Zaman akıp gider bunu kimse durduramaz hele evde daha da hızlı geçer günleri hatırlayamaz hale gelebilirsiniz çok zor bir durumdur. Benim ya da bir başkasının sosyal ol denilmesiyle olacak bir şey değildir. Öğrenci misiniz ya da sınava mı hazırlanıyorsunuz bilmiyorum ama ömür boyu evde oturmayacaksınız elbette.
Buda bir geçiş dönemidir insanı zaman zaman duygusallaştırabilir ama hedeflerinizi bir an önce gerçekleştirmeniz gerekir kararsız olmayın.
En önemlisi de umutsuzluk ve ümitsizliktir. Evde oturuyorsanız anneni ya da babanızın yerine siz alışveriş yapın , Aklıma bunlar geliyor biraz aileden kaynaklanan bir durumdur aslında, yönlendirilmenizi beklemeyin.31 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kendini o ortamlardan uzak durdugun ve uzak durmaya devam ettigin zaman bu korkunu asla yenemezsin. Arkadaslarınla grup olarak takıl. Zamanla yenersin diye düsünüyorum. cünkü bu burada sana yazacakları tavsiyelerle bir günde halledilemez. Tecrübe ister. Deneyim ister. Sadecr YAP :) iyi geceler
01 Yorumla
Ben söyleyeyim. insan doğası gereği çok esnek bir yapıya sahip. eğer siz günlerxe evde vampir gibi takılıyorsanız ve de gün içinde gördüğünüz insan sayısı 5 geçmiyorsa tabi bu durum meydana gelir. kendi kendinizi hassaslaştırıyorsunuz ve de vahşileştiriyorsunuz. herhangi bir canlıyı da bir yere kapasanız sonuç aynı olur. okulu, işi gücü olan ve de gün icinde bir programı olan insanların bu tür sorunlari hiç yok neden acaba:D bunu nasıl çözerimi değil ilk önce sebebi ne onu anlamaya çalış;)
03 Yorumla
İnsanlardan uzaklaştıkça bu durum daha da artıyor. Kimseyle konuşmadıkça özgüvenin azalıyor, konuşamaz yapamaz gibi hissediyorsun. Bir yerden başla insanların arasına karış zaman içinde daha fazla sosyalleşirsin.
31 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yıliçine kapamak hiç güzel bir şey değil duygularını saklıyorsun düşüncelerini saklıyorsun kime ne faydası oluyor içine kapanmanın ciddi diyorum ya olmaz ki böyle nereye kadar böyle gidecek bir şey söylemek isiyorsun söyleyemiyorsun ne kötü bir şey
00 Yorumla
+1 yılsürekli güvendiği kişilerden darbe yerse alırsa içine kapanır, olay sadec ilgi ile bitmiyor. ne kadar ruh halini bozacak olay yaşarsan o kadar içine kapanık olursun. düzelmesi de kafaya taktığın kişi ya da olayları iplememekle olur. yenmesi kolay değildir yani.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 583 cevap paylaştı. İnsanlara ve menfaatlerinden bıktığı , kimseye güveni umudu hayalleri kalmadığı, ve herşeyin üzerine yıkılması üzerine içine kapanabilir, yaşattıkları ve yaşadıkları ile değişir bu durum...
20 YorumlaBir yerdeninsanlara olan güvenini kaybetmişsindir. Kız ya da erkek karşına iyi insanlar çıkmadıysa bu sen yanlızlığa kendi içine iter. Oralarda bir yerde hala iyi insanların olduğu inancını taşıman lazım. Karşına çıkan karaktersizleride zamanla sallamamayı öğreniyorsun.
10 YorumlaGünümüz hastalığı malesef. Nüfus gittikçe çoğalıyor ama insanlar git gide yalnızlaşıyor. Sosyal medya bağımlılığı insanları asosyal yapıyor. Buna da kısaca FOMO deniyor. Tıpkı bir kanser gibi. İletişim çağında iletişimsizlik. Eskiden insanları birbirine bağlayan telefonlar şimdi insanları birbirinden koparıyor.
11 Yorumlaİnsanlar nankör eleştiriyi giybet yapmayi seviyorlar sende darbe yemissin belli sikintilarin olmuş anlatmissn birilerine oda aciga vurmuş insanlar insan şahsen ben insanları tanidikca hayvanları sever oldum
20 Yorumlakımısıne yanlızlık kımısıne sosyallesmek ıyı gelır. anladıgım kadarıyla sende yanlıslıktan ve sessızlıkten kendı halınde dusunceere dalmaktan hoslanıyorsun. DNA nda var bu ne yaparsan yap pek bısey degısmez her sekılde yanlızlıgı sececeksın cunku onu sevıyorsun.. ama kurtulmak ıstıyorsan mutlaka, kendını zorlayacaksın ınsanlarla takılmaya sevdıgın ınsanlarla takıl o zaman bıraz da duzelırsın.. ama bu durum kesın olarak gecmez bencee..
