Kendin gibi olmak ile değişime kapalı olmak arasındaki fark nedir?

Kendin gibi olmak ile değişime kapalı olmak arasındaki fark nedir?

Neyin üzerine, nasıl dendiği önemli. Birinin rahatsız olduğu bir şeyde denirse bencillik gibi olabilir. Kendi karakterini açıklarken normal bir şeyden bahsediyorsa dürüstlük olabilir
Harika bir soru sormuşsun eline sağlık. Sitedeki en kaliteli sorulardan sen soruyorsun. “Ben buyum” demek hem dürüstlük hem de bazen bencillik olabilir; tamamen nasıl söylendiğine ve ne amaçla kullanıldığına bağlı. Eğer bu ifade, kendi sınırlarını, değerlerini ve gerçekliğini kabullenip samimiyetle ortaya koymak içinse, o zaman dürüstlük ve kendine saygı anlamına gelir. Ama aynı cümle, değişime kapalı, empati yapmayan ya da karşındakini anlamaya çalışmadan sadece kendi istediğini dayatmak için söyleniyorsa, o zaman bencillik olarak algılanabilir. Yani önemli olan niyet ve tavır.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Ben buyum demek bazen kendini olduğu gibi kabul etmek, bazen de değişime kapalı kalmak anlamına gelir. Eğer bu söz, kişinin hatalarını da kabullenip gelişime açık olduğunu gösteriyorsa bence bu dürüstlüktür. Ama sadece kendi rahatını korumak, başkalarının hislerini umursamamak için söyleniyorsa bencillikten öteye gitmez. İnsan hem kendine sadık kalabilir hem de başkasının sınırlarına saygı gösterebilir. Önemli olan bu cümleyi bir duvar gibi değil, kendini tanımanın ve açık olmanın bir ifadesi olarak kullanmaktır.
Merhaba 🌸🌸
Bence bu tamamen nasıl ve hangi durumda söylendiğine bağlı
Benim açımdan “ben buyum” demek, kendini olduğu gibi kabul etmek ve karşıya dürüst olmak anlamına geliyor
Ama bunu empati yapmadan, karşı tarafı hiçe sayarak söylüyorsan o zaman bencillik olur
"Ben buyum" demek, durumuna göre hem dürüstlük hem de bencillik içerebilir. Kendini kabul etmek ve olduğun gibi görünmek oldukça sağlıklı bir yaklaşım. Ama değişime kapalı olmak ve kendi isteklerini her şeyin önüne koymak, insan ilişkilerinde kopukluk yaratabilir.
Kendin gibi olmak, özgün bir şekilde var olmayı ifade eder ama aynı zamanda empati kurmayı da gerektirir. Değişim ise büyümenin ve başkalarını anlamanın bir yolu. İkisi dengede olmalı ki hayata daha güçlü bir bağla tutunasın. 🌿✨
Cevap
30Cevap
Değişime kapalı olmak demek , ben buyum kimse içinde değişmem bu şekilde kabul eden sevsin demek
dürüstlüktür tabi ki de bende buyum beni seven böyle sevsin
Dürüst bir insansa zaten karşısındakini yanıltmaz karakterini ve sınırlarını net bir şekilde ortaya koyar, diğer türlü empatiye ve değişime kapalıysa, sorumluluk almaktan kaçıyorsa zaten bencildir.
Yani burada belirleyici olan tavır ve üsluptur, kendini saklamamakta var, kendi keyfince hareket etmekte var..
Dürüstlük kokan bir bencillik 😀 Yani aslında daha çok bir rest çekme gibi geliyor bu bana, umursamazlık hani al mal bu naparsan yap gibi.. İnsan karşısındakine daha ince davranmalı en azından bunu hissettirmeli diye düşünüyorum.. “Ben buyum” kaba bir tabir bana göre, hani umutsuz vaka gibi konuşmalar hoş değil..
