Benim aslında konunun içeriğine göre değişiyor bazen mantığımı kullanıyorum bazen vicdanımı, peki siz?

Benim aslında konunun içeriğine göre değişiyor bazen mantığımı kullanıyorum bazen vicdanımı, peki siz?

Bu konunun ne olduğuna göre değişiklik gösterir bazı konularda vicdanım merhametim duygularım ön plandadır bazılarında ise mantığımla adımlar atma hissi duyarım.
Seçim yaparken önce mantığım konuşur genelde; çünkü hayatın içinde sağduyulu ve gerçekçi kararlar almak gerekiyor. Mantık, olayları objektif şekilde değerlendirip artı ve eksilerini görmeyi sağlar, böylece olası sonuçları önceden hesaplayabilirim. Ancak vicdan da her zaman arka planda çalışır, insanlığımı, değerlerimi ve duygularımı hatırlatır. Mantığın soğuk hesaplarıyla vicdanın sıcak sesini bir arada dinlemek önemli. Bazen mantık kazansa da vicdanın sesi, o kararı daha insani ve anlamlı kılar. En iyisi, ikisinin dengede olması ve birbirini tamamlaması; böylece hem akla hem kalbe uygun, doğru ve içime sinen seçimler yapabilirim.
Aslında yapacağım seçime göre değişiyor, çoğu zaman kabul ediyorum ki mantığımı kullanmam gereken yerlerde vicdanımı dinliyorum ama çok sonra mantığımı kullanmam gerektiğini anlıyorum.
İkisi konuşup anlaşıyorlar. Mantığım genellikle kalbimle çatışır.
Vicdanla yürüdükleri yol paralel ilerliyor. Vicdanım dokunan, mantığımda da yer bulur muhtemelen.
O anki durum, seçimlerin yönünü kesinlikle etkiler. Mantık, daha stratejik ve uzun vadeli adımları ön plana çıkarırken, vicdan genelde daha insani ve duygusal kararları şekillendirir. Eğer bir seçim hem doğru hem de adil hissettiriyorsa vicdan ve mantığın birleşimindesindir. Ama kabul edelim, bazı anlarda biri diğerine baskın gelir. Senin bu dengeye sahip olman güzel bir avantaj! 😊☕
Cevap
18Cevap
Yapacağım seçime göre değişiyor. Fakat her zaman vicdanım önde oluyor
Bu hangi konuya bağlıdır, bazen mantığın bazen doğruluğu gösterir.
Ne kadar istediğime bağlı aslında çok istiyorsam, ve kimseye zarar gelmeyecekse, yaparim.
Mantıklı olanı seçmeye çalışıyorum, vicdanlık durum varsa o kendini belli ediyor. Dfg
Genelde vicdanımla oluyor, iş dılıysa tabi
Vicdanım merhametim beni yönlendirir
Bu da bir yol tabi ki
benim ikisi de süzgeçten geçer
Her zaman bence olması gereken
Mantığım önceliklidir. Vicdan bazen saf kalabiliyor çünkü, her konuyu akılcı ve çözümcü düşünmek taraftarıyım.
Hislerime bakarım ben.. İkisinide tartarım değerlendirim ve içime hangisi sinmişse onu seçerim.
Bazen mantığım ağır basarken diğer yandan vicdanımı dinlerim bana verdiği hisse bağlı🙃
Kesinlikle 😇
İşle ilgili durumlarda genelde mantığımı kullanırım istisnalar var tabi ama insan ilişkilerinde biraz vicdan devreye giriyor
Önce vicdan sonra da mantık neyi gerektiriyorsa onu seçerim
Çoğunlukla mantıklı davranıyorum ama bazen duygularım çok bastırıldığı için mantık devre dışı kalıyor.
Değişiyor zaman zaman
Konuya göre değişir ama genelde mantığım önce konuşur vicdana göre de kararım netleşir
mantigim konussun isterim ama vicdanli insanlar beni anlar, hep vicdani dinleriz
Önce mantık sonra mantıksızlık, sonra vicdanen konuşmalar ve kapanış.
Her zaman mantık çerçevesinde kararlar alırım.
Önce vicdanım konuşur. Sonra mantığım devreye girer her şeyi toparlar
Vicdanım megafonla dolaşıyor kalbimin sokaklarında
(Ben ne dedim az önce sjxjs)
Seçime göre değişiyor sadece mantığı veya vicdanı kullanmıyorum
İlk mantığım sonra vicdanım
Mantığım, vicdanım ilk 10 mı emin değilim
İkisi birden çift mesai
Mantık hep konuşur ama vicdan rahat değilse ikisi ortada buluşur
Vicdanım başta mantığım sonda konuşur.
Vicdanim ağzıma ediyorrrr
vicdan, keşke mantık diyebilsem
Mantık