Bir insanı “iyi” yapan nedir sizce?
Bundada detay yok, siz söyleyin bakalım 😌💖

Bir insanı “iyi” yapan nedir sizce?
Bundada detay yok, siz söyleyin bakalım 😌💖
Birine 'iyi insan' diyebilmem için önce kalbinin temizliğini hissedebilmem gerekir. Herkesin baktığı yerde değil, kimse yokken de güzel kalabilen biri olmalı. Merhametli, anlayışlı, yargılamadan dinleyebilen… En önemlisi, çıkar gözetmeden, sadece kalpten kalbe uzanabilen biri. Çünkü iyilik, büyük laflarla değil; küçük davranışlardaki samimiyetle belli olur
Eline sağlık, kesinlikle öyledir samimiyet yaklaşım önemli.. Yinede yanılma payı olabiliyor maalesef 🙃
Yanılma payı da nazar boncuğu olsun diyelim 🙂 Günaydın 🙏
Günaydınn😇🙏
Birine iyi insan diyebilmek için en başta vicdanlı olması gerekir… kimse bakmıyorken de doğruyu yapan, gücünü ezmek için değil, korumak için kullanan biri olmalı. Empati taşımalı yüreğinde; sadece kendi canı yanınca değil, başkası incindiğinde de sızlamalı içi. Dürüstlük bir süs değil, temel karakteri olmalı. Saygı göstermeyi bilmeyen, sevgiyi hak etmez zaten. İyi insan olmak, hatasız olmak değil; hatasını fark edip ondan büyüyerek çıkan insandır. Sessizce iyilik yapan, karşılık beklemeyen, yanında olmak için bahane aramayan biri… işte gerçek iyilik orada başlar. Çünkü iyi olmak bir duruş, bir seçimdir; her gün yeniden içten gelen bir karardır.
Bu değişir kişiden kişiye göre. iyi olmanın genel bi tanımı olsada. Esasında bize göre bir iyilik başkasına göre kötülük olabilir.
Düşünceli olması, zayıf anında saldırmaması, çıkar gözetmemesi , bunlar olabilir. Dediğim gibi bu değişkenlik gösterir...
Kesinlikle bireyseldir bu katılıyorum zaten cevaplardada farklılık vardı 🙃 Burdan anlaşılıyor yani…
Saydıklarında iyi insan olarak görmeye veyahut demeye haklı şeyler çıkar gözetmemek hele ki 😀
Rica ederimm🥳
İnsanlara ve diğer canlılara "iyi" davranıyor olması yeterli.
Ha burada bahsettiğim iyilik göz boyamak için yapılan değil. O riyakârlık sınıfına giriyor.
Mesela hayvanat bahçesine gidip hayvanlara fındık fıstık atanlar iyi değiller kesinlikle 🙃
İnsan ilişkilerinde de kendi menfaatleri doğrultusunda iyiymiş gibi yapanlar da kötülerden daha kötüler. Çünkü iyilik algısını kirletip, bozulmasına sebep oluyorlar.
Herhangi bir kavramın içini boşaltıp, saptıran herkes umarım hak ettiğini yaşar 🙏
Katılıyorum, insanlara ve özellikle diğer canlılara iyi davranan biri çoğunlukla istisnalar hariç benim gözümdede iyidir. Merhamet önemli bir konu burada 🙏
Umarım 🙏
Aynen öyleli 🙃
Bence bir insana “iyi” demek biraz karmaşık ama en temelde empati yeteneği, güvenilirlik ve içtenlik çok belirleyici. Kendisine nasıl davranılmasını istiyorsa başkalarına da öyle davranan biri bu sıfata layık olabilir. Yani, kalpten gelen bir duruluk ve kimseyi yargılamadan anlayabilme kapasitesi çok önemli. 😊🌸 Bana göre sen de tatlı bir merakla bunu sorduğuna göre bu özelliklere sahipsin. 💕
Cevap
18Cevap
Başkaları tarafindan kullanılmaya açık olmaları ve öldükten sonra arkalarindan "fazla iyiydi" gibi çıkarımlarda bulunulması.
kendileri açısından; vicdan rahatlığıdır.
Evet doğrudur efenim😀
Evet jsjsj bozmak istemedim ahahah
O zaman şimdi söyle bakalım sorunun cevabını😂
Doğru düşünüyorsun bana görede ki merhamet en büyüğü bence zaten🙃
Bence tam anlamda mutlak bir iyi yok
iyilik saflık ve dürüstlük
-Yanlışını bilip Doğrularını arttırmaya çalışmak
-Yalan söylemesini bilip yalanı tercih etmemek
-Üzmenin ne denli kolay olduğunu bildiği halde sabretmeyi ve toparlamayı seçmek.
