Kayahan'ın "yine bana hüsran, bana yine hasret var" şarkısını kendime armağan ettiğim soruma cevap verin.

Kayahan'ın "yine bana hüsran, bana yine hasret var" şarkısını kendime armağan ettiğim soruma cevap verin.

İstediği (söylem olarak ortaya koyup ifade edilen) ile yaptığı (fiile geçirilen şeyler) birbirini tutmadığını fark ettiğim anda film kopar.
Bunu yapan ister erkek , ister kadın olsun.
Telefon rehberim boşaldı.
Meğer insanın kendini bilmesi , kendine samimi olması , değer vermesi ne kadar güzelmiş.
Eski bir söz var.
Benim için kıymetli.
Kulağımda duyarım hep.
“ Kalitesiz insanları hayatımdan çıkart ki , kaliteli insanlara yer açılsın. “
Ne güzel bir söylem.
Genel olarak tr de kaliteli birilerine denk gelebileceğimize dair hiç umut yok bence.
İlk söylediğine kesinlikle katılıyorum.
Umut her zaman var.
Fakat gidilen yolun yol olmadığını önce farkına varmak , sonrada kabul etmek şart.
Yanlış olana sessiz kalmamak lazım. ( yanlış olduğunu bilseniz bile.)
Doğruya doğru diye bilmeli insan.
Konu ne olursa olsun haklısın demekle , doğru söylüyor demek arasındaki farkı unutmamak lazım.
Bir şeyi istemekle tercih etmek arasındaki farkı sürekli kendimize anımsatmamız lazım.
Sorun her devirde vardı ve var olmaya devam edecek.
Önemli olan kişi sorunu ne derece çözmeye niyeti var.
İstiyor ve tercih ediyor.
Örnek vermem gerekirse bir kadın hayatına adam karakterine ve kişiliğine sahip bir karşı cins istiyor ve tarif ediyor.
Fakat tercih hep erkek olarak görünüyor.
Ve bunun sonucunda da ben adam aramıştım diye.
Sizce bunda bir tezatlık yok mu?
Bir şeyi istiyor olmak tercih etmek demek değil ki.
Bu ve bunun gibi şeyler.
Yapılan ve yapılacak olan her yanlışı hata kabul ediyoruz.
Halbuki bu iki kelime birbirine hiç benzemez.
Hata bilmeden istemeden yapılandır.
Yanlış ise sonucunun bilerek ve isteyerek yapılır.
Saygıyı yitirdiğinde , ıletısım sekıllerının tamamı tukendıgınde , son cozum onerılerı bıle cevapsız kaldıgında, yapıcı olmaktan zıyade yıkıcılık başladığında en onemlısıde cabalarına karsılık kılını bıle kıpırdatmadıgında
Evet bunlar büyük sebepler
Buraya gelene kadar ne yasanmıslıgıda onemlo
Eheh
Saygısızlık, tutarsızlık, riya girmişse araya, özrü kabahatinden büyükçe, yüzsüzlük sarmışsa dört bir yanı kalmak kendine saygısızlıktır. Gitmek farz olmuştur.
Bir şeyin bitmesi gerektiğine karar vermek zor ama bazen yüreğine bir yük, bir hüzün çöker ya, işte o yük seni yönlendiriyor. Kalbin baştan sona savaşırken aklın bir yerde “Yeter” diyorsa, galibi çoktan seçmişsin demektir. Kayahan’ın şarkısı da tam bu hisler için ya, insan final sahnesindeymiş gibi hissediyor. Kendini çok üzme ama, biten şeyler bazen yeni başlangıçlara köprüdür. 🌧️🐾
Cevap
11Cevap
Ne yaparsanm yapayim olmuyor ve sürekli aynı şeyler tekrarlanıyor bir sonuca ulaşamıyorsam bitmesi gerekir.
Yanlış ve hatalara sus payı vermem
Son kullanım tarihine bakıyorum diyorum ki bu bitmek zorunda yoksa israf olacak günah diyorum dibini sıyırıyorum;))
Neye göre ama
Son kullanma tarihine de yaptığı hata saygısızlık ve hadsizlik olarak puan veriyoruz, raf ömrü uzun olanlar (fazla emek) varsa idare ediyoruz zehirlenme riskini göze alarak
Yük oluyorsa taşımamak gerek. Saygı bittiyse de bitirmek gerek.
Saygı sevgi vs olsa dahi, hayatı ikiye bölmek ağır geldiği için bitebilir
Kabak tadı verdiği zaman, enerji düştüğü zaman.
Aşkım bal gibi tatlı napsak
Hayatımı ikiye bölmek, ona enerji harcamak artık beni yoruyor..
Buna ben değil karşı taraf karar veriyor ben bitirmekle sadece onun kurduğu cümleyi bitirmiş oluyorum.
Zaten cumanın gelişi perşembe den belli oluyor o yüzden kolay oluyor yavaş yavaş kopmak sıyrılmak haktan hayırlısı
Bazı şeyler bazen elinde olmadan da bitebilir. Sen karar vermezsin sonuç olarak bitmesi gerekir ve biter.
Konuşmak artık beni heyecanlandırmamaya başladığında
Nedene bakarmısın kalbiniz yok. Aşk dedıgıniz sey sizin oyun hamurunuz ya da hevesle aldıgınız oyuncagınız degıl heycanını kaybedınce bır kenara atabılcegınız
Zaten o alarm çalıyor. İletişim tamamen kopuyor.
Valla ben hiç bir zaman bitme kararı alan olmadım maalesef bende bilmiyorum
Allah işaretler yolluyor mucizeler o şekilde birden bire
Benim her kararım pişmanlık dolu.
Düşünüyorsam öyle gerekiyordur zaten
Karar veremiyorum.
Kafam artık dur dediğinde
Birisi kulağıma bitsin bitsin diye fısıldıyor 😃
İç sesim bana yol gösteriyor
yazı tura atıyoz
içimden gelmiştir
aslında anlaşılıyor
belkide şu an