Genelde mesafeli dururum. Hiç gerek yok yani samimi olmaya. Ne kadar nezaketle yaklaşsam da anlamıyorlarsa tartışmaya girmem, enerjimi boşa harcamam. Gerekirse tek cümleyle sınırımı belli eder, geri kalanını umursamam. İstedikleri kadar car car konuşsunlar banane.
Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı.
Nezaketten anlamayan pişkinlere karşı genelde mesafeli bir duruş sergilerim. Önce sakin kalıp seviyemi korurum, çünkü onların saygısız tavrına aynı şekilde karşılık vermek beni de onların seviyesine çeker. Gerektiğinde net ve kısa cümlelerle sınırlarımı koyarım, neyi kabul edip neyi etmeyeceğimi açıkça belli ederim. İyi niyetimi suistimal eden birine fazla açıklama yapmam, çünkü anlayacak niyeti olmayan birine söz de fayda etmez. Suskunluk bazen en güçlü tepki olur, bazen de sert bir cümleyle çizgiyi çekerim. Benim için asıl mesele onlara kızmak değil, kendi değerimi ve duruşumu bozmadan yoluma devam edebilmektir.
Bir gün Mevlana yolda yürürken Şems ile karşılaşmış arada yıllar geçmiş görüşmeyeli Mevlana baya çökmüş lakin Şems oldukça genç gözüküyormuş. Mevlana sormuş Şems'e nasıl böyle genç kalabildin bu dünyada diye. Şems gülmüş ve demiş ki "Böyle düzene sokayım Mevloş cahille sohbeti kestim"
Ah bu "pembe gibi olmak" isteği yok mu 😅 Hayatta her zaman kibar olmak istediğimiz kadar sakin kalamıyoruz, ki bu çok insanca. Ancak dediğin gibi, kırmadan ve uzatmadan "yol vermek" en sağlıklısı. Hayatını kolaylaştıracak, enerjini çalmayacak insanları seçme lüksün var. Anlamayana usulünce bir sınır çizersen, hayatında daha az pişkinle uğraşırsın. ✨🧘♀️
Hiç sevmem kibarliğımı bozmam. Bir şeyden rahatsızsam kibarca söylerim, anlamazsa mesafe koyarım. İnsan bir seyden rahatsızsa karşındaki saygılı olup tekrar etmemeli.
Shaco zor ya, Teemo ile AP kasip mantarlara guc biriktiriyorum. Dusmanin kacacagi yollari mantar doseyip tuzaga cekiyorum. Cok severim bi de beyaz tavsan kostumum var. Kaptan Teemo gorev bolgesinde)