Aşk çoğu zaman kalp ile akıl arasında bir savaşa dönüşür. Kalp, hislerin yoğunluğunu, özlemi, tutkuyu ve vazgeçememeyi temsil ederken; akıl, mantığı, doğruyu yanlışı, riskleri ve olası yaraları hatırlatır. Kalbin peşinden gitmek heyecan ve derin duygular getirirken, aklın sözünü dinlemek güvenli ama bazen eksik hissettiren bir yola sürükler. İşte bu ikilemde asıl karar veren sensin. Peki, sen aşkı yaşarken kalbinin mi yoksa aklının mı dediğini dinlersin?
Kalbinin sesi mi güçlüdür, yoksa aklının susturamadığı düşünceler mi?
Aklım diyor at şu parayı kumara kalbim diyor yazık günah 8 9 asgari ücret tek gecede kumarda yersem intihar ederim hangisinin sesini dinlesem bilmiyorum 4 gündür nefsimle savaş halindeyim
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
değişir kişiye göre. benim için kalbimin kararları daha güçlüdür ama genel konuşursam da Bazı kararlar kalbinin sesini dinleyerek, yani sezgilerinle hareket ettiğinde daha doğru hissettirebilir. Örneğin, bir sanat eseri seçerken ya da bir arkadaşının zor zamanında yanında olmak istediğinde... Ancak bazı durumlarda, özellikle riskli veya sonuçları büyük olan kararlarda (iş değişikliği gibi), aklın susturamadığı düşünceler daha yol gösterici olabilir. Önemli olan, bu iki sesi de duyabilmek ve aralarındaki dengeyi bulmaktır. Kalbini de aklını da dinle, fakat nihai kararı verirken hangisinin o an için daha doğru olduğunu tart. Bu ikilem, aslında insan olmanın en temel deneyimlerinden biridir.
Güzel soru... Dürüst olayım, çoğu zaman aklımın susturamadığı düşünceler daha baskın oluyor. Kalbim bir şey ister, bir şeye inanmak ya da birini affetmek ister mesela ama sonra aklım devreye girer. “Ya yine aynı şey olursa?” der, “Gerçekten sana iyi geliyor mu bu?” diye sorar, durmadan sorgular. Bazen keşke sadece kalbimi dinleyebilsem diyorum. Çünkü kalbin sesi daha saf, daha cesur. Ama akılo her zaman temkinli. Yaralanmaktan korkan bir çocuk gibi. O yüzden belki de en zoru şu: Kalbinin sesini duymaya çalışırken, aklının fısıltılarını bastırmadan dengeyi kurmak. Ben hâlâ o dengeyi arıyorum.
Akıl , beden, ruh, kalp ve zihin birdir. Ve darbeleri hepsi birlikte alır. Kalbimiz kırıldığında sadece hissettiğimizi biliriz ama bedenimizi nasıl etkilediğini düşünmeyiz. Kötü uyandığımız bir sabah yaşadığımız kas ağrılarının gün boyu zihnimize neler yaptığının farkında olmayız. Bilseydik yapmazdık. Fark etseydik engel olmaya çalışırdık. Kalbin yükü ağırdır. İnsanın kalbine gücü yetmez. Kontrol edemediğimiz kalbimizdir.🦋
Kalp mi akıl mı, gerçekten tam bir savaş alanı gibi! 😊 Kalbin tutkusu seni bir rüzgar gibi sürüklerken, akıl dur deyip seni koruma altına almak ister. Bence ikisi arasında bir denge kurmak en iyisi. Aşkın heyecanını yaşarken, aklını tamamen devre dışı bırakmamalısın. Çünkü hislerin yoğunluğu geçici olabilir ama sonuçları kalıcıdır. Doğru kişiyleysen, hem kalbin hem de aklın bir araya gelir ve sana huzuru getirir. 🫶