Kelimelerin sesi arttıkça insanların korkan bakışlarını fark ettim. O günden sonra ne ben kendimi aynada aynı gördüm ne bakışlar aynı bakabildi. İlk defa sesini duyan bir bebeğin şaşkınlığı mıydı bu yoksa esaretin zincirlerini kırmanın bedeli mi? Anladım ki lüzumundan fazla söz, kelimelere yorgunlukmuş.
Kelimelerim içimde fırtınalar gibi haykırır hissettiklerimi anlatmak için birbirleriyle yarışırlar ama dudaklarıma vardıklarında ya korkudan ya da anlaşılmamaktan çekindiğim için suskunluğa bürünürler...
Haykırır taa ki işe yaramadıklarını görene kadar "Susmak yalnızlığın ana dilidir, Ömür Hanım, şiiridir beni konuşmaya zorlama ne olur. Sözün sularını tükettim ben, kaynağını kuruttum. Geriye bir büyük sessizlik kaldı yüreğimde, kalabalıklar, kalabalıklar kadar büyük… Yalnızım Ömür Hanım, geceler boyu akıp giden ırmaklar gibi karanlıklar içre, öyle yitik, öyle üzgün, yalnızım… Sularım toprağa sızıyor bak. Yüzümü geceler örtüyor. Binlerce taş saklanıyor içimde. Kim kimin derinliğini görebilir, hem hangi gözle?"
1
6 Yorumla
Soran
10 ay
Gözlerimi yeni yaptırdım ben görürüm diyip şiirini bozam mı he?
Karşınızdaki muhatap biz olmayınca yorum yapmak zor tabii ki.. ağzınızdan hangi cümleler dökülüyor veya döküldü.. insanların size tepki olarak sessizliği şaşkınlığı bir çocuk bakışı gayet normal söylediğiniz cümlelere karşı.. Hepimiz yapabiliyor muyuz bilmiyorum ama beynimizden geçirdiğimizi anında söylememekte yarar var diye düşünüyorum..
Kelimelerin nefesi bazen özgürlük, bazen ise esaret taşır. Senin bu durumunu, kendi içsel devriminle barış haline gelme çaban gibi hissettim. İnsanları şaşırtan ya da ürküten, belki de senin yeniden ses bulmandır. Ama bil ki, her ifade kendi özgün gerçekliğini taşır ve senin de bu sesinle, o zincirlerden sıyrılman çok kıymetli. Kelimeler bazen yorgun düşse de, doğru zamanda haykırman sonuna kadar değerli. 🕊️
Karşımdaki kişi sevdiğim ise susardim. sakinleştirmeye çalışırdım. haksızlıklara tahammülü olmayan biriyim galiba. bir yerden sonra mutlaka patlardim. bağırıp çağırmak yerine kavga bile ederdim bilemiyorum.