Beklenti için yapılan bir iyiliği fark edebilir misiniz?

Beklenti için yapılan bir iyiliği fark edebilir misiniz?
Anlayabilirim zaten bu devirde herkes menfaat karşılığı bir şey yapıyor. Aslına bakarsan en iyisi de o biliyor musun. Biz karşılıksız yaptık her şeyi de kıymetimiz bilinmedi belki de karşılıklı yapsaydık el üstünde tutulurduk. İnsanlar kullanmayı çok seviyorlar gerçekten. Yalan dolan içindeler. Bir de nankör olmuşlar. Senin yaptığın iyiliği hiç görmüyorlar. Yüzüne baka baka yalan söylüyorlar bir de.
Anlamam karşımdaki insanın benim gibi deger verdiğini düşünüyorum bu yüzden art niyet aramam.. Menfaat olduğunu nasıl anlıyorum onu da Allâh bi şekilde çıkartıyor karşıma yoksa kendi kendime anlayacak kadar gelişmedim.
Oo ne hoş katıksız saf biriyle karşılaşmak jsjs
Çunku neden yattıktan sonra kalkmayı unutuyoruz hakiki saf olmanın zararları jdjsjs
Üzüldüm ha 😀niye bölr oldu jfjjf
Yüce Rabbimin vardır bi bildiği çok takılmamak lazım abicim
😌💐
Bazen bir iyiliğin arkasında beklenti olup olmadığını anlamak zor olabilir ama dikkat edersen ipuçlarını fark edebilirsin. Örneğin, birinin iyilik sonrası sürekli senin üzerinde bir talep ya da baskı kurması, bunu işaret ediyor olabilir. Samimiyetle yapılan bir iyilikte, karşılık beklentisi olmaz ve bu, hissettirdiği güvenle anlaşılır. İçgüdülerine güven; genellikle hislerin, gerçek niyetleri çözmene yardımcı olur. 😊
Cevap
15Cevap
Anlamıyorum ve menfaati için bana yaklasanlardan nefret ediyorum...
Anlarım tabi kendini bin metre öteden belli eder.
Anlarım ama bazıları iyi oynuyor
evet anlarım tabi ki de
Anlarım bu işlerin piri oldum artık...
Eninde sonunda mutlaka bir geri dönüş istenir o iyiliklerde. Anlaşılabilir
Fark edebilir miyim bilmiyorum doğrusu ama bazen saçma bir şekilde yapılan yersiz iyilik bi düşündürüyor beni 😀
Fark edemem ta ki benden yaptığım şey için karşılık beklediğini hissettirene kadar bende ki saflık 😅🤣
Yaaanii 🤣
Menfaatsiz yapılan iyilik var mı ki. Asıl onları anlamak yetenek sayılmalı.
Hislerim kuvvetlidir anlamasamda o anda hissederim mutlaka 😎😂😂
İçten pazarlıklı insanların bazıları işini çok profesyonel yapıyor. Onları artık iş bittikten sonra anlarsın.
Kendim gibi sandığımdan anlamam , konduraramam da taa ki belli edene kadar.
Denk gelmedim ama anlarım diye düşünüyorum
Keşke insanlar karşılıksız ve menfaatsiz bir iyilik yapsa ama maalesef
Evet, gerçek iyilik karşılık beklemez; menfaat için yapılan kolayca anlaşılır.
Hiç umursamam bana iyilik yapılmışsa sebebi olsun olmasın üzerime borçtur ödemeden rahat edemem
Evet farkederim ve çok rahatsız edici bir durum hiç sevmem
Menfaat karşılığı iyilik, iyilik tanımına tamamen aykırı
Nasıl yalakalık yapacaklarını bilemedikleri için hemen anlaşılıyor şimdi ya
Önceden ağızlarını alıyorlardı şimdi ta gırtlaklarına kadar çekiyorlar kardeş hemen anlaşılıyor
Evet ama olayın başında değil içinde oluyor 😅
Ya bi temassizlik oluyor o an ekşin algısı devre dışı galiba hani bi sey ama neyki diye anlamama hali😅
Eninde sonunda ortaya çıkıyor ya ben anladım her iyilik bir niyet içeriyor ve buda sana zerre yararı olmayan bir şey oluyor
Ben aptalım anlayamıyorum.
Yok valla öyle. Gözüme sokuyor nankörlüğünü yine de o öyle yapmak istememistir deyip aptallığımı bir kez daha kanıtlıyorum
Anlıyorum.. İyi ki de anlıyorum 😂
Fark edemem ben biraz maIım galiba
Sen anlayabilir misin
Jsjxncixbxicnicbf
Komik çünkü
Bazen farkederim belli ediyorlar davranışlarıyla direkt soğurum
Evet anlıyorum. Aslında anladığım bir iyilik yapıldığı değil, o kişinin nasıl bir kuzum oldugu.
Evet hemen bu açığa çıkar zaten beklemeye gerek yok
Pek mümkün değil ama önceden tanıdığım bir insan ise anlarım. Aslında bu soruyu psikoloji bakımından cevaplarsak, yapılan tüm iyilikler menfaat uğruna yapılır. Sevgi de bir ihtiyaçtir ve insanlar sevgi duymak adına da menfaat yoluna başvurur.
Evet illaki anlaşılır
Herkes yapmacık oldu zaten
Ben hiç anlamıyorum ya
Anlarım
Evet anlarımdostum
Evet artık çok kolay anlıyorum.
Kaz gelecek yerden tavuk esirgemez
Birisi aniden bana sıcakkanlı davranıyorsa evet
Tabiki çok belli olur zaten
Genelde fark ediyorum çünkü belli oluyor zaten
Anlıyorum evet
Evet ve bana borçlanması işime gelir