Kalbinin sesine mi yoksa aklının sesine mi kulak verirsin?

Hepimiz duygusal insanlarız. Duygularımız bizlerin en derin ve hassas sahipliklerimizdir. Duygularımız incindiğinde hasta oluruz, tedavi için yine duyguya ihtiyaç duyarız. Bazen büyük sevinçlere yol açar kalbimizin sesini dinlemek bazen de büyük travmalara yol açar. Sonunda mutluluk da olabilir, mutsuzlukta. Ama kimi zaman göze alırız sonucu ne olursa olsun, içimizin rahat etmesini isteriz, dışa vururuz tüm duygularımızı. Kimisi duygularla hareket etmenin doğru olduğunu söyler, inandığın şeyin üzerinde devam et sonucu ne olursa olsun der. Kimisi de aklının sesine kulak ver der kalbinin söylediği seni yanıltabilir, seni hüzne doğabilir ama mantığın seni yanıltmaz, ilerisinde daha mutlu olursun, kararlarını bir süzgeçten geçir der. Peki konu aşk olduğunda nasıl davranmak gerekir. Çok sevdiğin kişi akıl sesine yanlış kalp sesine doğru geldiği zaman hangisini tercih edersin, sonunu tahmin edemediğin ama duygularının karar verdiği bir yol mu yoksa aklının sesine uyup ileride doğru yaptım veya keşkelerin olduğu bir yol mu? Hangisini seçersin.
Güncellemeler
+1 yıl
çook uzun zaman sonra mantığımın hayır dediği kalbimin evet dediği bir şeye kalbimin sesini dinleyerek karar aldım ve mantığımın söylediği doğruyu dinlemedim nitekim yıllardır dinlediğim mantığımı bu kez dinlemeyerek hata yaptığımın farkına vardım.
Kalbinin sesine mi yoksa aklının sesine mi kulak verirsin?