Beni yalnızlık zenginleştirdi bence şimdiye dek, bugünkü benliğime şükürler olsun kalabalıklardan uzak durarak vardım diye düşünüyorum fakat bundan sonra insanlarla daha fazla bir arada olmak istiyorum. Nedenine gelirsek, bugüne kadar ki yaşatılanlar diyebiliriz, bunun için suçlular da bulabiliriz, yine de ben ajitasyondan yana değilim, geleceğe umutla sarılıp, bundan sonrasını telafi etmek taraftarıyım...🦄🍀🍏⭐❤️
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Beni yalnızlaştıran şey insanlara güvensizliğimdir bu zamana kadar çok insanla tanıştım akrabada dahil ve insanların %90'ından fazlası kendi çıkarını düşünüyor tüm insanları kast etmiyorum ama şu ana kadar tanıştığım insanların bir çoğunda bunu gördüğümü açık ve net bir şekilde söyleyebilirim bugüne kadar hiç kız arkadaşım olmadı benden kaynaklı olarak maddi imkansızlık, diplomalı işsizlik ve özgüvensizliğimden dolayı bu yüzden yalnızım ama bazen düşünüyorumda yalnız olmak sosyal olmaktan bazen iyi olabiliyor ama insanın bir yol arkadaşı (dürüst) bir yol arkadaşı olması hiçte kötü olmaz gibime geliyor en azından içini dökersin dersini anlatırsın
“Bir Delinin Hatıra Defteri” nede güzel bir kitaptı :) Beni yalnızlığa iten en büyük sebeplerden biri yine insanlar ve günümüz toplumu. Gerçekten şimdi insanların ve bunların içine aile bireyleri dahil. Birbirlerine 5 kuruş faydaları yok.
Ancak birçok konuda köstek olmak gibi bir çabaları var. Bana göre kuru kalabalık yerine tek başına takılmak. Çok daha eğlenceli ve keyifli bir durum. İnsanlarda pek bir fayda göremedim ömrümde. Buda beni biraz daha tek başınalığa sürükledi. Pek şikayetçi sayılmam.
Fiziksel farklılıklar ve fikir ayrımı. Karşındaki kişi kafa dengin değildir bu yüzden onunla zaman geçirmezsin. Bir gün her zamanki gibi üniversitede ders saatini beklerken bir arkadaşım yanıma gelip "Her gün aynı kıyafetle gelip her an birine bıçağı takacakmış gibi duruyorsun. Bu şekilde davranmaya devam edersen seni dışlarlar." demişti
İşin kötü yanı haklı çıktı. Bu sözü söyleyen kişi bile benle konuşmaz oldu. Yanlış anlaşılmasın her gün farklı kıyafetle gelmiyorum diye dışlandığıma üzülecek değilim.
Sadece beni değil , Diğer insanları bile değersiz ettirecek şey var. Sosyal medya da ki sahte hayatlara bakarak kendini onlarla kıyaslamak son derece tehlikeli. Kendini severek mutlu olmayı başaran biri her zaman doğru yolu bulur
Entelektüelizm, bilim, kültür, sanat, sosyoloji, psikoloji, antropoloji, ekonomi ve finansal konularda ruh birlikteliği yaşayacağım birini bulamıyorum.
Yalnızlaşmak aslında bizim seçimlerimizin sonucudur. Çevremizdeki insanlara, ailemize, hayata bakışımız hep aykırıysa, hep herkesi sorgulayıp yargılıyorsak, hep herkesi hayatımızdan çıkarmak için ottan çöpten bahaneler arıyor veya bulamasak da uyduruyorsak yalnızlaşırız. Ama onlar bizi öteledikleri için değil daha çok biz onları ötelediğimiz içindir bu yalnızlık. Yalnızlıktan şikayet ediyorsak önce kendi kendimizle bir heaplaşmamız gerekir.
Zaman gectıkce doğru ınsan sayısı azalıyor.. kötüler ve zalimler normallestırılmeye çalışılıyor ülkede sende ıcınden hassssıttır dıyıp köşene cekılıyorsun olay bu..
Eşsiz bir his veriyor insana. Yalnızlık, bana kimsenin veremediği huzuru veriyor. İnsanlardan uzaklaşmak, kendimle baş başa kalmak hayatta yapmayı sevdiğim şeylerin en başında geliyor.
Beni yanlızlaştıran düşücelerim bazı kişilerin gerçek yüzlerini görünce ona eskisi gibi davranamıyorum soğuyorum. Kendi başıma kaldığımda mutlu oluyorum kendimi en çok kendim mutlu ediyorum.