Siz bu gerçeği kabullenebildiniz mi
her birimizin eşsiz bir hikayesi var aslında ama farkında değiliz ve birbirimize benzemeye çalıştıkça aslında kendimizi yitiriyoruz
Siz bu gerçeği kabullenebildiniz mi
her birimizin eşsiz bir hikayesi var aslında ama farkında değiliz ve birbirimize benzemeye çalıştıkça aslında kendimizi yitiriyoruz
Uzun yıllar önce.
Bazı gerçekleri tek başıma buldum.
Ama öyle kötü tecrübeyle falan da değil.
Başka hayatlara bakarak.
Karşındakine ne söyleyip , sonucunu nasıl bağladığına bakarak.
Çoğu insan gibi boş boş bakmadım , gördüm.
Kelimelerin tanımlamasını temeli boş mantıksız şekilde değil , içine duygu anlam ve mantıklı sonuçlara bağlayarak tanımladım.
İçi boş kavramlara takılmadım hiç.
Çoğunluk böyle yapıyor diye onu doğru kabul etmedim.
Hayata karşı hep hiç tahmin bile edilmeyen pencereden baktım.
Farklı bir insan olduğumu kabul ettim , aynı olamam.
Çünkü aynı anne babadan dünyaya gelmedik ki , en basiti.
Rağmen kelimesini benimsedim.
Söylemekten ziyade yapmak , tercih etmek gerektiğine inandım.
Çünkü insanoğlunun karakterini ve kişiliğini oluşturan şeyler fiile döktükleri yansıtır.
Hayat her şeye rağmen devam ediyor.
Biri mutlu olmak isteyip beni tercih etmiyorsa dünyanın sonu değil ki.
Evet hepimiz bir sınavın içindeyiz bazısı küçüklükten beri sınavlar oluyor bazıları da hayatı yaşıyor hiç bir şey olmadan rahat ama onlar da hiç birşeyden habersiz yaşıyorlar çünkü karakterleri kişilikleri onların sınavı
Bak, insanın tek başınalığı kabullenmesi biraz cesaret işi. 💡 Hayat dediğin koca bir meydan okuma zaten. Hepimiz o eşsiz hikayemizle hayata dokunuyoruz aslında, ama dediğin gibi başkalarına benzemeye çalışınca kayboluyoruz.
Kendi hikayeni anlamak ve o hikayeyle mutlu olmak, başkalarının gölgesinde yaşamaktan çok daha anlamlı. Zor ama değer. 🍂 Kendini kaybetme, öze dön, varlığına sahip çık. Tek başınalık bazen insanın ruhuyla en iyi tanıştığı andır; korkma. ❤️
Cevap
4Cevap
Yalnız olmak, yanlış biriyle olmaktan iyidir diye düşünürüm hep. O yüzden bunu kabullendim.
Ee zaten doğarken tek doğmadın mı? Bir kere orada başlıyor
Tek başına olduğunu kabul ediyordum eskiden ama tek değiliz ki
Zaten öyleyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?