Standart olmayan ama standartları olan insandır. Her girdiği kalıbın şeklini alan insanları karakterli bulmuyorum. Bazen sabit fikirli olmak iyidir. Onun haricinde özü, dilindeki söze uyan, karşısındaki kişiyi dinlemesini bilen ve en önemli şey olan saygıyı söylememe gerek yok sanırım. Tabii bu saydıklarım sağlam karakterli insanlar için. Yoksa karakterli ama bozuk karakterli insanlar da var. Tabii en kötüsü bozuk bir karakteri olmayan karaktersizler. Sorudan çok sapmayalım. 😄
Bu bir bütündür birçok konu ele alınmalıdır. En basitinden oturmasını kalkmasını ortamına yakışır giyinişinden bile söz edilmelidir.
- Konuşurken akışkan anlaşılır ve özgüvenli olmalıdır kendini ifade edebilmelidir. - Kendini tanımalıdır davranışlarında tutarlılık ve kararlılık olmalıdır. Kendini yargılayabilendir. - gündelik yaşam düzeninden toplumdan birazda psikolojiden anlaması gerekebilir. İnsanları iyi tanımalı analizlerinde haklı çıkmalıdır. Öngörüleri doğrularla tutarlı olmalıdır. - Bilgili gündemi takip eden birisi olmalı konuşurken bulunduğu ortama bişiyşer katabilmeli söyledikleri akılda kalmalı. - Sağlığına özen göstermeli sportmen ve yaşından daha genç görünmesi de avantajdır - Kendine özgü hobileri becerileri olmalıdır - Okumayı araştırmayı sevmeli yeni fikirlere açık ileri görüşlü olmalıdır. - Her yaştaki insanla farklı fikri felsefeyi savunan ya da herhangi bir inanca sahip her insanla konuşacak ortak bir konu ya da tartışacak kaliteli bir konu bulabilir.
Bu maddeler dahada arrırılabilinir nekadar çok olursa okadar kaliteli bir insan olur 🤷♀️🤷♀️
Kaliteli insan olup olmadığımı bende değil daha çok toplum karar verir. Bana göre kalite bir insanımdır ama senin gözünden kendimi bilemem. Bu göreceli bir durum yani. Kaliteli insana gelirsek eğer. Herşeyden öte dünyadaki tüm canlılara saygılı olması gerekir. Yaptığı işi layıkı ile yapmalı. Arkadan iş çevirmemeli ve toplumda örnek insan olmalı.
Seni yeterince tanımıyorum ama hiç küfür duymadım ağzından. Hemcinsime göre değerlendirirsem çoğu zaman yapman gerekeni yapıyorsun. Bana göre kaliteli insanda dürüst, olayları her bakış açısıyla ele alan, yaşadığı ve yaşamadığı çevreye karşı saygılı, haddini bilen bir insandır. Seni yeterince tanımıyorum ama karakterli olduğunu düşünüyorum.
Olgun düşünce ve fikirlere sahip olan insandir bence. Eleştriye açık, her daim karşıyı suçlamak yerine empati kurabilen insandır. Gereksiz şeylerde takıntı yapmayan herkese kendini begendirmeye çalışmayan insandır. Çünkü kimse ayni anda beğenmez kimseyi. Herdaim seni kötü bilen, taktir etmeyen birileri vardır.