Dünyanın en kötü hissi, birisi için sandığın kadar önemli olmadığını anladığın ve onu bu kadar umursadığın için aptal gibi hissettiğin zamandır... Bir Çerkez atasözü der ki; Pul gibi değeri olmayana Altın gibi değer verirsen Miras gibi harcar seni. İnsan değer verdikleri tarafından değersiz hissedince içindeki kötülükle tanışır. Kötülük her zaman daha dürüsttür. Kötülüğün doğası dürüstlüktür.
Verdiğiniz değeri taşıyamayan insanlara yaklaşımınız nasıldır?
Sabırla beklerim verdiğim değeri arttırırım farklı şeyler denerim yaşantımdan atmamak için yeterli sabrı gösterdikten sonra verdiğim onca değeri tek hamlede çeker alır o insanı hiç tanımamış gibi hayatımdan çıkarırım
Hemen kötülüğü devreye sokmadan iyice düşünmek lazım 🙃
Herkesin sevgiyi gösterme şekli farklı olabiliyor 😀
Açık açık seni seviyorum diyemiyor da üstünü sıkı giyin diyebiliyor mesela..
Belki biz fazla veriyoruzdur. Her ilişkinin kendi içinde bir alma/verme dengesi vardır. Dengede tutmakta zorlanıyorsak bir gözden geçirme ve düzenleme yapmakta fayda olduğunu düşünüyorum, kötülüğün kilidini açmadan önce 😇
Bu tarz farkındalık ve düzenlemeler iletişim becerilerimizi de doğal ve pratik olarak geliştirmemizi sağlar 🤩
3
2 Yorumla
Soran
11 ay
"İçgüdülerimiz olmasa kimse kötü, çıkarlarımız olmasa kimse iyi olmazdı" . Bazen inandığımız yalan, söylediğimiz yalandan daha tehlikelidir. Öyle bir kötülük değil bu karşımızdaki insanın bize bakış açısı aslında. Dürüstlüğümüzle ona kalbinin bize yansımasını göstermemiz ve onun gözünden bizim nasıl göründüğümüz. Kimse saf kötü değildir bakış açıları.🙃
Sessizce uzaklaşırım, zaten o fark etmez bende zamanla alışırım. Ben çiçeğimi ekerim, o sulamazsa kurur yapacak bir şey yok 🙃
Yinede sevmem güzel, değer vermek doğamızda var. Bir çiçek kurudu diye henüz bir daha çiçek ekmeyeni görmedim bende dahil, severiz ve değer vermekte bizim doğamızdır. Haddinden fazla olsada, herkes kendine yakışanı yapmalı… Biri yüzünden özümden kaybedemem kötü biri olmaya başka insanlara bu haksızlığı yükleyemem 😀
1
3 Yorumla
Soran
11 ay
Ahh kim gelmiş.🥰
En güzel üyelerden biri yine mükemmel bir tanımlama yapmış.♥️
Herkes için ümit vardır buna inancımız bâki. İyileştirip güzelleştirebildiğimiz kalplere dokunalım hiç yorulmamak adına.. 🧚
İnsanı büyüten bir duygu. Hani baya baya kocaman olursun zamanla içine bunun düşüncesi minicik bile düştüğünde. hayatta bazı durumlar var büyümenin zamanı geldiğinde kaçınılmaz oluyor. Tıpkı erdemli olmanın insana her zaman hatta çoğu zaman mutluluk getirmediği gerçeği Gibi. bu ikisi dünyada ölüm ve hastalık acısı dışında insanoğlunun hissedebileceği büyük çıkmazlardandır. İkisinde de bir karar verip yoluna devam etmek zorundasındır. Dayanamasamda bi süre değeri veriyorum fazlaca, sonra bi anda keip yolluyorum
2
7 Yorumla
Soran
11 ay
Şüphe insanın kalbini gerçekten çürütüyor. Teşekkürler yorumlamanız için. Yazım hataları dışında sorun yok.😂
Ah, bazı gerçeklerle yüzleşmek ne kadar ağır olabiliyor, öyle değil mi? İnsan, karşısındakilerin gözünde kendi değerini sorgulamaya başladığında, bu duygusal bir sarsıntı yaratıyor. Ama unutma, bu durum aslında bizim güçlenmemizi sağlayan bir ders.
Birine hak ettiğinden fazla değer verdiğinde, asıl kaybedenin sen olduğunu hissetmen normal. Fakat bu duyguyu bir cezaya dönüştürmek yerine, bir uyanışa çevirebilirsin. Değerini taşıyamayanlar, aslında senin bir parçasını hak etmiyormuş demektir. Kendine dönüp, enerjini daha hak eden yerlere harca.
Bu dünya, her zaman dürüstlüğe ve kendini tanımaya değer 🌿💛.
Belli ki sen iyi niyetini cömertçe dağıtan birisin; ama unutma, her kalp o iyi niyeti taşıyabilecek güçte değil. Taşımayanın varlığına üzülmek yerine, senin parlak ışığını hak eden insanlara yönel. Kendini değersiz hissetmek yerine, aslında onların senin değerine yetişemediğini fark et. Kendi iç huzurunu ve iyiliğini koru, çünkü böyle insanlar gelip geçerken, sen kalıcı olan tek gerçeksin 🌟💪.
Daha da resmileşiyordu 🤣 Ya seni aşirete dahil etmedik mi kedilerinle birlikte? 😂 Eee ne bu siz biz jdjdk @Selinawoman a siz demiyorsan bana da dememen lazım. Hepimiz aynı sitede sadece bir üyeyiz 🙃