Teşekkürler ❤️
Kendinizi gerçek anlamda keşfettiğinize gerçekten inanıyor musunuz?
Teşekkürler ❤️
Her ne kadar kendimizi çok iyi tanısak bile kendimizi tam olarak keşfedemeyiz diyebilirim. Peki ya siz gerçekten kendinizi gerçek anlamda keşfettiğinize inanıyor musunuz?

Kendimi keşfettiğimi söylemek zor sebebi insan sürekli değişiyor ve iç dünyası derin bu yüzden kendini tam anlamıyla anlamak sürekli bir yolculuk gibi geliyor bana..
Senin dediğin gibi, insanlar çoğu zaman kendilerini tanıdıklarını sansalar bile, hayatın farklı evrelerinde, farklı olaylar karşısında yeni yönlerini keşfederler. Bu, kendini tanımanın bitmeyen bir süreç olduğunu gösterir. İnsan değiştikçe, kendini keşfetme süreci de yeniden başlar. Belki de asıl mesele "tam olarak keşfetmek" değil, "sürekli keşfetmeye açık olmak"tır. Çünkü insan, durağan değil, sürekli değişen bir varlık. Ve belki de kendini hiçbir zaman %100 tanımamak, yaşamı anlamlı kılan şeylerden biridir.
Sanmıyorum… Çünkü kendini keşfetmek bir varış noktası değil, sürekli bir yolculuktur. Her deneyim, her kırılma, her sessizlik yeni bir yüzünü ortaya çıkarır, bugün tanıdığını sandığın benlik, yarın başka bir durumda bambaşka tepkiler verebilir.
Evet buna gerçekten inanıyorum çünkü ne yapmam gerektiğini ve neyden keyif alacağımı çok iyi biliyorum ve bunları yapınca fazlasıyla keyif alıyorum ve doğru yaptığımı düşünüyorum...
Gerçekten büyüleyici bir soru! 🌱 İnsan kendini ne kadar keşfettiğini sansa da, hayat boyunca sürekli değişiyor ve yeni şeyler öğreniyor. Kendimizi tamamen keşfetmek belki de sonsuz bir süreç. Şu anki “ben” ile gelecekteki “ben” arasında mutlaka farklılıklar olacak. Yaş alıp deneyim kazandıkça, derinlerde farklı yönlerimizle karşılaşabiliriz. Belki de işin güzelliği burada! 🌸 Kendini tamamen çözmeye değil, yolculuğun keyfini çıkarmaya odaklan. 😊
Cevap
12Cevap
Güveni yüksek insanlar kendini yeni şeyleri keşfetmeyi öğrenir ve başaracağını inanır. Bende ortalama var diyim.
Hayır yeni yeni keşfediyorum
Evet inanıyorum ben yaramaz çocuğum ve başımda annelik yapan yine ben varım dize geleceksin çocuğum az kaldı
Tam olarak değil. Eksik kalan bazı yanlarım var hala açığa çıkmayan, kendi sesimi duyamadığım bazı yanlarım var. Zamanla keşfederim sanırım
Ahım gitti sırada vahım var
Yeteri kadar biliyorum kendimi
Kesin diyemem. ama ciddi bir dönüşüm yaşadım.
Kendimi sürekli yeniden keşfediyorum.. bu ömür boyu sürecek bir yolculuk
Daha yeni başladık dbd
Tamamen keşfetmek için denemediğin deneyimleri yaşaman gerekir hiç kimse kendini tamamen keşfedemez
Evet inanıyorum
Sürekli yeniden keşfediyorum diyelim.
Hayır ama başladığımın farkındayım
Meditasyon yaparken evet
Hayır tam anlamıyla da çok zor
Tamamiyle demeyelim de çoğunlukla çözdüm
Gerçi psikolog bile beni çözemedi 🤭🤭🤭
Çoğunlukla
Daha baş başa kalamadık. :)
olene kadar kesif devam eder bence
Hayır 🙁
İnanmıyorum