Biliyorum sonsuza kadar sürmeyecek bir rüya bu, Seninle karşılıklı yaşlanmanın hayallerinde bul beni... Hediye ettiğin kalemi tutan ısısını kaybetmiş ellerim, Bilinmeyen bi yerde kaybolmuş ruhum sahipsiz...
Belirsizlik kuyusundaki karanlık kadar dipsiz, Bu çağdaki umutsuzluk... keder.. neden dilsiz... Bütün canlı renkler bir bir ölüyormuş gibi.. Gidiyorsun fakat hiç dönmeyecekmişsin sanki..
Gitmeden okumaz mısın kadim kitaptan bilgiyi, Öncekilerin yaşam ve ölüm hakkındaki ilgisini, Biliyorum hepsini unutacağım uyanınca ruyadan, Öldüm ve geçiyorum ben bu dünyadan...
Her insanın özü vardır evet.. fakat toplumun dayattığı kurallar yüzünden kimse özgürce özünde olduğu gibi yaşamını sürdüremiyor. İçsel özünü yaşantısına katmadan ilerlemek zorunda kalıyor. İnsan bedenini karakterine uydurmaya çalışır ya da belli bir karaktere yerleşmeye çalışan bedende bulur kendini. Sokulmaya çalışılan kalıplardan çıkıp özündeki gibi yaşamaya çalışırken bulur kendini.
1
5 Yorumla
Soran
8 ay
Ve insan belkide hiçbir zaman özünde olduğu gibi yaşayamaz değil mi?
Son satır çok hoşuma gitti. Görsellede uyumu müthiş olmuş..
Kararsız kaldım sanki.. Özü yoktur diyerek başlamak isterim. İnsanlar şekillendirir kendini bence. Yani ben basit bir ben olarak doğduğumu varsayarsam, verdiğim kararlar neticesinde tam olarak oluşurum gibi geliyor bana.
Birde her insanın has bi özü vardır kendine. Yani o düşüncede yanlış gelmiyor bana aslında. Dünyanın bile çekirdeği var ve değişen / şekil alan şey dış tarafı oldu hep. Çekirdeği hep vardı sıfırdan başlarken bile dünya.. Bunu insan hayatı üzerindende bakabiliriz. Bizimde bir çekirdeğimiz var olabilir. Özümüz aynı, değişen / şekil alan şey zamanla biz oluyoruz..
Doğru bi benzetme mi yaptım bilmiyorum lakin soruyu bu yönde anladım..
1
8 Yorumla
Soran
8 ay
Ben sen uyudun zannettim ahahs bende tam gidecekken attın yorumu e beğendim cevap vermemekte olmaz şimdi. . ahahaha
Beğenmene sevindim...
Aslında dediğin gibi olabilir yani onu kendin oluşturabiliyorsundur belki. Fakat ne hikmetse 2. si daha mantıklı geliyor bana.
Öz vardır ve bunun etrafında kişilik karakter ya da herhangi bişiler oluşuyordur..
Bence bu dünyadan değil yani kişiliğin , temel hal ve hareketlerin , mizahın hayata bakış açının onun etrafında şekillendiği.. bir tür kod gibi ya da belkide bir zerre...
Ruhuda oluşturan bir madde ki bence bu onunda bir tür alt yapı taşı... Bunu neden söylüyorum
Hücreyi baz alırsak , atomu baz alırsak ya da ışığın fotonunu bence bu öz bunlara çok benzer fakat bunlar değil .. bi tür tohum gibi bence bedene ve ruha ekilen
Her insanın kendine has bir özü hatta özünün de özü vardır. Protonlar, nötronlar, elektronlar gibi. Matruşka gibi, makro evren ve mikro evren gibi. İnsan özünü bulduğunda yepyeni bir dünya keşfedecek ve sonra başka başka kapılar, farkındalıklar. Boyut atlayacak.
1
1 Yorumla
Soran
8 ay
Umarım hepimiz bir gün o özü farkederiz... Ve yorum için teşekkür ederim..