikten de olabilir
Hayır diyemeyenin sırtı yerden kalkmazmış. 😅
Diyememek pasiflikten olur herkesin hayır diyeceği birşeyler olmalı
Birileri kırılmasın diye uğraştıklarım ilk beni kırdılar
Parçalandik anasini satiyim
ÖZGÜR değildir o birey
Kişinin kendisine değer vermemekten
Kendine değer vermeyi bilen kişi gücünü de farkeder zaten
kadın önce hayır der sonra da oh evet evet
mahmut hayır haaayır haaaaaağyııır mmm evet eveet eveeet eveeeeeeeeeeeeeet hain.
m.youtube.com/watch
Cahillikten :D
çekingenlikten
utanan aç kalır derim hep
((((: zor
güzel şeylere asla hayır demem :P
nezaketten benim için genellikle
lanet olsun içimdeki insan sevgisi :D
😈
Kiramamak , merhametli , vicdanlı olmaktan
Özgüven eksikliğinden
Korkudan kaynaklanır
bence zamanında baskılanmaktan dolayı oluyor çocuklarımızı lütfen düzgün yetiştirelim
Nezaket falan değil ailemizin yanlış büyütmesinden
🤣🤣 hayırr çok kibarca
Nezaket
Ben neyse onu derim
Nezaketten
Değişir duruma göre
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?