Teşekkür etmek elbette nezaket gereği, karşımızda ki insana şükran duygumuzu belli etme yöntemidir. Bunun yapılmaması kabalık olarak algılanmamalı ama pekte adab'a uyan davranışlar olarak kabul edilmemektedir. Ben örneğin pek hoşlanmam tarafıma teşekkür edilmesinden. Bunu bazen dile getirmişliğim de vardır. Aksine edilmesi hele ki arkadaşlar arasında bana tuhaf gelmektedir. Çünkü bir bedel ya da karşılık bekleyerek yapılan iş değildir yaptıklarım, iyiliklerim. Bu bazılarına garip gelebilir ama ben de böyle yürür bu işler.
Evet bende bu konuda çok teşekkür kullanan biriyim. Kullanmadığımda rahatsız hissediyorum kendimi. Geçen gün migrosta alışveriş yaparken bir ürün için kasiyer bana kart sordu bende yok dedim yan kasadaki kadına sordu onda varmış o kadının kartı ile geçirdik ve o sıra kasiyer bana başka bişey sordu ona cevap verirken teşekkür edemedim kadına. Sonra yardımcı olan kadın kapıdan çıkıyordu hemen ardından gidip hanımefendi yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim mutlu yıllar dedim. Eğer o kadına yetişemeseydim bana dert olurdu o
Bende aynıyım hasta olurum içime dert olur. Ara ara gördüğüm biriyle karşılaşmak için fırsat kollarım geçen sefer teşekkür edememiştim çok aklıma takıldı kusura bakma derim
'İnsanlara teşekkür etmeyen Allah'a da şükredememiş olur' der bir hadis bize.
O yüzden teşekkür etmek doğru olandır. Kabalık demesek dahi hoş bir davranış da değildir. Heleki bir emeğin karşılığı varsa mutlaka teşekkür edilmelidir. Bu insanın insana karşı olan muhabbetini de ziyadeleştirir hem. Ama haddinden fazla edilen teşekkür de karşı tarafı mahçup edebilir. Sınırı bilindiği zaman güzel bir nezaket kuralıdır🌺
Teşekkür etmemek bence kabalıktır. En ufacık şeyde edilmez o sadece incelik olur. Fakat her hangi bir şeye yardımın dokunduysa karşındaki insandan küçük bir teşekkür beklersin. Bu kabalık olur yani. Ben en ufacık şeyde bile teşekkür ediyorum. 🙈
Bir şey denmiyorsa en azındam güzel bir tebessüm edilir, baş sallanır. Nasılsın diyen birisine bile önce teşekkür eder sonra cevap veririm. Bende ki biraz abartılı ama olsun teşekkür etmek samimi olmadığımız insanlara karşı kibarlık göstergesidir.
Kesinlikle. Teşekkür etsen malın mülkün paran gitmiyor yaaa alt tarafı bir teşekkür yani ağzından çıkan iki kelime ya da bir kelime teşekkürler iki saniyelik bir şey senin ömrünü de çalmıyor zamaninida diiiğiilmiii Çalıştığım yerde başıma geliyor bazen insanız yani kiriliyoruz işimiz olsada..
Evet bence kabalık.Çok zor değil bu cümleyi kurmak. Karşı taraf bana yardımcı olamasa dahi ben yine teşekkür ediyorum. En azından vakit ayırıyor ve bu bile benim için değerli.
İyilik beklentisiz yapılır teşekkür ya da başka bir şey beklemez yapan kişi teşekkür etmezsen de kabalık olarak görmez Ama teşekkür etmek incelik tir yapılan iyiliğe karşı yaptığın güzel davranıştır Ben teşekkür etmediğim zaman kendimi kötü hissederim
Teşekkür etmek kimseyi küçük düşürmez veya yükseltmez ama insanın kendisine ve karşısındakine olan saygısının örneği olduğundan aslında bir gereksinimdir. Biz milletçe teşekkür ederim ve özür dilerim ifadelerini saçma bir bencillik ve zayıflık algısı ile kullanmadan odun gibi davranmaya meyilliyiz. İşte bu yüzden toplumun büyük bir çoğunluğu bu iki kelimenin önemini gram anlamaz.
