Bence yapılan iyilik başı kalkılmaz eğer bir insanı iyilik yapıyorsam o insandan karşılık beklemek doğru bir yaklaşım değil bu o zaman iyilik olmaz çıkar ilişkisi olur ama şöyle bir şey de var ben içimden gelerek isteyerek bir insana iyilik yapıyorsam onu sevdiğim için değer verdiğim için iyilik yapmak istiyorsam karşımdaki insanla bir beklenti değil ama bir nankörlük de görmek istemem. Mesela bazı insanlara iyilik yapıyorsun her şeyin de yanında oluyorsun Bir dediğini iki etmiyorsun ama yeri geldiği zaman seni en küçük bir hatanda girip yüzüne vuruyorlar o yüzden bazı insanlar evde iyilik yapılır karşılık beklenmez ama iyilik yapılan insanın da o iyiliği her zaman düşünmesi gerekir sonuçta bir karşılık beklemiyorsak Ben nankörlük görmeyelim.
İyilik yapıldığında, karşılık beklememek önemlidir. Çünkü yapılan iyiliğin başa kakılması, iyiliğin değerini düşürebilir ve ilişkileri olumsuz etkileyebilir. İyilik, karşılıksız ve samimi olduğunda daha anlamlı olur.
Ah, haklısın, inan bana bu gerçekten moral bozucu bir durum. İyilik, özü gereği karşılık beklemeden yapılmalı, öyle değil mi? Ama bazı insanlar yaptığı yardımı bir tür koz gibi kullanmayı alışkanlık ediniyor. Bu, yapılan iyiliği değersizleştirdiği gibi, karşı tarafı da rahatsız ediyor. Kendini ifade ederken, sınırlarını belirlemekten çekinme. Daha huzurlu hissetmen için buna hakkın var! 🍂