20 Yorumlainsanları tanıdıkça içimize kapanıyoruz işte, dünya tuhaf yer.
21 Yorumlainsanlari daha iyi tanidigin icin insanlardan uzaklasip ice kapanma soz konusu olabilir :D
12 Yorumla
+1 yılBende tam tersi. hic konusmazdım. cabuk gerilirdim. ama simdi kimseyi takmıyorum. yeri gelince alehime konusanın laflarını agzına tıkıyorum. hakkımı yedirtmiyorum. nedeninide yazayim. yıllarca sessiz sakin büyüdüm. insanların bana karşı tutumu öfke ve nefrete dönüstü. merhametli ve yardımseverken simdi acımasız ve umursamaz oldum
Suanki halimden memnunum insanlar hakediyor. diger turlu ezmeye ve hakkını yemeye calısıyorlar10 YorumlaBende de aynısı var. Arkadaşlarım var ailem var konuşan birisiyimdir ama bir anlık böyle durgunluk olur ya hani. Sanki kimsen yokmuş gibi o hissi yaşıyorum hep ve içime kapanıyorum. Yenmek gerek bu sorunu
11 YorumlaOzguvenin yoktur belki ondan ya da çok öyle ortamlara girmeye alışkın olmadığındanda kaynaklanabilir
02 YorumlaSosyalleşmek hocam sorunun çözümü, gez toz alışveriş yap Arkadaşlarınla daha cok vakit geçir akrabalarla kaynaş erkek arkadas bul ve yoksa bir işe girin çalışın hep can sıkıntısından olur bunlar genelde
01 Yorumla
+1 yılKişisel gelilim kitapları öneriyorum çok faydasını görürsün eminim kii
01 Yorumlasürekli yara almaktan. sürekli sarsılmaktan ve sürekli olarak hatalarını görüp kimsesizleşmek istemenden..
00 YorumlaYaş arttıkça sorumluluk artıyor ve bir süre sonra birşeylerin üstesinden gelmek imkansiza yakın olurken tam o sırada :) içimize kapaniriz ! :D
erkekler mevzusu ise aynı hesap Yaş artıyor sexulite artıyor ve kaçmak istiyoruz :D00 Yorumla
+1 yılöncelikle giyim kuşamına özen göster, sonra kişisel gelişim kitapları oku ya da youtube'da ilgili videolar bulabilirsin. yine olmazsa psikolog desteği al görüşünü açmana faydası olur.
13 Yorumla- +1 yıl
ilk aşamayı geçtin diğer söylediklerimi değerlendir başka bir çözüm bulana kadar ;)
+1 yılmutsuzluktan kendini sevememekten kendinden utanmaktan
011 Yorumla- +1 yıl
insanlar arsında yalnız olmaktan büyük utanç mı var. hem neden hem sonuç
- +1 yıl
bilmem ben utanmaya başladım zor geliyo hep tek takılmak
- +1 yıl
baştan bana da öyle gelirdi hatta yalan yok şimdi bile kendi kendime triplere girdiğim olur. o kadarcık tribe de girmesek nası yaşıcaz:) sonra yıllar geçti baktım ne gelen var giden. giderek zorlaşıyo hayat
- +1 yıl
sen en azından kızsın bikaç tane düzgün arkadaşın oldu mu yeter zaten
- +1 yıl
herkesin herkesle kanı uyuşmuyo yani bir insanla kafan uymuyosa birbirini anlayamıyosan hayatında öyle biri olsa nolur olmasa nolur daha çok baş ağrısı olur işte
O Problem Sizde Tek Yok Bence Bende'de Var :) Ne Yazıkkı Ne Yapmalıyız Bende Bir Bilsem :))
06 YorumlaAnlayanı yoktur... Anlatsa da işe yaramayacağını anlamıştır...
01 Yorumlaİnsan çevresindeki insanlara güvenemediğinden ve samimi bulmadığından içine kapanır bunu aşmanın yolu çevresel değişim olabilir ilk etapta...
