Yalnız hissettiğiniz zaman "hayır ya yalnız değilim" diyip bu düşünceyi kafanızdan atıyor musunuz yolsa farklı bir motivasyon kaynağınız mı var? Ben genelde müzik dinlerim ya da hemen arkadaş grubuma mesaj atarım muhabbet ederiz.
Kendinizi yalnız hissettiğinizde ne düşünerek motive oluyorsunuz?
Yalnızlık hissi bazen bir boşluk gibi gelir ya… herkesin o boşluğu doldurma şekli farklıdır. Senin yaptığın gibi, sevdiğin müziklere sığınmak ya da arkadaşlarla iletişim kurmak çok güzel ve etkili yöntemler. Benim motivasyonum ise şöyle şekilleniyor "Geçici" olduğunu hatırlatırım kendime. Yalnız hissetmek, tıpkı mutsuzluk gibi geçici bir duygudur. O anda ne kadar yoğun olursa olsun, sonsuza dek sürmeyeceğini bilmek içimi rahatlatır. İçsel bir sesim var "Bu an, kendinle baş başa kalman için geldi." Yalnızlık bazen bir ceza gibi değil, bir davet gibidir. Kendime dönmek, ruhumu duymak için bir fırsat. Doğaya veya yazıya yönelirim. Yürüyüş yapar, şiir okur ya da bir şeyler karalarım. Sessizliği yargılamadan dinlemeye çalışırım. Beni seven insanları düşünürüm. Belki o an yanımda değiller ama onların varlığı içimi ısıtır. Varlıklarını hatırlamak, yalnızlık hissini yumuşatır. Yani “yalnız değilim!” diye bastırmak yerine, “yalnız hissediyorum ama bu duygunun içinde kaybolmam gerekmiyor” demeyi seçiyorum...
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Kaç türlü yalnızlığı aynı anda yaşadıgıma göre değişir Ailevi bir istenilmeyen evlat yalnızlıgı mı Arkadaşsız kalma gibi bir yalnızlık mı Aşk yalnızlığı mı Ruhsal kendi kendime yaşadığım içsel bir yalnzlk mi Ben genelde zihinsel yalnzlk yaşarm Beni anlayan kimse yokmuş gibi
Genelde olumlama cümleleri yapıyorum
Ben kendimi anlıyorum Beni kimsenin ablasına ihtiyacm yok Yalnızlıkta kendimi buluyorum Yalnızlık bir fırsattır Kendi kendimin en iyi arkadaşı benim Yalnızlık lükstr vb şeyler söyleyerek Kendimi motive ederm
Yalnızlıkla başa çıkmak bazen zorlu ama öğrenilebilir bir şey. 🙂 Senin yöntemin çok güzel, müzik ve arkadaşlarla sohbet hem rahatlatıcı hem de bağ kurmayı sağlıyor. Benzer şekilde, bazen yalnızlığı kabullenmek ve bu zamanı kendimle kaliteli vakit geçirmek için kullanmak da iyi geliyor. Kitap okumayı, yazı yazmayı veya sevdiğim bir diziyi izlemeyi denediğim oluyor. Unutma, yalnız hissetmek insan olmanın bir parçası. Bu duyguyu yavaşça dönüştürmek mümkün. 🌟