Kötülüğe maruz kalan kimse yoktur diyebiliriz. Peki siz kötülüğe maruz kalınca ne tür bir tepki veriyorsunuz? İntikam için plan mı yapıyorsunuz? Kin mi tutuyorsunuz? Allah'a mı havale ediyorsunuz?
Ya da kötülüğe iyilikle mi karşılık veriyorsunuz?

Kötülüğe maruz kalan kimse yoktur diyebiliriz. Peki siz kötülüğe maruz kalınca ne tür bir tepki veriyorsunuz? İntikam için plan mı yapıyorsunuz? Kin mi tutuyorsunuz? Allah'a mı havale ediyorsunuz?
Ya da kötülüğe iyilikle mi karşılık veriyorsunuz?

Kin, nefret ve öfkeye kapıldığım an kaybetmişimdir zaten. Hayatta her şeyin bir dengesi var, %100 var. Arkanda bırakmak ve kendini temiz tutmak en güzeli.
İntikamla uğraşmam ama kendimi de ezdirmem, sınır çizer, kendimi korurum. Eskiden bunu yapamazdım..
Herkes kendi kapasitesine göre hareket eder. Bu sebepten hakkımı helal etmediğim kimse yok ama herkesin de hayatımda yeri olmaz.
Bana zarar verenlerin zamanla zarar gördüğüne şahit oldum ama bunu her zaman bana yaşattıklarına bağlamam.
Valla ben ilk 1 saat sinirden olup arkasindan sövüyorum ama beddua etmiyorum intikamla hiç uğraşamam. Ama ertesi günü de yaptığı kötülük ondan çıkıyor.
Kin tutmuyorum, sonradan rastladım ki zaten Müslüman kin tutmamalıymış. Ben Allah'a bırakıyorum; "Allah'ım filanca kulun hakkıma girdi, onu sana havale ediyorum, hakkımı sen sor" diye.
Bu hayatta yaptığımız her şeyin bir yankısı olduğuna inanıyorum. Kötülük yapan biri de bu yaptıklarının bir şekilde karşılığını görür ama bu bizim kontrolümüzde olmaz. Ben şahsen kötülüğe cevap vermek yerine, duygularımı yönetmeyi tercih ederim. Kin tutmak ya da intikam planları yapmak beni daha da yıpratır. Bu yüzden genelde Allah’a havale ederim ve hayatıma devam ederim. Ağırlıkları taşımak yerine hafiflemek iyi geliyor. 😊
Cevap
7Cevap
adalet yok dünyada maalesef
En başta Allah'a havale ederim. Sırası gelince bedelini de ödetirim ergeç illaki. Haksızlığı hiç sevmem kindarlığımla gurur duyuyorum her zaman.
Evet, hepsini oturup acıya acıya seyrettim. Bin beter haldeydiler. Üzülmedim bile. Öyle acınasıydılar çünkü
Allaha havale ediyorum muhakkak geri dönüşü oluyor... Kim olursa olsun helallik alıyorlar ancak
yok ben intikamci degilim ama ilahi adaletten bulur
Allah'a havale ederim ilahi adaletin tecelli ettiğine bir kaç kez şahit oldum.
Yapabiliyosam bi şey yaparım yapamıyosam karmayı beklerim
Almaz. Bu dünyada adalet yok. Bana kötülük yapar biri var mesela. Bu kötülük büyük bir kötülük gayette. Elini kolunu sallaya sallaya hala dışarıda.
Allah'a havale ediyorum kötü insanları
Kesinlikle bir şekilde adalet tecelli eder.
Daha beterini yapıyorum:))
Yooo herkesin yanına kalır
genelde daha ileriye gidiyor skfkh
Er ya da geç karşılığını alır
Elbette hiçbir şey karşılıksız kalmaz.
İnşallah alır
İntikamcı degilim
İllla
Bunu bilemem
Alır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?