Kendine yetmek bazen bir zaferdir…
Bazen de kalabalıklar içinde sessiz bir yenilgi.
Kimseden bir şey beklememeyi öğrenmek mi büyümek,
Yoksa içten içe kabullenmek midir yalnızlığı?
Bir düşünün, siz hangisindensiniz?

Kendine yetmek bazen bir zaferdir…
Bazen de kalabalıklar içinde sessiz bir yenilgi.
Kimseden bir şey beklememeyi öğrenmek mi büyümek,
Yoksa içten içe kabullenmek midir yalnızlığı?
Bir düşünün, siz hangisindensiniz?
Güçlü ve ayakları yere sağlam basıyor demektir. Yalnızlık arka fonda çalan bir parça adıdır bazen çok da önemli değildir hatta bir güç bile olabilir...
Bu çok güzel ve derin bir soru aslında.
Bence her şeyi tek başına başaran biri özgürdür, evet… ama bu özgürlük her zaman huzurlu bir özgürlük değildir. Çünkü kendi ayaklarının üstünde durmayı öğrenmek, kimseye muhtaç olmamak bir gurur verir insana; ama o gücün arkasında sessiz bir yorgunluk da birikir bir noktadan sonra, kimseye ihtiyaç duymamayı bir zorunluluk gibi yaşamaya başlarsın. Kimseye yaslanmamayı başarı sanırsın ama bazen o da yalnızlığın kabullenilmiş hâlidir aslında. İnsan kendi içinde Ben zaten yalnız da yaparım derken, farkında olmadan keşke biri olsaydı da birlikte yapsaydık isteğini bastırır yani belki de özgürlükle yalnızlık arasındaki çizgi, neyi neden yaptığında gizlidir. Eğer tek başına olduğun hâlde iç huzurunu koruyabiliyorsan, bu özgürlüktür. Ama eğer yanımda kimse yok zaten düşüncesiyle bunu mecburen kabul ettiysen, o artık sessiz bir yalnızlıktır.
Gerçek olan şu Her şeyi tek başına başarmak güçlü olmaktır, ama bu gücün kıymetini biriyle paylaşabilmek de insanca olandır.
Ben de teşekkür ederim
Teşekkürler efendim
Bence cevabı kişinin niyetine ve içsel deneyimine bağlıdır. Her şeyi tek başına başarabilen biri gerçekten özgür olabilir; çünkü kendi seçimlerini yapıyor, kendi yeteneklerine güveniyor ve bağımsız bir hayat sürüyor. Ama bazen insanlar fark etmeden yalnızlığı kabul eder ve bunun özgürlük gibi görünmesini ister; aslında duygusal bağlardan veya başkalarına güvenmekten kaçıyor olabilir. Özgürlük, sadece tek başına hareket edebilmek değil, aynı zamanda destek almayı bilmek, bağ kurabilmek ve duygusal sorumluluğu paylaşabilmektir. Yani tek başına olmak özgürlük getirebilir ama her zaman değil; bazen yalnızlık, kişinin kabullendiği veya fark etmediği bir zorunluluk haline dönüşür.
Bunlar bence kısa ya da uzun döngülerdir önce başarısız oluruz sonra yalnız kalırız
.. bunlar tekrarlanırken her başarısızlıkta bir adım başarıya yaklaşırız...
Benim durumumda başarısızım, yalnızlık ise kalabalıklar içinde.. burada ve reelde parmak sayısını geçmeycek arkadaşlıklar var... Hepsine sonsuz teşekkürler..
Cehalet mutluluk olsada ... bazı insanların payına hüzün ve herşeyi hatırlayabilen bir beyin laneti düşüyor..
Esas soruna gelecek olursak insan hic bir zaman özgür değildir... Bu ne fiziken nede düşünseldir..
Ama yalnızlık insan yalnız gelmiştir ve yalnız kalabilir fakat bu korkutucudur.. elinizr sağlık güzel soru için..
Teşekkür ederim, görüş için ben teşekkür ederim öncelikle,
İnsan yalnız gelmiştir, gün sonu yalnızız, ölürken de yalnız olacağız. Herkes kendi derdindeyken gerçekten seni anlatan tek şey yalnızlığın. Bu yüzden kendimizi seversek yalnızlığı çekilebilir en güzel hâlde yaşar ssekline buruyebiliriz.
Varsın az insan olsun, öz insan olsunlar. Her kim olursa olsun gerçek manada icimidizu disimizi zihnimizi nasıl olsa tam olarak anlamyacak.
Her şeyi hatırlayıp can acitanj da acıyan yerleri de unutmamak bence en zoru, bunlarla yogrulmus bir yalnızlık evet çok korkutucu...
Rica ederim ...🙏
Öyle fakat ben kendimden kaçıyorum yani esas ben , beni korkutuyor... Yalnızlığa ne denli dayanabilirim bilemiyorum.. fakat insana çok şey öğrettiğini bilirim..
Eee boşuna dememişler anlatabildiğin kadarsın diye .. haklısınız..
Öyle öyle sanırım bunun bir tarifi yok rabbim düşürmesin
Bence bu, hayata nasıl bir anlam yüklediğinle çok ilgili. Kendine yetmek, bir yandan gurur verici olabilir; çünkü güçlü ve bağımsızsındır. Ama eğer bu, insanlardan kaçma ya da güvenecek kimsenin olmaması nedeniyle bir zorunluluk haline gelmişse, köklü bir yalnızlığın yansıması olabilir. Denge burada çok önemli. Kendine yetmek harika ama insan gibi bir sosyal varlık, sıcak bir "biz" duygusuna da ihtiyaç duyar. 🌿❤️
Cevap
1Cevap
Bakış açımıza göre değişiyor bence yalnızlığı kabullenmiş oluyor hayatı tek başına yaşamaya alışmak kolay değildir birşeyler kazanırken başka şeyler yitip gidiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?