"Çünkü beyin yoğun duyguyu aşk sanır. Halbuki bu çoğu zaman, geçmişte tanıdığın bir travmanın yeni sahnesidir. Toksik kişiler güven vermez, heyecan üretirler. Ve beyin; tanıdık acıyı tutku zanneder."
Peki siz hiç toksik bir ilişki yaşadınız mı?
"Çünkü beyin yoğun duyguyu aşk sanır. Halbuki bu çoğu zaman, geçmişte tanıdığın bir travmanın yeni sahnesidir. Toksik kişiler güven vermez, heyecan üretirler. Ve beyin; tanıdık acıyı tutku zanneder."
Peki siz hiç toksik bir ilişki yaşadınız mı?
Beyin öyle karmaşık bir yapıya sahip ki
Bazen tanıdığı acıyı huzura tercih eder!!
Altında çok psikopatça bir neden yatar
Çünkü,
Zehir bile alışkanlıksa, panzehir yabancı gelir!!
Aslında beyni besleyen Duygu nedir?
Hangi duyguyu ne yerine koymuşsan o dur..
Mesele sıcak gelen her şeyi bir duyguya benzetirse beynin
Yangın görünce ezberinden direkt o duygu belirir ve yalın ayak yürürsün o ateşte...
Herkes de biraz var ama biraz şey olduğu için farkında değil kendinin
Hangi tip insanlara çekiliyorum!
Sorusunu kendine gerçekten sorup, yüreklice bu cevabın peşinden giden, kendi özünde olan eksikliklerle yüzleşir..
Bilgili ve donanımlı bir insan görünce istemsiz çekilme, eksik olan kendi donanımsızlığıdır ve böyle insanların beyni bilgeliği çekici kodlamıştır yani bilgi= etkileyici güç
Ya da kendi gücünün yetmediği şeyleri yapan birine duyulan hayranlık hissi..
Örnekler değişir ama kurban hep aynı yerden vurulur...
Kendi içindeki ışığı açığa çıkaracak ( eksik yöne ışık tutmak da diyebiliriz) hep bir kahraman model arayışı...
Lider ruha ( tamamlanmış ) sahip güçlü karakterler asla birilerin ışığına ihtiyaç duymazlar!
ya da toksik kurbanı olmazlar!
Onlar ya o kurbanın etinden sütünden faydalanan toksiktir ya da ışığın ta kendisidir...
Buna kimleri şeytan tüyü der kimi aura der kimi alfa der ama fark etmez..
Çeken ve çekilen ilişkisi
Eksik ruh
Tamamlanmış ruh kadar nettir...
Karmaşık anlatmış olabilirim ama ne anlatıyorum biliyorum 😀
Daha yeni beyin mr'ı çekilmiş biri olarak gerçekten beynimiz çok karmaşık:))
Geçenlerde 3 farklı beyne sahip olduğumuzla alakalı bir video izlemiştim ama şimdi ne olduğunu anlatıp gece gece beyninizi şişirmek istemem :))
Biliyorum zaten 3 beyinli yaratık olarak 😀
Alla alla o ne özgüven öyle:))
Bütün insanlar öyle bana ait değildi, bir an konuya hakimsin sandım.
Elbette biliyorum. 3 beynimiz var dedim. Sürüngen, duygusal ve entelektüel. Sürüngen beyin bizim hayatta kalmamızı sağlayan en önemli beynimiz. Tehlike anında stres ve öfke kodladığı durumda entellektüel beynimizi devre dışarı bırakır. Yani düşünme güdümüzü devre dışarı bırakır. Engellektüel beynini kullananamayanların oranı %95.
