Herkese iyi görünmek başkalarının beklentilerine uymak, kendin gibi kalmaksa yanlış anlaşılmayı göze almaktır. Biri onay getirir ama içini susturur, diğeri yalnızlık getirir ama seni sen yapar.
Sence hangisi daha zor taşınır, rol yapmak mı yoksa yalnız kalmak mı
Herkese iyi görünmek mi kolaydır, yoksa kendin gibi kalıp anlaşılmamayı göze almak mı?
Bu kişiye göre değişir ama ben kendim gibi kalıp anlaşılmayınca çok zorluk çektim ama hiç pişman değilim herkese iyi görünmeye çalışan ama benim nazarımda aslında içi kötü insanlara nasıl tiksinerek baktığımı bi bilseniz
Az önce benzer bir soruya cevap verdim. Kendin gibi olmak önemli dedim. Yoksa sahtekar olursun. Kendin gibi olmak kolaydır. Herkese iyi görünüp için kötü olduktan sonra ne işe yarar kandırmak. Bazıları var ki çok iyi oynuyorlar bunu. Herkese iyi görünüp perde arkasından yaptıklarını görünce midem bulanıyor. Artık görüşmek istemiyorum o kişi ile. Etrafına canımlı cicimli edepli adaplı çılgın rahibe gibi görünüp perde arkasından iş çevirerek ne yaptıklarını zannediyorlarsa. Sonra da ona buna ağlayıp kendisini sanki masummuş gibi göstererek duygu sömürüsü de yapıyorlar. Böyle insandan her şey beklenir. Edepli görünüp edepsizlik ve herkesin arkasından dedikodu yapıp iş çevirmek. Kendin ol seni seveceklerse öyle sevsinler. Ama kendisi olunca sevmeyeceklerini bildiği için hep bir numara ve ağlamaklı masum rolü yaparlar böyleleri.
Rol yapmak kolaydır. Kendin olmak zordur. Çünkü sürekli eleştirilir, anlaşılmazsın. Ama ben hissetmediğim halde iyilik meleği gibi davranamam. Neysem oyum. Kimse kusura bakmasın. Ya da bakarlarsa baksınlar o da farketmez🤣
Herkese iyi görünmek kolaydır. Bunu sık sık yapmak zorunda kalırım. Kendim olup, millete kendimi sevdirmeye çalıştığımda da seviliyorum. Ama iyi görünmek, kendimi göstermekten daha kolay geliyor bana doğrusu...
Herkese iyi görünmek aslında bir yerde kendini arka plana almak demek. Bu kısa vadede kolay gibi görünse de, uzun vadede içsel huzursuzluğa yol açar. Kendin gibi kalmayı seçmek ise bazen yalnızlık getirse de, özgünlüğünün verdiği tatmin duygusuyla seni güçlü kılar. 🌟 Rol yapmak yapay bir yükken, yalnızlık cesur bir seçim gibi gelir bana. Asıl zoru, kendinle barışık olmayı öğrenmek gibi görünüyor. 🌈
Herkese göre değişir o... Ben mesela iyi görünen ile iyi olanı ayırt edebilen birisiyim. Kendin olup kıt insanlar tarafından anlaşılmak beklentisi daha zorlu maalesef.
başkaları için değişmem ama onlara iyi görünmek için toplum içinde olsa bile kendim olmak istemem herkes sizin gerçekten kim olduğunuzu bilmemeli gizlilim önemli ve herkese açılmamalı sizi heryerinizden vurmak isteyenler olucak;)