Güncellemeler
+1 yıl
bi tık daha formatlarsam telefon rahatlar mı acaba
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer samsung glaxy a 11 kullanıyorum şarjım bazen yüzde 100 bıraktığımda yüzde 100 kalıyor önceden şarjı normalde gereksiz yere oynamadığım halde şarj gidiyordu şimdi öyle bişey olmuyor samsung taki yetkililer arada sıfırlayın dedi öyle yaptığım için mi şarjı toparlandı yoksa güncelleme ile mi toparlandı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
İyi akşamlar, telefonlarda artık akıllı batarya sistemine geçildi, artık dediğim epey uzun süredir bu böyle. Telefonun bataryası sizin kullanımınıza göre kendini optime ediyor. Bu süreç ilk başta bataryanın daha hızlı tükenmesine sebebiyet verebiliyor, batarya dolma hızını etkileyebilir. Telefonu belli süre kullandıktan sonra batarya senin kullanımına göre optime olur ve şarjı daha az gider.
şarjı baya iyi gidiyor bana yetiyor telefonumu değiştirmekten vazgeçtim
Optime olmuştur, bataryası. Telefonu geceleri şarja takın sabaha kadar dolsun. Nefes almış olur.
hafızası düşük
fabrika sıfırlama ağ ayarı sıfırlama vs var onu yapıyorum yani bilgiler uçmuyor
güncelleme ile az bir ihtimal sanırm bir yazılım sonucu cihazda pil tüketimi artmış siz formatlayınca da temizlenmiş
bi tık daha formatlarsam
Gereksiz olur
rahatlamaz mı
hayır
ama neden ya
temizlenmiş sistemi sıfırlamak efor kaybı sadece zaten temiz yani bu elma patlıcan değil ki yıkadıkça temizlensin
rahatlar
tamam hanımefendi siz yapın
peki
arkaplanda ne kadar çok ve gereksiz uygulama çalışıyorsa bataryayı tüketir, bataryanın dayanma süresini kısaltır. sıfırlama sonrası haliyle iyileşme olur sürede
bi tık daha formatlarsam
sıfırlama / biçimlendirme değil önemli olan, sıfırlayınca bi sürü uygulama uçmuş oluyor malum o zaman tabii ki arkaplanda fabrika çıkışı olan bazı gerekli ufak tefek uygulama-hizmet dışında kalmıyor. yeni uygulamalar yükledikçe bunlardan bazıları mesela WhatsApp, Meteoroloji vs arkaplanda hep çalışır. Uygulama ayarları / izinler kısımlarından ya da batarya ayarlarından uygulamaların arkaplanda çalışıp çalışmayacaklarını seçmek yeterli olacaktır