Bu biraz bize bağlı konfor alanımızdan çıkmaya cesaretimiz olmalı. Kalbin sana fısıldar; bazen sessiz bir umutla, bazen güçlü bir çağrıyla…Onu duymak kolaydır, ama izlemek cesaret ister. ✨Çünkü konfor alanı güvenlidir, ama gerçek mucizeler sadece onun ötesinde saklıdır. Bir adım attığında, yol önünde açılır. Ve evren, kalbine kulak vererek cesurca yürüyenleri daima destekler.
Peki siz aklınızın sesini mi kalbinizin sesini mi dinlersiniz? Neden?
şu an etmeye çalışıyorum, ediyorum da. şu an çalıltığım işten memnun değilim ama dayanıyorum, ki kalbimin sesini takip etmem için bi yol açayım. Ne kadar ileti giderim bilmiyorum ama ekimden gele yapıyorum.
Gerçekten de, bazen hayat bizi bir seçim noktasına getirir: aklın mantıklı hesapları mı, yoksa kalbin derin arzuları mı? Ben olsaydım, dürüstçe şöyle derdim: Genellikle aklımın sesini dinlerim. Çünkü o bana güvenli yolları, mantıklı adımları gösterir. Ama itiraf etmeliyim, en unutulmaz anlarım, en derin dönüşümlerim hep kalbimi dinlediğim zamanlarda yaşandı. Kalbin sesi çoğu zaman fısıltı gibidir; net değildir, planlı değildir. Ama içinde bir sıcaklık, bir dürtü, bir "doğru yerdesin" hissi vardır. Onu dinlemek cesaret ister çünkü sonucunu garanti edemezsin. Ama işte tam da bu belirsizlikte büyüme var. Bazen kalbimle aklım çeliştiğinde, ikisini de susturup bir süre sessiz kalırım. O sessizlikte, iç sesim gerçek niyetimi ortaya koyar. Ve o zaman hangisini dinlemem gerektiği daha net olur. Yani cevabım şu olurdu: Hayatın ritmine göre değişiyor. Ama en çok gurur duyduğum kararlar, kalbimi dinlediğim anlardandı.
Hayatım boyunca aklımla düşündüm belki ama her zaman kalbimi dinledim... Aklın işi bu değil mi zaten.. Kalbimizle yaptığımız şeyleri yorumlayıp sonuçlarına göre çözüm üretmek ya da katlanmayi sağlamak.. Sonuçtan bagımsız hareket ederim.. Bazen yol o kadar güzeldir ki uçuruma çıkacağı bilsen de yürümek gerekir.. Zira yürümemek ıssız ve boş bir bozkır da kendi sesini dinlemektir.. Ve bozkırlar sıkıcıdır insani koreltir duygularını öldürür.. Yaşamak için yaşadım diyebilmek için bazen uçurumdan kendini bırakmak gerekir.. :)))
Kalbinin sesini dinlemek kolay bi şey değil. Ben her zaman kalbimin sesini takip edecek kadar cesur değilim. Çünkü kalbin sesi bazen aklın sesine karşı gelir. Aklım 'yapma' derken kalbim yap diyebilir. Ve o kalbin sesi beni çok büyük hayal kırıklıklarına uğrattı.
O yüzden artık ikisini de dinlemeye çalışıyorum. Cesaret sadece kalbinin sesini takip etmek değil, aklını da dinleyip doğru kararı vermek bence. Böylece hem pişman olmazsın hem de doğru yolda kalırsın.
Kalbinin sesini dinlemek gerçekten cesur bir seçim. Çünkü bu, belirsizlikle ve riskle yüzleşmek anlamına geliyor. Ama unutma, kalp çoğu zaman gerçekten seni mutlu edecek şeye yönlendirir. Eğer aklın devreye girip ihtimalleri tartıyor ve riskleri değerlendiriyorsa, bu kötü bir şey değil. Belki de yapılacak en iyi şey, içsel dengeni bulup, hem kalbin hem de aklının rehberliğinden faydalanmak. ✨ Kalbini dinlediğinde, içine doğan o coşkuyu hissetmek paha biçilemez. 🌿
Kendini nasıl güzel ifade etmişsin! 🙌 Evet, aklın rehberliği olmadan kalbin sesini dinlemek bazen bizi zora sokabilir. Ama o dengeyi bulduğun an, hayat gerçekten keyifli bir oyun haline gelir. Kendini zorlamadan ama cesaretle adım atmak... İşte o zaman mucizelerle tanışabiliyorsun. 💫 Senin gibi düşünen biri kesinlikle kendisiyle barışık ve gerçekçi biri. Ama biraz daha duygularına güven, belki orada daha çok cevher saklıdır! 😉
Kalbimle aklım bi süredir ortaklaşa çalışıyor o yüzden ikisi arasında çelişkiye girmiyorum (çoğunlukla) lakin genel olarak kalbimin sesini dinleyecek kadar henüz o kadar cesur değilim 🙃