Yani ''Kötünün'' ne olduğunu fazlasıyla bildiği halde ''İyiyi '' seçmek diyebiliriz.
Aaa bak buda çok güzel 😀 İyi olmayı tercih etmek, gayret göstermek 🙃
Hangi özelliklere sahip olursa olsun ya farketmez. Bir insanın bana olan yaklaşımına değil, sokak hayvanlarına, garsona, kasiyere, sokak çocuğuna olan yaklaşımına bakarım detaylı olarak analiz etmek istiyorsam.
Doğru bakış açısı 👏
Cıngar modum açık olduğu zaman uzun uzun yazasım geliyor. Fazla uzatmamışımdır umarım.
Hayır, kısa bile kalmış dahada açabilirdin 😇 Eline sağlık🙏
Teşekkür ederim.
Rica ederimm
Birine “iyi insan” diyebilmek için, onun başkasının varlığını kendi varlığı kadar önemseyebilecek bir vicdana sahip olması gerekir. Çünkü gerçek iyilik, kendi çıkarını aşan bir adalet ve şefkat duygusuyla başlar.
🙏
Daha iyi insan olmaya çabalayan insan iyidir. Pişmanlık duyan insan iyidir. Utanma duygusu olan insan iyidir. Dilinde lütfen’i, teşekkürü olan insan iyidir..
Özletiyorsun kendini amaaaa 🫠😀
Yaaa 🙈 çok tatlısınız 🙃♥️ özledim de geldim.🤗
Uzatma arayıı🫠💖💖
💞 Kesinlikle 💞
Benim için mutlak iyilik yoktur.
Bazen iyi olabilen insanlar vardır. Bu zamanlarda da bencillik benim için önemlidir.
Bazen, evet bu doğru mutlak iyilik bencede yoktur😀 Zamanlı zaman zaman olan vardır bencil olmamakta o zamanlarda çok önemlidir 🙃
Merhametli vicdanlı yardımsever hayvansever olursa gözümde iyi insan olur
Hayvansever olması önemli bi nokta kesinlikle buna bende dikkat ediyorum ve çok az kişide hariç şaşmıyor 😇
Saygılı, anlayışlı, merhametli, pozitif, cömert, kendinden emin ama mütevazi..
🙏
Okul açtirmak bağış yapmak yetim/öksüz doyurmak sokak insanlarini giydirmek doyurmak bana göre bunlar ister zengin ol ister olma bunların hepsini yapamiyorsan bana göre iyi değilsin bu yüzden kendimi iyi insan olarak görmüyorum
Bu zaman da kendine saygısı olana iyi insan diyorum
🙏
Art niyetli ve ön yargılı yaklaşmaması ve empati yapabilmesi… Maalesef günümüz kadınlarında bu hiç yok
Her iki cins için desek daha adil olur sanki 😀
Kadınların oranı bu zamanda erkekleri geçti… Eskiden erkekler çok daha fazlaydı oranla.. Şimdi ise kadınlar 🤣
Hangi verilere göre bu?😂
Hakkaniyet ve dürüstlük gibi özelliklere sahipse benim gözümde iyidir
Sadık, merhametli , yardım sever, dürüst, Alçak gönüllü, vb.
Iyi insan yoktur herkes menfaati bitene kadar iyidir
Buna doğru demek üzücü ama sanırım böyleleride var gerçekten 😀
Benim gibi olması lazım shshsh
Nası yani?😂
Ohoo herseyi söylersek ne anlamı kaldı 😅
Burdan okuyup iyi insan olmayı seçerler belki sen bir kaç şey yaz tüyo ver 😂
Beşiktaş’ı sevin 😂
Ahahahah bu baya baya fanatik ya 😂
Kullanıcı adımdan belli değil mi 😂
Bellide sorularda bari ekleme 🤣 geçende siyah beyaz dediğim için yine beşiktaşa çevirmiştin yorumumu jsjsjs
Haklı bir isyan ahahah tamam beee daha demiyorum Beşiktaş 😪
Oleyss 🥳😂 şaka ya istediğini söyle ahaha
Bana verirse iyidir (Kalbini )
Parantezi eklemen mantıklı olmuş 😀
Birinin sana kalbini vermesi onu iyi bir insan yapıyor mu gerçekten?
Empatisi yetenek varsa tamamdır
Bu da doğru empati büyük bir rol oynuyor
Dürüst
Yardımsever
Merhamet. Bu olunca o kişi iyi insandır
Özellikten öte güven vermesi gerekir
Mütevazi, yardımsever ve vicdanlı
Dürüst samimi merhametli olsun yeter
Karaktersiz olmasın
Karakterli olma özellikleri nedir pekisi?🙃
Başkalarını düşünüyorsa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?