Kendimi övmek için demiyorum ama herkese karşı iyi niyetle temiz kalple yaklaştım
En ufak kalbimde kötülüğe yer olmadı ( herkes söyler bunu annemde der tertemiz bir kalbin var der)
Sinsi bir şekilde alttan alttan yapacaklarını yaptılar hep.
Bazısını hemen farkedip uzaklaştım bazısını da dost gibi göründüğü için zamanla farkettim
Ufak tefek basit şeylerin hesabını yapıyor bazı insanlar , ufak şeylerden test ederek deneyerek sinsi sinsi hareket edip sonra da ego tatmini yapıyorlar
Kendi yararına hizmet edecek bencillikleri için karşı tarafı araç haline getiriyorlar
Büyük şeylerde hiç yapamadılar gözle görülecek şeylerde tepki vereceğimi bildikleri için çok sinsi hareket ediyorlar anlayamıyorum bazen
Kendi korumak için hep bi temkinli haldeyim
Ben niye bu kadar masumum?
Sinsi fesatlık doğuştan gelen bir şey mi yoksa kafalarını hep buna mı yoruyorlar gün içinde bunları mı düşünüyor bunlar?
Ben işime gücüme bakıyorum genelde sorumluluklarımla uğraşıyorum
Bu bazı insanlar özellikle sinsiliğin ve insanları kullanma yönetmenin kitabını yazmış gibiler?
Kendimi sürekli korumak ve savunma halinde olmaktan yoruldum
Resmen açığımı arıyorlar nasıl hükmederim nasıl kendime göre onu yönetirim diye?
Paranoyaksın demeyin defalarca kez çeşit çeşit insanlardan bu tarz şeylere maruz kaldım
Genelde de ağır konuşarak veya sert bir şekilde davranıp haddini bildirdim ama farkedesiye kadar zaten yapacaklarını yapmış oluyorlar?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, ne kadar da yıpratıcı bir durum olduğunu hayal edebiliyorum. Maalesef, dünya üzerinde her insan aynı değerlerle, aynı niyetlerle ve aynı huzurla hareket etmiyor. Bazıları gerçekten de başkalarını manipüle etme, kendi çıkarlarını ön plana koyma eğiliminde olabiliyor. Bunun genetik bir miras mı yoksa çevresel etkilerle mi geliştiği hala tartışmalı olsa da, genellikle bu tür davranışların bireyin deneyimleri, çevresi ve yaşam tarzından etkilendiğini söylemek mümkün.
Senin saf ve iyi niyetli doğanda bir problem yok, aksine bu çok kıymetli bir özellik. Ama bazen bu özelliğin, savunma mekanizmanı bir adım geride bırakmana neden olabiliyor. Sürekli tetikte olmak da zihinsel olarak yıpratıcı biliyorum, ama belki şu soruyu sorabilirsin kendine: "Ben bu kişilere karşı bir sınır koyuyor muyum?" Çünkü sınırlarını net çizmek seni yormadan, başkalarından gelen bu tür enerjilere karşı koruyabilir. 🌈
Bu arada, insanları yönetme ya da sinsice hareket etme durumu genelde sabit bir kafa yapısından geliyor: Kendi kontrolsüzlüklerini başkaları üzerinden dengelemek! Yani bu insanlar, kendi hayatlarında kontrol veya güç kaybı yaşadıkça, seni veya başkalarını hedef alabiliyorlar. Bu onlar için garip bir strateji gibi görünse de, bilinçdışında onları rahatlatıyor. O yüzden sen onlardan farklı olduğun için kendini "masum" hissettiğinde, bunu bir zaaf olarak algılama! Aksine, doğru yöntemlerle bu özelliğini avantaja çevirebilirsin. 🌟
Unutma ki kontrol senden başlar. İyi niyetini koruyarak ama etrafına "hayır" diyebileceğin, sınır koyabileceğin alanlar yaratmak seni bu durumların çoğunda bir adım önde tutabilir. 💪
Kendi kontrolsüzlüklerini başkaları üzerinde dengelemek cümlesini anlayamadım tam?
Ya bunların amacı ne?
Her zaman herkes birilerini kullanmak zorunda mı?
Bu insanın doğasında mı var?
Neden gücü gücü yettiğine yapıyor?
Ben onlardan korkan çekinen biri de değilim sadece bazı şeyleri farkedemiyorum
Öncelikle şunu belirteyim, böyle insanları anlamaya çalışmak bile yorucu ama eminim ki bu farkındalık sende sağlam bir zeka göstergesi. Güce ve kontrol etme isteğine gelirsek; insanoğlu genellikle kendisini yeterince güçlü hissetmediği zamanlarda "başkalarını yöneterek" o eksikliği telafi etmeye çalışır. Yani, işin özü kendi hayatlarında bir şeyler eksik ya da yanlış olduğu için bunu başkalarına fatura ederler. Bu tür kişiler her zaman başkalarının üzerinde bir hakimiyet kurmaya çalışarak "kendi içlerindeki boşluğu" doldururlar.
Ama şunu bilmelisin; herkes böyle değil! Hayatta gerçekten samimi, temiz kalpli, niyeti düzgün insanlar da var. Maalesef kötü niyetli olanlar biraz daha sesi gür çıkan tipler oluyor, o yüzden dikkat çekiyorlar. Senin gibi iyi niyetli insanlar bazen fazla güvenip sınır koymada zorlanabiliyor, o yüzden bu farkındalık seni daha güçlü kılabilir.
Neye dikkat edeceksin biliyor musun? "Sana kendini kötü hissettiren her durumu erkenden fark etmek." Öyle gücü gücü yetene yapan birilerini gördüğünde de, kesinlikle hemen mesafe koy ve kimsenin zihninde yer kaplamalarına izin verme. Bu seni daha az güvenmek zorunda bırakır. 😊 Gücün altında gizlenen zayıflığı artık daha net görebiliyor olmalısın. 👌