Etmemek kabalık tır, bir gün arabası yolda kalan adama yardım ettim petrole kadar ittim arabayı önce 3 kişiydik sonra yanımdakiler tüydü, tek kaldım bırakmadım adamı en son petrole geldik adam bir teşekkür etse veya seni bırakayım dese diye baktım ama teşekkür bile etmedi senin insanlığına tüküreyim dedim gittim yoluma... teşekkür etmek erdemdir.
Bi kere hayatımda teşekkür etmedim. Kendimi hala kötü hissediyorum. Bi adam iyi yolculuklar dilemişti. Bir şey demedim. Kendimi çok iğrenç hissettim ve hala öyle hissediyorum. Sanki kendimi ondan üstün görüyorum gibi bi tavrım oldu o an. İstemeyerek ama oldu.
Böyle sorular sorulması ne kötü. Toplum olarak güleryüzlü, yardımsever ve kibar olmamız gerekir Yapılan en küçük iyiliğin karşısında kibarca teşekkür etmek adabı muaşeret kuralıdır. Fakat ne yazık ki en basit görgü kuralına uymayı, kuralsızlığı baş tacı edinmiş bir güruhla karşı karşı kalıyoruz.
İnsanlar başkaları için bişey yapmak zorunda değildir. Eğer biri için birşey yapıyorsa, bu o kişiye gerçekten değer verdiği içindir. O yüzden de, bir iyilik veya yardım karşılığında teşekkür etmek doğru bir davranıştır. Aksi bir durum benim için kabalıktır.
Teşekkür ederim demek zor bir şey değil elbette. Edilse hoşuna gidiyor. Eden kişiyi ve edilen kişiyi yüceltiyor. Tıpkı doğru dilenen özür gibi. Hata yapınca özür dilemek. Karşılıklı veya karşılık iyilik görünce teşekkür etmek güzel şeyler.
Bence kabalığa girer çünkü teşekkür etmek inceliktir. Günlük hayatımda sık kullandığım sözlerden biridir zira pozitif bir şeydir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kabalık... Eğitimsizlik... Gericilik... Teşekkür etmeyenin KİŞİSEL GELİŞİMİNDE kesin eksiklik vardır, tam gelişememiş veya eğitilememiştir. Toplumun içinde nasıl davranılması gerektiğini tam öğrenememiştir.
Şimdi burada : - Kimse teşekkür etmiyor!.. diyenler de olacak.
O da onların EKSİKLİĞİ... Bazı yarım insanlar teşekkür etmiyor diye sizin de bu Domino Etkisine kapılmanıza gerek yok!😏
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kabalık değildir tabiki ama her insan teşekkür edemez. 19 yaşıma kadar ne teşekkür ettim ne de özür diledim bana da aynı şekilde davranırdı. Bize teşekkür etmek ve özür dilemek acizlik gibi öğretilmişti. Demek istediğim bir insan size teşekkür etmiyor veya sizden özür dilemiyorsa sizin içinde geçerli o insana kaba demek olmaz bence.
Evet teşekkür etmek bi inceliktir. Etmemek kabalık. O iki kelimeyi söylemeyi yediremeyenler bile var. Ne varki söylemekte. Parayla almıyoruzki, bi zahmet ediverin 😅
Ben küçücük bir şey için bile teşekkür eden biriyim. Yapılan bir hareket, edilen bir söz, verilen bir eşya... Hepsi de karşı tarafın senin için yapmayı seçtiği bir şey ve yaptığı incelik için minnet gösterilmesi, teşekkür edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ve evet, teşekkür etmeyen insanları kaba buluyorum.
Bence teşekkür etmek bir gerekliliktir. Yapmayınca kabalık olarak görüyorum ben.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bir güzelligi teşekkür almak için yapmam ama kardeşi tarafin da notunu veririm. ince değilmiş derim. kabalik değil de. düşüncesiz ve ince biri olmadığını düşünürüm.