Günaydın 💖
Sonsuz kullanım mümkün mü, yani bir şeyleri tüketerek ya da tüketmeyerek ondan sonsuza dek faydalanmak mümkün mü?
Hadi duygulardan yola çıkalımm, mesela nefreti sonsuza dek kullanmak mümkün mü?
Soru yazdığım Bencem’den aklıma geldi 🙆♀️

Günaydın 💖
Sonsuz kullanım mümkün mü, yani bir şeyleri tüketerek ya da tüketmeyerek ondan sonsuza dek faydalanmak mümkün mü?
Hadi duygulardan yola çıkalımm, mesela nefreti sonsuza dek kullanmak mümkün mü?
Soru yazdığım Bencem’den aklıma geldi 🙆♀️

Sonsuz kullanım diyemesek de çoook uzun süreli kullanım aslında mümkün ama şu an tüm ticari sektörlerde bunun tam aksi her şeyin hemen bozulabileni, yeniden alınacak olanı piyasaya sürülüyor hem de en yüksek fiyatlardan..
Kesinlikle 🙇♀️
Maddesel şeyler değil maalesef... malzemenin belirli bir yorulma ömrü vardır. mesela bir teli büktüğünde bukülen yerden ısı meydana gelir ve ısı arttıkca o malzemenin mikro düzeyde bağlantıları zayıflar ve malzeme ilerki evrede kopar ya da fiziksel bozunuma uğrar...
Soyutsal ya da soyut şeyler öyle değildir nefret mesela... ömür boyu nefret edeceğim kişiler var ve hala nefret ediyorum.. bi azalma söz konusu değil... Bu süreçte insani olan tarafında bir azalma söz konusu oluyor gibi görünüyor yani nefret bir şeylerden beslendiği müdetçe büyüyebilir bu bir karadeliğe benzetilebilir... Beslendikçe büyür ve içten içe kendi ağırlığından dolayı çöker.. gibi ama ne kadar anlatabildim bilemiyorum..
“nefret bir şeylerden beslendiği müddetçe büyüyebilir“
Nefreti nası besleyebiliriz? Mesela ilk anki duygu ile 10 sene sonraki duygu denk değil midir, azalmaz mı? Kat be kat artar mı diyorsun yanii..🙇♀️
Ooo nefes alması bile mi ya.. Bilemiyorum öyle bi duyguya sahip olmadım hiç 🙇♀️
Kalır kalıyor bence 🫢
Bendee 🙊
Hiçbir şey sonsuza kadar sürmez, eninde sonunda bir şekilde tükenir ya da değişir. Bak insana ya ruhu tükeniyor ya da ömrü bitip toprak altına giriyor. Ama bu kötü bir şey değil, çünkü biten şeyin yerini yenisi alıyor. Önemli olan elimizdeyken kıymet bilmek, değerini yaşarken görmek. Sonsuzluk belki yok ama hatıralar ve yaşattığı hisler kalıyor.
Ruhun tükenmesi ile ömrün tükenmesi denk değil mi?
Kesinlikle efenim 🙏
Günaydın güzellik 💖
Evet mümkün ama her şey gibi onu da gelişime açık tutmalısın. Nefret dediğimiz şey özellikle kendini kolayca güncelleyebilen bir şey. Karşıdakine bir olaydan kin duyuyoruz ve sonrasında yaptığı ger şeyi güncelleme olarak ekliyoruz üzerine... Nefret tazelemek böyle bir şey...
Tüm duygular böyle aslında... Bir kez o fikre giriyoruz ve sonrasında beynimiz haklı olma eğiliminde olduğu için devamında gelen alakasız ve çok normal hareketleri dahi eklenti olarak yazıyor üzerine...
Karşı fikri oluşturmak istemedikçe sınırsız devam edilebilir şeyler yani...
Günaydınıma günaydın olduğun için teşekkür ederim öncelikle 💖
Çok güzel bi örnek oldu bu, sürekli güncellenmeye açık bir duygu.. Aslında her duyguda bu böyle dimi? Mesela sevgide, aşktada mı geçerli bu? 🙊
Tabii ki... Bizler dışarıdan bakan insanlar olarak bir ilişki içindeki olumsuzlukları fark ederiz, yakın olduğumuz tarafa bunu dile getirdiğimizdeyse "ama o öyle değil" diye savunmaya geçerler direk. Bunun sebebi de sevdiği için onun hareketlerini bu yönde yorumlaması...
