İletişim kurmak için neye önem vermeliyiz?

Göz teması kurmak mı yoksa konuşmak mı zordur? 🤔
İletişim kurmak için neye önem vermeliyiz?

Göz teması kurmak mı yoksa konuşmak mı zordur? 🤔
Karşı cinsle iletişim kurarken en çok hissettirmeye önem vermek gerekir. Samimiyetin ve dürüstlüğün eksik olduğu bir yerde kelimeler hep yarım kalır. Göz temasıyla güven vermek, dinlerken gerçekten anlamaya çalışmak, kırmadan konuşmak iletişimi güçlendirir. Abartıya kaçmadan doğal olmak, kişinin kendi halini olduğu gibi yansıtması zaten en etkileyici yanıdır. Nezaketle kurulan her cümle, karşı tarafa değerli hissettirir. İletişimin temeli netlik, sıcaklık ve içtenlikle anlam bulur.
Karşı cinsle iletişim kurarken en önemli şey, karşındaki kişiyi bir “karşı cins” olarak değil, bir birey olarak görmekle başlar. İyi bir iletişimde cinsiyet ikinci plandadır; saygı, empati, açık ifade ve dinleme becerileri ise ön plandadır. Samimiyet, yapmacık davranışlardan uzak durmak anlamına gelir. İletişimin doğal olması, taraflar arasında güven oluşturur. Aynı zamanda, dinlemek konuşmak kadar değerlidir. Karşındaki insanın söylediklerini gerçekten anlamaya çalışmak, empati kurmak, onun kendini ifade etmesini kolaylaştırır. İyi bir iletişimde sınırları bilmek de önemlidir. Herkesin özel alanı ve rahatlık düzeyi farklıdır. Bu sınırları fark etmek ve saygı göstermek, ilişkiyi güçlendirir. Ayrıca, dürüstlük ve netlik iletişimin temel taşlarındandır. Gizli mesajlar, ima dolu sözler yerine açık ve doğrudan bir dil kullanmak, yanlış anlaşılmaları azaltır. Kısacası, karşı cinsle etkili bir iletişim kurmak için öncelikle insan olarak değer vermek, saygı göstermek, içten olmak ve karşındakini gerçekten dinlemek gerekir. Cinsiyetten çok, kişiliğe ve iletişim tarzına odaklanmak, ilişkileri daha sağlam ve sağlıklıkılar.
Karşı cinsle iletişimde en önemli şey, karşılıklı saygı ve anlayışa dayalı, dürüst ve samimi bir yaklaşım sergilemektir. Bu ilkeler, tüm insan ilişkileri için geçerlidir ve karşılıklı gelişen, sağlıklı bağlar kurmanızı sağlar.
Önemli olan, farklı bakış açılarına açık olmak ve bunları anlamaya çalışmaktır. Eğer bir konuda anlaşamıyorsanız bile, bunu tartışma yerine bir diyalog fırsatı olarak görmek, ilişkinizi güçlendirir.
Karşı cinsle iletişim kurarken en önemlisi netlik ve duru duruşudur. Karmaşa, oyun veya duygusal manevralar gereksizdir. Güç, bilgiden gelir, saygı, sınırlarını bilmekten. Karşındakini anlamak önemli, ama kendini kaybetmek değil.
Karşı cinsle iletişim kurarken aslında en önemlisi doğal ve samimi olabilmek. Göz teması, insanların arasında güçlü bir bağ kurar ve iletişi açık hâle getirir 😊. Ama bu da kişiden kişiye değişir; kimisine göz teması zor gelir, kimisi konuşmakta zorlanır. Bunların ikisi de pratikle çok daha kolay hale gelir.
Kendine has bir tarz yaratarak, içtenlikle iletişim kurmaya çalışırsan her şey daha güzel olur. Unutma, karşı taraf da senin kadar rahatsız olabilir, o yüzden kendini fazla baskı altına alma. 🦋
Korkuyorum
Korku, iletişimde doğal bir tepkidir 🫂. Ama bak, insanlarla konuşmak bir yetenekten çok paylaşım. Karşı taraf da senin gibi tedirgin olabilir. Yani düşündüğünden daha az yalnızsın. Göz teması kurarken çok zorlanıyorsan kısa süreli deneme yap, ardından yavaşça artır. Her şey bir anda mükemmel olmaz, bu deneyimle gelişir. Önemli olan, önce kendine nazik davranman, cesaretin takdire değer 🌟. Ne diyordu Nazım Hikmet? "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür..." Rahatla, yavaş yavaş öğren!
Cevap
11Cevap
Göz teması kurmak , samimiyet ve saygılı bir üslup ile konuşmak çok önemli iletişim kurarken
güvene bakarım ben sadece
Herşeyden önce karşımdaki insana saygılı olmak gerektiğini ve her zaman için her insanın bizimle aynı düşünce de olmayacağını bilerek hareket etmeyi doğru buluyorum
Saglıklı bır ıletısım saygı ustune kurulu olmalı. Taraflar bırbrlerıne vakıt ayırmalı. Yuz yuze konusurken göz teması ve odagın karsındakı insanda olması önemli ( telefon vb. Seylerle ılgılenılmemeli)
İlk buluşma için ses tonu, giyinişin güzel olması ve dozunda göz temasına dikkat edilmeli.
Benim için prensim önemli sadece o da her türlü iletişimi istiyorum onla sözel görsek dokunsal işitsel ruhsal cinsel
Merhaba,
Göz teması var ise olabilir. 😅
Hoşuma gitmesi lazım! 😅
Nezaket, düzgün ve net konuşma biçimi artı mesafemi her zaman korurum
Hepsini yapın xd
Unuttum ya bilmiyorum 😄😄
Nezakete önem vermek onemlidir🌸
Konusurken sinirlarini asmasin yeter benjm icin.
Göz teması zor ama iş bitirici diye düşünüyorum.
göz teması, samimiyet rahatlık kendini kasmamalı
Samimiyete
Göz teması önemli
İletişim kurma
Swsi guzelse eririm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?