İnsan kendi kendini iyileştirebilir mi?

Hasta bir kişiliğim olduğunu düşünmeye başladım ve değişmem gerektiğine karar verdim bu sürecin çok zor olacağını biliyorum ama hatalarım ve yanlışlarım bana bu hayatta en çok sevdiğim insanı kaybettirdi.

Bugün 1. Gün ve neler yapabilirim bilmiyordum değişmeyi istemek güzeldi ama neleri değiştirmem gerektiği konusunda kararlar vermeliydim.

Öncelikle kaybettiklerimi kabulenmeliydim tek suçlu ben olsam dahi giden gitmişti ve yalnızdım.

Normal bir insan olmalıydım herkes gibi kendimi ifade edebilmeli en kötüsü birseyler üretmeliydim sabahtan akşama kadar dizi izleyip video kaydırmakla galiba değişmek mümkün değildi. Bu yüzden telefonumu önce temizledim.

Bir sonra ki adım çok düşünmeyi kesip hareket bizi bu döngüden kurtarabilir mi diye düşündüm gece gece nasıl birşeyler yapsam, daha erken aslında.

Ve on olarak kötü bağımliliklarimdan kurtulmayı denemeliydim galiba bu en zoru olucak 23 yıldır galiba en kötü şeyleri almıştım hayatan hep kendime zarar verecek alışkanlıklar edinip bir anda kurtulmak mümkün değildi.

Sabaha göre kendimi daha iyi hisediyorum artık telefonu bırakıp yaşamayı becermeliydim asosyal olmakta böyle işte telefonla hep birseyler düzelir hissi.

Bu gece yazmak sadece yazmak istiyorum kendimi durudurmaıyordum 🥲

Güncellemeler
8 ay
Evet bugün o kadar hata yapmama rağmen üstüne bu kararı vermem saçma oldu. Ama bu kararırımı verdikten sonra önce tavşanimla yani tek arkadaşım oyuncağımla acıklı şarkı dinledim. Ve değişmek diyince akla ilk kitap okuma geldiği için telefonumu uzaklaştırıp kitap okumaya çalıştım kitabın ismini bile hatırlamıyorum ama 10 sayfa zar zor bitirdim. Planlalayıcı defterimden yarının planını aklımda yarım yamalak oluşturdum. Yine acıklı şarkı açıp dinledik. çayımı da ictim yapacak pek birsey yok 🥺
İnsan kendi kendini iyileştirebilir mi?