Tepki yersizdi o halde, sadece konuya hakimim 3 beyinli yaratık olarak demiştim. Sürüngen tarafına denk geldik herhalde kanat çırparak entelektüel bir uçuş sergileseydin şu an göklerde 🌙 yldız çizerdik:)))
Gönlüm el vermedi sizi yukarıdan izlemeye denk olalım diye kanat çırpmadım göklere :))
Söylediğim şey eşlik etmekti ama sidik yarışında size başarılar dilerim. Ayakta sağlıksız olduğunu için tercih etmiyorum 👍
Byys
Evrim gereği erkek bireyler (buna tüm memeli canlılar da dahil) sağlıklı, güzel ve rahat doğum yapabilecek dişilere yönelirler. Bir kadının yuvarlak ve iri kalçalara sahip olması doğurganlığı, büyük memelerinin olması ise bebeği daha iyi doyurmasını sembolize eder. Ayrıca dişi güzel ve kusursuzsa doğacak yavru da güzel ve kusursuz olur. Hâliyle erkek bireyler kadında zekâ, karakter gibi kriterleri daha arka plâna atar. Ancak mantıklı davrananlarda istisna olsa da sağlıklı her erkek bu tip kadınları daha çekici bulur.
Kadınlarda ise durum daha farklıdır. Dişiler (diğer memeli hayvanlar da dahil) güçlü erkeği arzular. Bu yüzden sürüde düelloyu kazanan erkek dişiyi dölleme hakkını elde eder. Fiziksel ve ruhsal açıdan güçlü erkekler, aileyi ve tabii yavrusunu daha iyi korur. Bu yüzden kadın, bu tip erkeklere daha çok meyleder. Erkeğin kaslı olması gücünü, serseri olması cesaretini sembolize eder. Bu yüzden kadınlarda da hafif serseri erkeklere meyletme durumu olabilmektedir.
Gerek erkeğin gerekse kadının çekici bulduğu tipler genelde aklı ön plânda tutmuyor. Davranışları, hareketleri, hayata bakışı yorabiliyor.
Peki birey sapyoseksüelse?
Erkeklerde pek yok ancak kadınlarda daha yaygın bu durum. Zira zeki erkek daha fazla ilgi çeker. Çünkü zeki erkek mantıklı kararlar alır ve ailesini daha iyi korur. Zekânın en kısa belirtisi mizah ve hazır cevaplılıktır. Bu yüzden komik, mizah sahibi erkeklere karşı hoşlantı daha fazladır.
Evet erkeğin kaslı olması gücün bir sembolü ancak kas yığını, balyoz yumruklu bir adam mı daha güçlüdür koca bir imparatorluğu başarıyla yöneten ideal kilosunda bir kral mı? Elbette kral. kadınlar da onu daha çekici bulur zaten. Günümüzün güç kaynağı para ve şöhrettir. Kadınların paralı erkekleri çekici bulmaları sınırsız kredi kartından kaynaklı değil; doğacak çocuğun daha iyi ortamda büyüyüp daha iyi yetişmesinden kaynaklıdır. Zira zengin erkek daha iyi imkânlar sunar. İnsan ve diğer tüm memeli canlılar, sürüngen, kuş ve diğer türlerin aksine yavruyu koruyup kollamaya yönelik içgüdü geliştirmiştir. Özellikle kendi imkân ve çabalarıyla şöhret ve zenginlik kazanmış bir erkek, çok yakışıklı olmasa bile her kadının gözünde çekicidir.
Teşekkürler bu bilimsel tatda yorum için :) aslında dünyadaki tüm canlılar gibi bizlerde tamamen içgüdülerimizle hareket ediyoruz seninde belirttiğin gibi. Ama işte insanı diğer canlılardan ayıran aklını kullanabilmesi. Peki bu yeti biz insanlara verilmişse, neden bazen kullanmayı unutuyoruz?
İnsanlara verilen bir şey yok, kimileri eksik doğar, kimileri normal doğar. Normal doğanların bazıları hayatını boş geçirir, beynini kullanmaz, bazıları ise kullanır. Bunda yaşam tarzları, eğilimler ve çevre etkilidir.
Pekii teşekkürler:)
Rica ederim
Aslında daha önce hiç sevmedim... Belkide bundan dolayı olmadı...
