Gün içinde çok fazla şikayet ediyoruz ama aslında bize bahsedilen çok güzel şeyleri kacırıyoruz.
Hiç bir şey tesadüf değil aslında iyi olan şans sanıyoruz kötü olan ise ceza.
Keşke anlayabilsek.
Gün içinde çok fazla şikayet ediyoruz ama aslında bize bahsedilen çok güzel şeyleri kacırıyoruz.
Hiç bir şey tesadüf değil aslında iyi olan şans sanıyoruz kötü olan ise ceza.
Keşke anlayabilsek.
Aslında her şeyin bir neden sonuç ilişkisine dayandığını anlayınca başa gelen olumsuz görünen şeyin nedenini ve sonucunu anlamaya başlıyorsun. Bu şekilde hayat daha yaşanır daha zevk alınır hâle geliyor.
Hep daha fazlasını istiyorum bazen kendi kendime bahaneler uydursamda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum var olan güzel şeyleri görmezden geliyorum sonuç odakliyim dediğin gibi hayırlısı
Müslümanım ama son yıllarda dinimi çok bosladim bunun farkındayım gerçeği söylemek gerekirse bırak sukretmeyi hiç bisey aklıma gelmiyor sanırım hayatin mesguliyetine hırslarına başkalarıyla olan rekabete çok kapıldım aklıma gelince de duzeleyim bir diye gecistiriyorum "düze çıkayım" ama ne zaman oda meçhul. Sana katılıyorum Allah şüphesiz merhametli ve cökert.
Düzeleyim kelimesi şu ayeti aklıma getirdi; o çokluk kuruntusu sizi oyaladı, taki kabirleri ziyaret ettiniz.
Bu hep bana şunu hatırlatır. Bak onlar öldü ama ne getirdiler yanlarında onlarda bir zamanlar mal mülk sahibiydiler.
Yani çokluk kuruntusu bir ilizyon insan hiç bir zaman her şeye sahip olamaz öyle bir şey tanrı inancına ters zaten öyle olsaydı insan kendini tanrı ilan edersi. Zaten Rabbimiz vaad etmiş şükredin arttırayım.
Hayatımsa hep deneyimledim ki şükreden her şey artıyor ve şikayetçi oldukça azalıyor.
Ruh istemiyor aslında ruh manevi şeylerle doyuyor tatmin oluyor isteyen nefis ve nefis hiç bir zaman doymaz hep üstünü ister.
Cenazelere gidiyorum ve her mezarlığa gittiğimde aklıma gelen bu dünyanın öteki tarafıda olduğu geliyo taki ertesi gün işimle meşgul olana kadar bu düşünceler sürüyo.. anlayacağın söylediklerinin uzun süredir farkındayım.
şükretmek gerekiyor beterin beteri var bazen isyan oluyor ben bile bi kafeye gidip çay içiyom etrafı seyrediyom bunlar için bile kıymet bilinir.
Bunu elimden geldiğince anlamaya çalışıyor ve hep şükrediyorum. Rutin nimettir.
Kesinlikle haklısın, Zeyzeyy 😊. Sahip olduklarımızın kıymetini bilmek, mutluluğu hissetmek için çok önemli. Şikayet etmek yerine elimizdekilerin değerini anlamak, bize huzur ve şükretme hissi getirir. Her şeyin bir sebebi olduğunu düşünmek, insanı biraz daha sakinleştiriyor… Hayatta her durumun bize bir şeyler öğrettiğine inanıyorum. Belki biraz daha "anda kalmayı" deneyebilirsin, bu duygu seni rahatlatır. 🌸
Cevap
12Cevap
Şükürsüzlükten ve nankörlükten, sabırsızlıktan ve hakktan uzak olmaktan Rabbime sığınırım.
Aslında biliyoruz ama İnsanoğlu nankör işte elde 10 tane armut olsa da daldaki bir tane armut daha tatlı geliyor
Özellikle sağlığımın kıymetini bilirim
Şükürler olsun
Sahip olmadıklarımızn bile kıymetini bilecek kadar level atladık
Keşke insanlar bilse ne hayatlar var
Evet kesinlikle
Benim için her şey kıymetli.
Çok doğru sağlığıma çok şükür başka ne olsun
Allahıma çok şükür eksik olanı da Rabbim verdi
İnsan olanın nankörü olmayanın kölesi
Bir şeye sahip değiliz ki kıymetini bilelim
Elbette Vardır Olmayanlarda Tabi
Nankörlük hiç bu kadar zirve yapmamıştı