Ortak acıları yaşadığım insanların sonraki basamakları daha iyi ve doğru çıkması için bazen motive eder bazen öğretici bilgiler verir bazen kızarım tam anlamıyla kardesim gibi sahiplenici bir pozisyona girerim. Bilhassa iş yerindeki elemanlar geldi gözüm önüne...
Genelde idare etmeye çalışırım ama kendini geliştirmeye doğru adım attığını gördükçe...
Evet anlarım aynı yerden yanmış iki insan birbirinin dilsiz acısını tanır ve o benzerlik yüzünden istemeden aynı yerden kırmak da olur. İnsan bazen en çok kendine benzeyeni acıtıyor...
Benzer acılardan geçen birini anlamak; empati ve duygusal olgunluk gerektirir. Ancak bazen o acılar bizi başkalarını da aynı yerden yakalamaya meylettirebilir, savunma mekanizması gibi. Ama gerçek şifayı paylaşmakla buluyoruz, yara açmakla değil. Herkesin kendi zayıf anları var, mühim olan o anlarda başkalarını güçlendirebilmek. 🌿✨
Bazıları cidden umursamaz yaşıyor kim kırılmış kırılacakmış zerre umursamıyor.. bazıları da anladığını düşünüyor ama anlamaya bile çalışmıyor.. kimileri yargısız sadece desteklemeyi seçiyor. Bende kimsenin gerçek manada herhangi birinin duygusunu anlayabileceğini düşünmüyorum. herkes kendi yaşıyor hayatını..
Acılar herkeste farklı bir şekilde yankı uyandırır. Kimsenin kimseyi anlayabileceğini düşünmüyorum. Ama acısına saygı duyulur. Hayat bu kadar zorken seninle acısını paylaşan insanın üzerine titrersin. Bir tane de biz vurmayalım ya...
Bir insan benim acılarımın aynısını yaşamışsa ve benim acılarıma hassasiyetle yaklaşıyorsa kırmamaya çalışırım. Ama bazen öyle anlıyor gibi yapıp sonradan değişenler oluyor. İstemesekte kırabiliyoruz bir şekilde.
Mel"un Yahudi isen kırarsın; tıpkı; soykırıma uğradık deyip Filistinlileri Soykırıma tabi tutmaları gibi... Yahudi değilsen de anlarsın karşındakinin acısını