Herkes duygusal durumları gereği başka kişileri daha cekici bulabilir.. fakat karşıdaki kişi bizim bir yansımamız mı yoksa gerçekten farklı bir kişilik mi... Bilinmez kalp bunun ne kadarını mantıklı bulur ya da arar mı Muamma
Öncelikle umarım en kısa zamanda midenizde kelebekler uçuşturacak biriyle tanışır, bu hissi yaşarsınız :)
Bence kalbimiz beynimizi manipül ediyor. Sevince çünkü mantık devre dışı kalıyor. Yani benim için öyle en azından.
Neden zor olduğunu düşünüyorsunuz? Bende bazı şeyler için çok zor dedim, ama bi baktım zor dediğim şeyin başrolünde oynuyorum. Hayat neler getirir bilemeyiz.
Hakkınızda bilgim olmadığı için, fikir yürütemiyorum maalesef :)
Teşekkür ederim 🙏
Çünkü beyin drama bağımlısıdır. Sessiz, huzurlu biri gelince “hmm bu fazla stabil” der, sonra toksik biri “selam” yazar, beyin hemen: “Eyvah... kalp çarpıntısı başladı, bu kesin aşk!” diye tribe girer.
Niye böyle oyun oynuyor beynimiz🥲
Sende bişey bilmiyorsun ama El Chapo 🥲
Tamam tamam bişey söyleme 🥲
Evet, toksik kişiler bazen çekici görünebilir çünkü beyin, tanıdık olanı güvenli gibi algılar. Geçmişteki travmaların izleri, bu kişileri aşkla karıştırmana neden olabilir. Heyecanın yerini zamanla yıpranma alır ve o yoğun duyguların altında aslında sağlıksız bir döngü olduğunu fark edersin. Toksik bir ilişki yaşadıysan, bunun seni tanımak ve sınırlarını öğrenmek için bir ders olduğunu unutma! 💔💡
Peki🙄
Cevap
11Cevap
M*l olduğu için neden olacak.. aklı başında zeki bir insan toksik ilişki istemez.
Çünkü çalışmıyordurdhshhs
Djfhf
Açıklaman tam da kadın beynini anlatmış. Kendini değersiz hissettiren, biraz al benisi olan, kötü davranana tutulma. Yazık ya..
Sonra sonu hüsran ile bitiyor, üzülüyorlar. Peşinden yine aynı şeyleri yapan erkeğe tutuluyorlar...
Peki bu döngüyü ne kırar?
Kişinin kendine yatırım yapması, farkındalığını daha çok geliştirmesi gerek. Bu biraz ergen kafalı kızların sorunu yaşı ileride olanlar aşmıştır bence bunu.. Her insan farklı, hangi flört hep aynı yaklaşır ki hepsi farklı farklı yaklaşır, tanışır samimi olursun.
Peki siz nasılsınız sayın joeblak bey :) uzunn zaman oldu görüşmeyeli:)
Evet ne atışırdık seninle zamanında... İyi be aynı çalışıyorum git- gel zaman geçiyor keyfim yerinde, eskiye göre çok daha iyiyim..
İyi olmana sevindim :)
Teşekkürler, sende ne var ne yok? Pek iyi değilsin gibi..
Elbette bazı şeyler yaşandı, aşıldı. İyim şu an ama :)
Sevindim daha iyi olmana, sen artık bir çok şeyi aşmış bir kadınsın.. Pehlivan modundasın.
Ben mi :))) üfleseler yıkılırım:))
Valla ben çekici bulmuyorum beyinde Signal veriyor dittt dittt bir skıntı var diye ve birşeyler oluşmuyor :))
En iyisi :))
İnsan beynini kesinlikle kapalı olmak zorunda ki toksik kişiler olmasın... Bu yüzden beynimi kapattım...
Düğme tam olarak nerede bir arkadaş soruyorda :))
Düğme tam olarak kalpte
Ora kapanırsa nasıl yaşar insan🥺
Yaşıyoruz yaşanıyor bir şekilde
ne geliyorsa kızların başına hep toksik merakından geliyor düzgün adam mı yok.
Yok kalmamış kapmışlar hep🙄
düzgün kadın var burada ama bir tane onu da kapsalar.
