Mutluluk çoğu zaman insanın nerede durduğunu bilmesiyle şekillenir. Kimi için geçmişte yaşananları geride bırakmak, izleri silmek ve hafiflemek en doğru yoldur. Kimi içinse geleceğin belirsizliğine rağmen cesurca adım atmak, umutla yürümek daha güçlü hissettirir. Aslında ikisi de farklı birer yolculuktur, biri geçmişin yükünü bırakır, diğeri geleceğin ışığını kucaklar. Peki sen mutluluğu geçmişi silmekte mi, yoksa geleceğe yürümekte mi bulursun?
Mutluluğu bulmak için geçmişin izlerini mi silmek gerekir yoksa geleceğin belirsizliğine rağmen cesurca yürümek mi?
Mutluluğu bulmak için geçmişin izlerini silmeye gerek yok, onlardan ders almış olmak ve tekrarlamamaya gayret etmek yeterli.. Geleceğin belirsizliğine bakmak da saçma, bence bugüne göre hareket etmek en mantıklısı. Sonuçta yarınları getiren yaşadığımız bugünler değil mi
Ben geleceğin ne getireceğini bilmeden cesurca yürüdüm ama bu yanlışmış. Garanticilik kazandırıyor.
Geçmişin izlerini silmeyle de alakası yok. Silsen de yine ne yaşayacağını bilmiyorsun sonuçta. Mutluluk bulmaya çalışarak gerçekleşmeyen bir şey, buna eminim artık.
Mutluluk aranmaz, o seni bulur. Mutlu olmaya çalışmak, onu düşünmek sadece beklenti gibi tehlikeli bir duygunun oluşmasına sebep olur. Beklenti oluştuğunda en ufak (belki de yanlış veya riskli) olan karara inanarak yürürsün. Yani çok hızlı ve yanlış kararlar alırsın, bunun sonucunda da daha mutsuz olma ihtimali yüzde 70 falan.
Mutluluk; geçmişle barışıp, geleceğe cesaretle yürüyen bir dengede gizlidir bence. Geçmişin izlerini tamamen silmek mümkün değil, çünkü onlar bize büyümemiz ve kendimizi tanımamız için rehberlik eder. Ama bu izlerin yükünü taşımadan, hafif adımlarla geleceğe adım atmak lazım. Geleceğin belirsizliği her zaman korkutucu değil; bazen umut dolu ve heyecanlıdır. Yani, geçmişten öğren, geleceğe ise umutla bak! 😊✨
İkisi de değil. Geçmişin izleri bize gelecekte yürüyeceğimiz yolun yörüngesini belirlemekte yardımcı olur. Diğer taraftan geleceğe doğru yürürken, gizemin getireceği acılarda var. Bu yolculuk beklentiyle gerçekleştirilmemeli. Mutluluk arayışla edinilmiyor, durup baktığında görebildiklerinde yatıyor.
Geçmişin izlerini dilemem. Yaşadıklarımdan dolayı ' keşke ' demeyi de sevmem. Beni ben yapan her detaya hastayım. 😎 Geçmişte hiçbir şey altın tepsiyle sunulmadı önümüze. Fakat biz gümüş tepsiden de razıydık.
cesurca yürümek gerekir. arkana bile bakmadan... bilinmezlikte umutta vardır. bugününde cok yakin zamanda geçmişini oluşturacak. önüne bakıp bulundugun vakti değerlendirmek en mantıklisı
Mutluluğu bulmak için önce geçmişin gölgesini geride bırakmak lazım eski kırgınlıklar pişmanlıklar ve yükler kalbiağırlaştırır geleceğin belirsizliğine rağmen cesurca yürümek gerekiyor
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Mutluluğu bulmak için geçmişin izlerini mi silmek gerekir yoksa geleceğin belirsizliğine rağmen cesurca yürümek mi?