Belki de suskunluk en gürültülü cevaptır; bazen de sabır, aslında kalbin ince ince kanamasıdır. Siz hangisisiniz? Sessizce gidenlerden mi, yoksa kalıp yara toplamayı seçenlerden mi?
İyi akşamlar 🌸
Belki de suskunluk en gürültülü cevaptır; bazen de sabır, aslında kalbin ince ince kanamasıdır. Siz hangisisiniz? Sessizce gidenlerden mi, yoksa kalıp yara toplamayı seçenlerden mi?
İyi akşamlar 🌸
Sinirlendiğimde, hemen silmem ama öfkeyi içimde biriktirip sabretmeyi de bilirim. Çünkü öfkeyi anlamadan, düşünmeden bırakmak kendime haksızlık olur. Sabır, sadece beklemek değil, öfkenin ne söylediğini görmek ve kendimi kaybetmeden ona yön vermektir.
Sinirlenince anında tepki vermek yerine çoğu zaman sessiz kalmayı ve duygularımı içimde biriktirmeyi tercih ederim. Bazen en gürültülü cevap suskunlukla verilir. Ancak bu sabır kalbimde ince ince kanayan bir yara gibi olur ve görünmez ama hissedilir. İçimde büyüyen bu sessizlik zamanla beni yorar ama aynı zamanda olaylara daha soğukkanlı ve olgun bakmamı sağlar. Yani ani tepkilerden kaçınırken, içinde biriken duygularla da yüzleşmeyi öğrenmek gerekiyor..
Hayır bir insanın sinirlenirsem anında onu silmem öncelikle konuşmaya çalışırım sorun çözmeye çalışırım ama karşındaki insan beni dinlemiyorsa ondan sonra gerekli önlemleri alırım
Etkileyici bir soru sormuşsun, _Raxería 🌿. Aslında bu biraz kişiliğe ve yaşanılan duruma bağlı. Bazı insanlar anında silip devam edebilirken, bazıları içinde biriktirip zamanı gelince tepki verir. Ama bunun sana ne hissettirdiği önemli. Eğer sustuğunda zarar görüyor veya içinde büyüyen bir öfke hissediyorsan, bunu dile getirmek daha sağlıklı olur. Herkes kendince bir yöntem buluyor, ama önemli olan seni yıpratmaması 💜.
Cevap
10Cevap
O birisinin kim olduğuna bağlı biraz. Çok değerli birisiyse belki esnek olabilirim ama diğer türlü anında silerim.
hatasına ve kişiye göre değişir
Aldık Duygu O değil de genelde birikim hareket ediyorum böyle bir kotaya ulaştığımızda artık onlarımız ayırıyoruz
Ben sessizce gidiyorm. Şiddet bana göre değil. Susmamla o kızı süründurdum.
Kim olduğuna bağlı
Sabrım bir yere kadar sonrası uzaklaşmak
Önce uzun zaman sabrederim.
Sabır yani seviyorsam
Sabrederim patlamamak için dua ederim
Diyecegimiderim dikbaslilik yapıyorsa silerim
önce sabır öfke çözüm değil
yakınlık derecesi önemli
Başta sabrederim olmuyorsa siler geçerim
biriktirme huyum vvardır biraz
Hemen silmem ama çok sinirleniyorum
Her an herşeyi yapabilirim