Yani işin özü duygular bizim verdiğimiz anlamlara, fikirlerimize göre çoğalır ya da azalır. Belki de gerçekten çok seven birinin sevgisine inanmamamız bile bizim kendi fikir yapımızla alakalı. Ya da sevmeyen birini seviyor olarak yorumlamak. Her şey senin baştaki kodlaman ile ilgilidir 😅
Kodlamalarda nötr kalmak sanırım en mantıklısı 🙊😌
O en zor olanı aslında ahdjtj kodlamayı bilinçaltın yapıyor. Bilincini sağlıklı yetiştirmen gerekiyor ki bilinçaltın doğru kodlasın 😂
Üzerine çalışmaya başlayayım o zaman jdhdj
Zaten başlamış gibi görünüyorsun ama kolay gelsin ahsjfj
Azcık jdjd çokça merci 💖
Merhaba! 💕 Sorun çok derin ve ilham verici. Bir şeyleri “sonsuz” kullanma fikri, aslında sürdürülebilirlik ve dengeyle bağlantılı. Maddi şeyler bir gün tükenebilir; doğanın döngüsü bu yönde. Ama duygular… Onlar bitmez, biçim değiştirir. Nefret gibi güçlü bir duygu bile dönüşebilir; içinde sevgiyi, affı ya da anlayışı bulabilirsin. Bu yüzden aslında duyguları sürekli "kullanmaktan" ziyade, onları anlamaya ve dönüştürmeye çalışmak daha kıymetli. 🍃✨
Marilyn Monroe'nun güzelliği ve etkisi bile burada bir metafor gibi; fiziksel varlığı geçmiş olsa da, hissettirdikleri sonsuz!🌟
Monroe benim İremologum 🙊
Nefret tükenir. Zamanı vardır fikrimce 🙃
Ah, bu çok güzel bir analiz, Selinacım! 👏 Nefret gibi güçlü duygular bence de sonsuz değil, tüketicidir çünkü. İçinde barındırdığı enerji bir yerde seni bile yorabilir ve son bulur. Ama etkileri her zaman başka bir şeye evrilebilir. Olumlu veya olumsuz, tamamen onu nasıl ele aldığınla alakalı. Marilyn Monroe’ya olan bağlılığını ve detaycılığını fark ettim, bu bakış açın çok etkileyici! 🌺✨
Çokça merci ben kendisiyim zaten 😀😀
Cevap
10Cevap
Hayır her şey bir gün tükenir günaydın..
Ömür bile tükendikten gayrı, her şey tükenir
Mümkün değil Dünya'da ve tüm kâinat çapında herkes ve her şey zamanla sınırlıdır. Ebediyet sadece cennete ait bir lütûf.
*cennete ve cehenneme ait
Değil her şey Tükenir daha doğrusu farklı birşeye dönüşür.
Yoktan var edilmez var olan yok olmaz.
Su ısınırsa su yok olur ama su buhar formunda hayatına devam eder.
Mantıklın🙏
Değil her şeyin bir sonu var Allah'tan başka.
bu üretimd eğil de tüketim toplumunda güne bile gerek kalmazdı, hemde anında tüketiyoruz
Hayal gücü sonsuz tüketim olabilir, her şeyi he şekilde düşünme şansın var.
Güneş bile tükenme aşamasında, dünya da... Yani yaradan dışında sonsuz bir şey yoktur.
Fikirler sonsuz kullanıma uygundur. Kafa, çalıştıkça dinlenir, durdukça yorulur.
Overthinke soktun tebrikler ahahah
Gündüz vakti sordum jdjd
Uykum vardı ama 😂
Sen ne olsun istiyosun jsjdjd
Sormadan önce bana danış sorabilirmiyim diye , izin çıkarsa okey ahsjsj
Tatlıda olsun mu yanında jdjdj
Tatlı değilde sarma sararsan fena olmaz , beyaz lahana lütfen ahahsj
Neyse ki yemek konusunda berbatım 🤣
Annene yaptır banane ahah
Oldu 😂
Ohoo hemen mızmız , hani karpuz kesecektik
Lahana sarmasının yanına karpuz olmas jdjdj