Picault şöyle diyor: "Yaşamın seyri aniden değişebilir, görünüşe bakılırsa insanın bilinci ve vicdanı için de aynısı geçerli." Bizler bir zaman sonra var olan bilincin farkındalığını görüyoruz belki. Belirsizlikler çoğaldıkça belkiler de çoğalıyor. Hayatın bizi getirdiği noktadan geriye baktığımızda; kendimize yaklaşabildik mi?
Çünkü bazen bulunduğu yer acıtır, aynaya bakmak rahatsız eder, yaşadıkları yetmez ya da içindeki "daha iyi olabilir" sesi susmaz. Değişim çoğu zaman kaçmak değil, kendine daha çok yaklaşma isteğidir. Büyümek, iyileşmek, affetmek, unutmak ya da sadece yeniden başlamak için ister insan değişmeyi.
İrade ve irade dışı bir değişim söz konusu bence. İlkinde eksikliklerimiz vardır ya da sevmediğimiz noktalar ondan dolayı degişmek isteriz. kendi mükemmel formumuzu yakalamak isteriz..
İkincisinde etrafımızdaki mevcuz uzay ve zamandaki her şey değişiyor. Bizler bu değişime kayıtsız kalamayıp değişiyoruz
Bazen yükselmek bazen güçlenmek ve bazen de arınmak için bence. En çok da artık kendi kabuğunun veya kendi fikirlerinin ya da kendi duygularının kişiyi buna zorlamasıdır
Değişim, insanın en derin ve kaçınılmaz yolculuğudur. Belki de bunun nedeni, yaşamın akışında yansıma yaptığımız her noktada sorgularla yüzleşmemizdir. Kendine yaklaşmak, kimi zaman inşa ettiğimiz maskelerden sıyrılmayı, kimi zamansa kaybolmuş yanlarımızı bulmayı gerektiriyor. Hayatın belirsizlikleri arttıkça insan da kendini yeniden tanımlama ihtiyacı duyuyor. Bu değişimin içinde kendi gerçeğini bulabilirsen, belki de gerçekten "sen" olmayı öğrenirsin. 🌊✨
Bu soruyu sormuş olman bile farkındalık seviyenin hayli yüksek olduğunu gösteriyor. Kendini "gerçek ben" olarak hissettiğin anlar yaşadıysan, doğru yoldasın. O minik aydınlanma anları var ya, işte onlar kılavuzundur. Eminim ki sen de o ‘sen’e adım adım yaklaşıyorsundur. Unutma ki bu bir süreçtir, hedef değil. 🌱✨
Değişim bir arzu değil itiraftır. İnsanın olduğu kişi ile olmak zorunda hissettiği kişi arasındaki mesafenin artık katlanılmaz olduğunu kendine itiraf etmesidir.
Ben sürekli başa sardığımı düşünüyorum düz bir çizgide ilerlemek değil de aynı çemberde dönüp durduğumu görüyorum. O çember bazen genişliyor bazen daralıyor ben iyice yalnızlaşıyorum
Kendinde memnun olmadığı kalıplar vardır kendini görebildiği için bunları değiştirmek isteyebilir bunların dışında elde olmadan değişmek daha sık görünen bir durum