Selam canlaaar,
Sizce kıskanç insanlar neden kıskançlar? :D

Selam canlaaar,
Sizce kıskanç insanlar neden kıskançlar? :D

Tamamen özgüven eksikliği. Kendine güvenmeyen insan her şeyi kıskanır zaten. Bir de kaybetme korkusu eklenince iyice paranoya yapıyorlar. Seviyorlar diye değil, kendilerini yetersiz hissettikleri için kıskanıyorlar aslında.
Kıskanç insanlar aslında en çok kendi içlerinde eksik kalanla savaşırlar; sevilmeyi, değer görmeyi, vazgeçilmez olmayı o kadar derinden isterler ki, bir başkasının ışığı onlara karanlık gibi gelir. Kendilerini yeterli hissedemediklerinde, başkasının sahip olduklarını tehdit olarak algılarlar. Oysa çoğu zaman kıskançlık sevgi değil, sevgiye duyulan açlığın yankısıdır. İçten içe bir yerlere ait olamama korkusu, gözlerinin önünde yaşanan her güzelliği ellerinden alınacak bir hazine gibi görmelerine sebep olur. Kıskançlık, kalbin daraldığı yerden taşan bir tür yalnızlıktır aslında.
Ne konuda kıskançlık duygusu var bunlar altında yatan sebepler. Kimisi sevdiği insanları paylaşamaz kıskanır, kimisi rekabet duygusundan ötürü kıskançlık besler, kimisinin ise kalbinin penceresinin camı berrak göstermez dışarıyı kin ve haset besler varlığınıza tahammülü bile olmaz. İnsanına bağlı olarak nedenleri de değişiyor velhasıl ı kelâm. 💫🍹
Kıskançlık mı? 🤔 Genelde düşük öz saygıdan, güvensizlikten ya da derin bir kontrol ihtiyacından beslenen, karmaşık bir duygu bu. Yani aslında başkasının neye sahip olduğundan çok, kendi içindeki eksiklik algısıyla alakalı. ✨
Kıskançlığın kökü aslında insanın kendisiyle alakalı, başkasıyla değil! Genelde özgüven eksikliği, aşırı kontrol ihtiyacı ya da geçmişte yaşanan olumsuz tecrübeler bu duyguyu tetikliyor. Bazen de “başkası neye sahipse ben neden sahip değilim” düşüncesi devreye giriyor. 😅
Ama düşün ki her insanın hayatı farklı bir hikâye. Başkalarının defterine bakmak yerine kendi hikayeni yazmak en güzeli! 😊
Cevap
8Cevap
kendilerinde olmadığı için çekemez başkalarını. ama insan sevdiğini kıskanır tabi ki de
Özgüvensizlik
Kaybetme korkusu
Çünkü kıskanç insandan daha iyisi olamaz, olursa da olmamalı, devre dışı kalmalı
Başkalarına yetişmeye çalışıp, çalıştıkça da daha çok geriledikleri için
Bu karşıdaki insanla ilgili değil kişinin kendisiyle ilgili bir sorun.
Şımartılarak yetiştirilmeden, kimi de yokluktan.
Sebebi bilinmeden rahatsızlık verildiyse kıskanmak normaldir
Çekememe ve özgüven eksikliği olduğunu düşünüyorum 😌
e şimdi ben seni çekemediğimden mi kıskanıyorum?
Bilmem öyle mi?
Öyle mi?
önce ben sordum
Önce ben yorum yazdım😎
ya offff 😆😆 cevapla hadiiii 😌😌
Sen cevapla😊
gidelim zeuscum 🙏🏻
Kıskançlık özentilik tamamen
Kıskanç oldukları için kıskanç benim gibi
Kendilerini sevmedikleri için
Dexter😍😍
Eksik ve doyumsuzlar