02 Yorumla- +1 yıl
Yalnız çevre seçerken bazı dikkat etmeniz gereken hususlarda var , mesela sizin sevmediğiniz tipteki insanların bulunduğu ortama girerseniz çevre değiştirmenin fazla bir etkisi olmayacaktır... ama istediğiniz gibi bir çevre bulmakta oldukça zor insanlar artık tanımak çok zor...
erkeklerle sosyal ortamlardan ya da whatsapp yoluyla konuşarak, sohbet olayını normalleştirmelisin. Sonra bir kaç buluşmayla çözülürsün
014 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılyaşadıkları yüzünden kendilerine özgüveni eksiliyor insanların o yüzden olduğunu düşünüyorum
14 Yorumla- +1 yıl
ama insan kendine nasıl güvenini nasıl kazanır onu çözemedim
- +1 yıl
evet
bende kizlarin olduğu ortama girince kasiliyorum sorunun takipcisiyim
02 Yorumla- +1 yıl
lise 1 den beri var hic bir kiza yaklasamadim o günden beri ve korkuyorum beni yanlış anlicaklar diye mesela bir kiza senden hoslandim demek benim icin varya dünyayı ortadan ikiye bölüp bir yarisini yiyip yutmak kadar zor gerisjni sen dusun bide ben bir kere bir kiza teklif ettim sonra kafayi yicektim 1 hafta dışarı çıkamadım zaten oda bana bakmadi bakmaz zaten niye baksin ki bir kiz bende ne bulabilir bana bakar
+1 yılo bende tam tersi gittikce aciliyorum tutmayin beni modundayim gari de gari gari :)))
07 Yorumla- +1 yıl
cok acilip sanzumani freni dagitmamakta onemli olculu olmak gerek
- +1 yıl
o muhakkak sart mesafeyi korumak onemli yoksa zen zorluk cekersin tecrubeyle sabit
- +1 yıl
aynen oyle ozellikle is ve okul hayatinda sart
+1 yılgiderek dağıtsında ele güne rezil mi olsun. ne olsun
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılİçindeki o ses varya ''rezil olacaksın aptal sus konuşma deli '' diye o sesi dinleme lütfen ;)
10 Yorumla Kendini soyutlama sosyal ol.. relax rahatla.. veya spor yap
00 Yorumla
+1 yılToplum içine giriceğin zaman bir 10 dak iöcesinde bir çay bardağı votka katılmış bir su bardağı meyve suyunu fondip (boca et) yap rahatlatır ;)
00 Yorumla
+1 yılumursamaz olabiliyosan sorun yok birde biraz asosyallik var sanırım
07 Yorumla- +1 yıl
himm. bende takintiliydim ama zamanla azaldi bilmiyorum sendede oyle olur bence
- +1 yıl
anliyorum canim :) cevreye olan guveni degilde kendine olan guveninde sikinti varsa spor falan yap ise yarar biraz olsun
- +1 yıl
oda cok guzel bir ugras :) ben tesekkur ederim iyi gunler
ilgi görmediğinden dolayı içine gittikçe kapanır onlara ne kadar ilgi verirseniz o kadar acılır
00 Yorumla
+1 yılyanlış bir şey söyleyip rezil olmaktan korkuyosundur
01 YorumlaEtrafında onu anlamayan insanlar olmadığında derleseck birilerini bulamadıgında
00 Yorumlaarkadas ortamın yoksa, topluluga girmiyosan kapanırsın acıl sacıl
00 YorumlaYalnızlığa alışınca kurtulmak biraz çaba gerektirir eski arkadaşlarla buluşmak iyi gelebilir
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı. Calm down bro just calm down
01 Yorumlainsanlar yüzünden
31 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yıluyumsuzluktan dolayı
ve anlayışsızliktan dolayı00 Yorumla psikoloji meselesi bu içine kapanıksan kapanıksındır
06 Yorumla
+1 yılYalnızlıktan dolayı. :D
05 Yorumla- +1 yıl
Ya sevgilin?
- +1 yıl
En iyisi. Bende senin gibiydim oh rahat. :D
Kişilik & Karakter konusunda 338 cevap paylaştı. Psikiyatise git derim
03 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılÖzgüvenini sçacak dost kitlesi.
00 Yorumla
+1 yılgirişken ol aktiviteler yap hobiler edin
02 Yorumla- +1 yıl
ne yaşadın bu olaydan önce?
+1 yılDiğerleri insanliktan ciktigi icin normaldir
20 Yorumlainsanları tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorum
00 Yorumla
+1 yılilgi görmediğinden dolayı içine gittikçe kapanır
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıldemekkı bı derdı sıkıntısı var
00 Yorumla Hayatın ne mal oldugunu anladıgı zaman
00 YorumlaKör gözlüğü tak :-))
00 Yorumla
+1 yılIcini merak ediyodur belki...
00 Yorumla
+1 yılÇevresinde umduğunu bulamadığı için.
00 Yorumla
+1 yılKendini değersiz zannettiği zaman
00 Yorumla
+1 yılözgüvenini okşa
00 YorumlaYalnızlık olabilir
00 Yorumla
+1 yılhayat..
00 YorumlaAsosyaldir ondan
02 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?