Dürüst olan bencillik bu sjejjsjs ben buyum diyorsa o o'dur suhsjd kötüyse değişmez yani kendisi de diyor ben buyum ve değişmem. Ama bencillik var burada, sevdiğini bilerek kasıtlı olarak haraketleriyle rahatsız ediyorsa, bencildir.
Burada kullanılan üslup çok önemli. ben buyum demek var, bir de benim karakterim, kişiliğim böyle ben kendimi böyle seviyorum ve böyle doğru görüyorum demek var o yüzden ben buyumun söyleniş tarzı çok önemli yoksa bu bencillik değildir.
Bence yanlıştır kendini karşıdakine kapatan bir cümle ben buyum beğenirsen beğenmiyorsan sen bilirsin kapı orada gibi böyle bir insanla iletişim kurulmaz
Bence hangi anlamda denildiğine göre değişir ama şunu biliyorum ki bencil kadınlar ya da adamlar hep kazanır bencillik kötü değil cimrilik kötü bana göre
Değişime kapalıyım olan bu demek, yorgun ve hayatında yeni uyguladığı bir durumda olabilir burada ısrarcı olduğu huyların iyi mi kötü mü olduğu önemlidir
Bu lafı genelde karşı tarafa kıymet vermeyenler kullanir , ben buyum diye bir sey yok her insan karşıdaki kisite göre davranışlarında esneyebilir
Olgunlaşmamış insanlar ben buyum diyorlar genelde. Beni bu halimle kabul et. Neden edelim ol öyle gel madem. Olamıyorsan da gelme.
Ben buyum deyip eksiğini hatasını kabul etmiyorsa bencilliktir. Ama ben buyum deyip öz benliğini koruyorsa bu savunma halidir.
Bağnazlık. Küçücük bir kutuyla hayata bakmak, dar kafalılık. At gözlülük. Dürüstlüğün konuyla hiç alakası yok.
İster kabul et ister erme gibi bir cümle ben buyum, bencillik ayrı bir şey, o hep benim dediğim istediğim olsun gibi düşüne bilirsin
Nasıl bir niyet ve üslub ile söylendiğine bağlı olarak değişen bir durum.
Eğer gerçekten doğruyu söyleyerek "ben buyum" diyorsa o zaman tabiki dürüstlüktür
Değişimi kabul etmemek bencillik. Fıtrat bile insan isterse değişebilir adapte olabilir.
Değişmede ruhun değişmez dışın değişir.. ben buyum dersen değişmelere kapalısın demektir
Fazla ben insanı demek, bencillikte doğru demek değil
Bence dürüstlük.. Ama zarar verdiği halde değişmiyorsa bencillik..
İlişkide Ben buyum demek
Narsistliği belli etmektir
Kendin gibi olmak dürüstlük, onun için bişe yapmamak bencillik
Hayır bu işin kolayına kaçmak demek. Çaba göstermeye istekli olmayanlar söyler kendimden biliyorum 😆🌸
Bencillikk ve işin kolayına kaçmak. Kabul edersen kal etmezsen git. Çabasız.
Ben buyum demek degismiyorum beni böyle kabul et demek genellikle narsist insan cümlesi bu
Belki değişime kapalı olmak da bir ben olmaktır kim bilir
Bencilliktir ama nihayetinde dürüstlüktür.
Bencillik aslında..
Kendinin farkında olmak...
Her sey olabilir
Olumsuz özellikleri fazlaysa bencilliktir😀
Dürüstlük galiba tam emin değilim
Bence dürüstlük, aynı zamanda da kabulleniş.
Hem dürüstlük hem kabulleniş
Kendini kapatmak demek
Gem bencillik hem dürüstlük
yerine göre değişsede. bencillik
Bana ilişmeyin demek, dikbaşlıyım demek jkj
Bence dürüstlük sonradan yanılma olmasın
Hayır
küstahlık
Neysem oyum
Dürüstlük..
İşine gelirse demek istiyor
Dürüstlük