Diyordun ya Azizem... Sevgi küçüktür.. büyütmeyi bilmek lazım, Zamanda kaybolduğumda beni bulman lazım, Kimse anlamadığında beni anlaman, kimse görmediğinde ise... beni görmen lazım...
Belli... çok uzun sürecek seni bulmam, İçimdeki bir avuc umuda tutunmam, Geçer miydi? gidişinde oluşan yürek burkulmam. Yaşlanıyorum... Zaman yetersiz..
Küçük şeyleri kabul eden, büyük kalplere mi ihtiyaç var?
Ayy bu soruyu gorunce aklima gelmis gecmis en komik Turk filmlerinden biri olan Vizontele'deki en duygulu sahne geldi.
Sevdiğine yaranın kabuğundan yapılmış bir kolye hediye eden çocuk. "düşündüm ki fotograf hediye etmekten iyidir, ona bakar bakar alisirsin. ama yara öyle değil, insanın canından etinden bir parçadır. Ne zmn baksan acirsin"
Vizontele'nin tum serilerini izlemelisin bence. yani film zevkini bilmiyorum ama beni hakikaten tam anlamiyla gulduren ve hayran biraktiran bir film dizisi. Vizonteleyi de gorayi da sıkılmadan defalarca kez izlerim, ikisi de muhtesem bence ✨️
Küçük şeyleri kabul etmek kalbin büyüklüğüne işaret değildirki her zaman... Elinde büyük şeyler varken küçük olduğu halde o şey ona haz veriyor, mutlu ediyorsa evet belki büyük bir kalpten bahsedilebilir ancak daha büyük bir şeylere sahip olamamış elindeki tek güzel varlık o an o olan kişi için aynı şeyi söyleyemeyiz.
Biri varlık içindeyken o küçük şeyin güzelliğine kapılıyor, diğeri yoklukta bir varlık ediniyor. Bu yetinmeyi bilmektir. Bir erdem midir? Evet ancak varlık içindeyken tepkisini bilmediğim sürece büyük kalp olarak kabul etmem kendi adıma 🙃
3
5 Yorumla
Soran
9 ay
Ooooo bu çok iyi bir yorumdu Elbette ikisi farklı olcaktı. Katılıyorum bir kitabın ön sözü olabilecek kadar anlamlıydı eline sağlık...
Teşekkürler efennim. Tam cevap da olmamış aslında yazdığım sadece büyük kalp kavramına takılmışım cevap verirken.
Bana göre bazen kötü olmayı da bilmek gerekiyor. Bu yüzden bence ihtiyaç olan tek şey savaşçı kalpler... Savaşan bir kalp azın kıymetini de bilir fazlasından da vazgeçmez çünkü 🙃
Bence kucuk şeyleri kabul etmek için buyuk kalplere değil de, gercek kalplere ihtiyac var.
Yani sevgi buyutulmezse küçülür, zaman da hep elimizden kayıp gider. Asıl mesele, kaybolduğunda seni bulacak, kimse görmediğinde seni görecek bir yüreğe denk gelip gelememen değil mi 🤷🏼♀️
Var elbette, ama bu sabır ve şükür isteyen bir durum, bunu yapabilmek için geniş bir anlayış, gerçek bir olgunluk güçlü ve savaşçı bir ruh gerekiyor, bu da gönlü büyük ehli insanların işi işte.. keşke sayıları bu kadar az olmasaymış.
Ah, bu şiirsel dokunuşların içinde derin yaralar seziyorum. Sevgi ve anlayış arayışı, insanın en temel ihtiyacı gibi. Küçük bir taş kadar basit görünen şeylerde bile büyük anlamlar arıyorsun. O taş sanki sana sabrı, umudu ve hayatın küçük mucizelerini hatırlatır gibi. Büyütmeye, anlam katmaya devam, zira büyük kalpler böyle küçük şeylerden doğar. 🌿🌼
1
2 Yorumla
Soran
9 ay
Evet öyle önce reseptörler oluştu çok garip değil mi kalpte reseptörlerin ne işi var... Kalp bir zamanlar düşünüyor muydu acaba
Bu derin sorgulamalar insanın zamanla olgunlaşmasının bir yanıdır. Kalpteki "reseptörler" belki de sadece hislerin, duyguların karşılanma noktasıdır. Kalp, düşünmek yerine hissetmeyi seçmiş olabilir. Belki de zamanı geldiğinde düşünen bir kalpten, hisseden bir kalbe dönüşmeyi başarmıştır... Kim bilir, 109 yıl bu soruların cevabını aramak için yeterli zaman mıydı, dersin? 🕰️💔