Bazen teşekkür ettiğin halde insanlara yaranamıyorsun sen kibarlıktan ediyorsun ama yine sen kötü oluyorsun da o yüzden soruyorum 🙄

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bazen teşekkür ettiğin halde insanlara yaranamıyorsun sen kibarlıktan ediyorsun ama yine sen kötü oluyorsun da o yüzden soruyorum 🙄

Yok Teşekkür etmemek kabalık değildir ama bazı insanlar teşekkürünü direkt olarak belirtmez farklı yollarla farklı yöntemlerle söyler ama yine de tabii eğer bir insan bize karşı bir şey yapıyorsa Nezaket gereği onun emeğini hiçe saymamak için teşekkür etmek gerekir hiçbir şey yapmamak da doğru değil.
Evet aynen öyle
Hah bak en sevdiğim konu. Eskiden süklüm püklümken birisi bir şey yapınca "teşekkür ederim" derdim utana sıkıla. Sonra baktım ki karşımdakiler kim olursa olsun bi tepki vermezlerdi genelde.
Dedim "demek öyle. Siz görürsünüz." Ardından birisine teşekkür ederken gözlerinin içine bakmaya başladım. Çünkü "o rica ederimi" söylemesini istiyorum ya hani.
Baktım bazıları diyor, bazıları demiyor. Bu sefer daha yüksek sesle "Teşekkür Ederim!" diyorum, yineleyerek. Karşımdaki de "rica ederim" demek ya da tebessüm etmek zorunda kalıyor haliyle.
Özetle bu bir kibarlıktır. Mööö olmaya gerek yok. Hani çekinirsin diyelim. Tebessüm et geç en kötü. Haaa bir de bunun "kolay gelsin" versiyonu da var. Yavvv desene be adam "sağ ol kardeşim" diye karşılığında. Yokkk. Bir kere gıcık oldum, onu da anlatayım...
Bakkala gidiyordum, haftada bir. Adama "teşekkür ederim abi, kolay gelsin" dedikçe tınlamıyordu. Dedim "Diykat'e böyle yaparsan bak ben sana ne yapıyorum." Adamı mimledim. Bu sefer hergün gidip aynı şeyi demeye başladım "teşekkür ederim abi, kolay gelsin."
Adamda gene ses yok. "Dedim, demek öyle." Bu sefer günde üç kez gittim. Gene dedim "teşekkür ederim abi, kolay gelsin!!!"
Meğerse adam karısının dırdırını duymamak için işitme cihazını çıkarıp köşeye koyduğu için duymuyormuş benim kolay gelsinleri... Herkese "evet, hayır" diye geçiştiriyormuş. Tabi bunu anlamam iki haftamı almıştı.
Hülasa azim ve çabalamak iyidir ama benim gibi olmayın. (Bu konuya ben nasıl geldim, nerden geldim 😂)...
'İnsanlara teşekkür etmeyen Allah'a da
şükredememiş olur' der bir hadis bize.
O yüzden teşekkür etmek doğru olandır. Kabalık demesek dahi hoş bir davranış da değildir. Heleki bir emeğin karşılığı varsa mutlaka teşekkür edilmelidir. Bu insanın insana karşı olan muhabbetini de ziyadeleştirir hem.
Ama haddinden fazla edilen teşekkür de karşı tarafı mahçup edebilir. Sınırı bilindiği zaman güzel bir nezaket kuralıdır🌺
Bence kabalıktır. Teşekkür edilmesi gereken bir durumda teşekkür edilir ayrıca eklemek istiyorum ki edilen teşekküre yanıt vermemek de kabalıktır. Bazen teşekkür ediyorum sıfır tepki en azından tebessüm edin be duvara teşekkür ediyormuş gibi hissediyorum kendimi
Teşekkür etmek güzel bir nezaket ifade ediyor ama her zaman karşılığında aynı kibarlığı görememen can sıkıcı olabilir. Sadece teşekkür etmenin bile bazen karşı tarafa yetmemesi, o kişinin yüksek beklentileri ya da o anki ruh haliyle ilgili olabilir. İki tarafın beklentileri uyuşmadığında böyle durumlar yaşanabiliyor. Sen yine de kendi nezaketinden ödün verme, önemli olan doğru olanı yapmak. 🌸
Cevap
20Cevap
Ben her türlü teşekkür ederim. karşımda ki insan teşekkürü anlamıyorsa da bu onun ayıbıdır ben kendimi bozmam.
Doğru dostum
Evet kabalık.. Şu dilimizi, teşekkür etmeye, taktir etmeye, hoş sözlere alıştıralım.
Gereken durumda etmemek kabalıktır tabi ama sürekli teşekkür etmek de hoş olmuyor 😅
Ben her daim teşekkür ederim gadası
Gerektiğinde elbette etmek gerekir kabalıktan ziyade gayette nazik bir harekettir. Fakat gerekli gereksiz her şeye teşekkürler, teşekkür ederimler demek bana samimi gelmiyor hatta öyle insanlardan olabildiğince kendimi uzak tutmaya çalışıyorum çünkü bana sahte geliyor. Dışarıya yansıtılan gibi olmuyor içsel dünyası. Dozunda teşekkür etmek iyidir fazlası samimiyetsiz gerçekten. Hep bi mahcup izlenimi vermek bana tatlılıktan ziyade itici gelmiştir.