Kısmetini bekliyorsa demek ki
acilen öpülmeli.
El öpenleri çok olsun
çok ta zekidir.
Maşallah diyelim
Duygusal boşluktan ya da manipülasyona açık olmaktan genelde tecrübesiz kişilerde bu görülür
Hep duygusal boşluktan oluyor bunlar.
Aynen. Ama kapılmamak gerek boşluk bir şekilde dolar ama neyle doldurdugun önemli
Oldu maalesef eyle şeyler. Sen yaşadın mı?
Sen biliyorsun ya
ama o beyinlere sorsan adam gibi erkek isterler
Sizi hatırlıyorum sanki eskilerden🤔
12 senelik üyeyim :D
senin nikinde yabancı gelmedi kısaltılmış gbi :)
Normalde bende 13 sene oldu :))
Kesin tanidiksindir :)
Bi ara konuşmuşluğumuz olmuştu :) eskişehirdeydin hatırladığım kadarıyla:)
evet hala ordayım :D sen nerdeydin :)
Ankara :)
biraz zorlasam hatirlicamda :) ama nickini yüzde yüz hatırlıyorum :)
Böyle güzel nicki kim unutabilir ki😌
bilmem unutmayan unutmuyor :)
İnsan eskiye dair güzel olan şeyleri unutmazmış :)
ne kadar zaman önce konuştuk nasıl unuttun ben ona şaşırdım çünkü eskiden muhabbet herşeşy güzzeldi burada :)
Eski KS'den eser yok ki şimdi :) güzel insanlar geldi geçti :)
eskiler bile değişmiş :) yaşınız dpgrumu :)
Evet doğru :)
zorluyorum biraz beyni :D
boş ver zorlama nerden hatırlayacaksın :))
ohooo ilk mesajlaştıgımı hatırlıyorum ben :D
Ee beni de hatırlaman lazım o zaman :))
iç upucu almaya çalışıyorum nikin kesin tanıdık ama muhabbeti zorluyorum :D
Geçmiş gitmiş muhabbet bende hatırlamıyorum:))
muhabbet içeriği değil ismin cisimin neydi :) havada sudan konusmusuruzdur :)
Valla cismimi görmüşsündür illa eskiden resmim pp de olurdu :))
zaman makinesi icat etmeye başladım :D
Yaa boş ver geriye gidip be yapacaksın :)) an da kal :)
hatıralar hep güzeldir ama :)
Hatırlar yaşattığı güzel anlar için güzeldir :)
insan yaşadığı güzel anlardakileri merak eder :)
hani zaman makinası icad edecektin :)
kolay değil uğraşıyorum :D
ne zaman biter :))
sana bağlı :D
nasıl yani :))
itiraf et artık :D
neyi yahuu :))
kimsin sen :D
@HayatKısaKşlrUçyr :))

:D
Valla gizemli felan takıldığımı düşünmeni istemem :)) eskiden muhabbetimiz vardı sadece o kadar :) eskiden güzel insanlar vardı KS de :)
evet eski güzellikleri hep merak ederim ne yaparlar ne ederler :)
Ne yapsınlar hayatlarına devam ederler:)
inatçı keçi :)
nasıl devam ederler hayatlarına :)
Kaldıkları yerden devam ederler :))
hey Allahım töbe töbe :D adın ne adın :D
Hayatt :))
şu hayat ne yordu beni bilsen :D
Kimi yormadı ki :))
herkesi mi yordun :D
Hayır hayat herkesi yoruyor :))
sen hayat değilmisin :D
Doğru hayat benim :))
hayatı yaşamalı :D
Herkes hayatını yaşamak ister tabiki :))
bizde hayat yok :D
Sağlık olsun :))
Zerre çekici değiller.
Benim öyle bir alışkanlığım yok
Benim beyin öyle değil
farklı gözüktüğünden
Mal olduğu için 😂
Öyle demeyelim yinede :))
Öyle yapıyorsa öyledir 😂
Ya ama djffj
Şşşttt🤫😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?