Bana da böyle geliyor yani yapmacık sanki
Hak etmeyene etmeyeceksin ya çokta elzem değil
Birine teşekkür etmeyi unuttuğm zaman kendimi gereksiz yere dünyanın en kötü insanı gibi hissediyorum Teşekkür etme tuşum bozuluyor bazen sonradan diyorum aa unuttum😂
Dimi ya 😄 çalışmam lazım bu konuya
Teşekkür ederim 😂
Teşekkür etmek nezakettendir. Toplumumuz kötü sözleri rahatça söyleyebileyip, güzel sözlere gelince utangaç kesildiği için teşekkür etmenin kabalık olarak görülmesine de şaşırmamak gerek ne yazık ki
Kabaliktir kesinlikle.. yapılan iyiliğe karşı bir etkileşim reaksiyon göstermeli insan, ufacık bir TESKle bitmiyorsun
Etmek kibarliktir bu kadar zor olmasa gerek.. bazen herşeyi yapmak zorunda gibi olmak can sıkıcı. bir teşekkür insanı motive eder
Her insanın seviyesi ayni olmadı için herkese göre farklı bu sorunun cevabı ama bana göre evet kabalık teşekkür etmek zor olmamalı diye düşünüyorum
:)
Ben kibar bir insanım teşekkür edince bana pasif ezik diyorlar anlamadım medeniyet ne zamandan beri eziklik olmuş jdjdjs
Kesinlikle dhdhhd
Bence gerektiği zaman teşekkür etmek, nezaket göstergesidir. Gereken yerlerde elbette teşekkür etmek gerekir diye düşünüyorum.
Bana göre kabalık özür dilemekten iltifat etmekten ve tesekkur etmekten asla gocunmam etmeyen insanlarada anlam veremem seni insan yerine koyup tesekkur edıyoruz yanı rica ederim desen incilerin dökülmez
Evet ben hoş karşılamam ama artık alıştım ya çevre sağ olsunn
Yani en azından yapılan şeye karşılık olarak bi teşekkür edilmeli.
Kabalıktır evet, gerekiyorsa teşekkür edilmeli tabi
Bunu kabalık olarak anlayan hanzodur bence 😀😀
Her zaman ya da herşeye teşekkür etmemek gerek.
Evet kabalıktır. Ve ztn kimseye yaranmak için teşekkür etmem öyle gerektiği için ederim.
Teşekkür ederim 😌
Ben nazik insan severim. Ne olursa olsun teşekkür ederim.
Teşekkür ederim ben ya. O karşıdakinin kabalığı olsun
Duruma göre değişir, nezaket iyidir ama suyunu da çıkarmaya gerek yok.
Etmeyen çok be kral artık karşıdan duymadıkça yüz vermiyorum. Yine de eski alışkanlıklar iyi akşamlar falan diyip teşekkür ettiğim oluyor ama sonra kendime kızıyorum yine enayilik ettim diye.
🥹 teşekkür ettiğimde hiç cevap vermiyorlar bu birazcık çıt diye kalbimi kırıyor ama alışkanlık olmuş teşekkür etmeyi bırakmıyorum
Ben selam alıp selam veren iyi işler dileyen teşekkür eden biriyim karşımdan da beklerim kabalık sayarım evet
Çoğunlukla teşekkür etmeye çalışırım ufak şeylerde dahi, bazen unuttuğum oluyor kafa dalgınlığı vs.
Teşekkür bazen sözle, bazen karşılığında gülen bir gözle , bir tebessümle, bazen bir el sallayışla dahi gerçekleşir. Hiç edilmese dahi karşılıksız iyiliklerden teşekkür beklemek dahi bir kabalıktır..
Hayır. Nezaketten ötürü ya da minnettar kaldığı için edilir..
Tabii ki de kabalık teşekkür edince ondan bir şey mi eksiliyor
Bence kalabalık değil,
Bu onu daha cesur, haklı yapar.
Ben hep teşekkür ederim, birisi teşekkür ettiğinde de rica ederim derim
Hayır kabalık değil, etmediğim zaman iyi ki etmemişim diyorum..
kabalık değlde ben kendimi iyi hissetmiyorum
Kabalık, ben asırı sinir oluyorum boyle yapanlara rica ederim diyin yuz ifadeleri cok guzel oluyor
Kabalık değildir
hayır içimden gelmezse etmem
Çık büyük kabalık benımiçin
Ne diyeceğini bilmemeyiş bu elbette söylenmeli
Hak edene edilir herkesi bir kefeye koymamak gerek
Konuya göre değişir ama evet gibi
Yani öyledir, bu kadar zor olmamalı teşekkür etmek
Neye göre kime göre 🥹 evet veya hayır
Teşekkür etmek nezakettendir, etmemek ise kabalık sayılabilir..
Yani kimse teşekkür için yapmıyor birşeyleri ama edilmeli bence kabalık
Hak edene etmemek kabalıktır.
Kabasakallıktır
Seçtiğim insanlara teşekkür ederim
Teşekkür etmemek kibirdir
Hak etmiyorsa kabalık değildir
Nezakettir ama bu devirde kabalık
Yok ama bir iyilik oldunda edilmesi lazım
Bazen bilerek etmiyorum hak etmeyene
Bana göre kabalıktır.
yaptığın iyliği teşekkür için yapıyorsan yapma zaten
Bazen evet