Sanırım biliyorum. Kendime değer veriyorum. Kendime her an daha da değer katıyorum, katmaya çalışıyorum. Kendimi fazla eleştiriyorum ve zaman zaman kendimle sorunlar yaşıyorum ancak tüm bunlar beni bir adım ileri taşıyacak şeyler. Kendimdeki eksikleri görüyorum ve onlar üzerinde çalışıyorum ancka mevcut duruma baktığımda da şu zamana kadar kendime yaptığım yatırımlardan oldukça memnun ve gururluyum. İyi iş çıkarmışım, kendimi yetiştirebilmişim, geliştirebilmişim. Kıymetliyim, bunu görüyorum. Hergün kendime kattığım değeri, donanımı, katlanarak artışı, yükselişi görüyorum. Ahmağın teki de olsam her can kıymetlidir zaten. Her şey kendine “değer vermekle” başlayıp, kendine “değer katmakla” devam eder.
Biliyorum elbette. Kendi kıymetimi de bilmeyeceksem şayet neden yaşıyorum ki? İnsanın şu hayattaki en değerli varlığı öncelikli olarak kendisidir. İnsan; kendi ve sevdikleri için vardır. Her türlü zorluğa da bu yüzden göğüs gerer.
Evet kendimi kıymetini biliyorum. Çünkü bu dünyadan benden bir tane daha yok bunun farkındayım. İnsanlar bu konuda bana egolu olarak bakıyorlar ama benim zerre kadar umurumda bile değil. Her şeyden öte insan önce kendini sevmeli, değerini bilmeli.
Bunları yaptıktan sonra başka insanlardan beklentiye girmeli. Eğer bir insan kendini sevmiyorsa, başka insanlardan aynı davranışı bekleyemez. Bu özgüven ile aynı doğrultuda bir konuda aslında. Dediğim gibi ben kendi kıymetimi biliyorum. Bu yüzdende insanlara fazla ihtiyaç duymuyorum.
Onca şey arasından en güzel müzikler yakalıyor ruhumu ve müzikten yoksun kalan insanları düşünüyorum. Ölümden önce ruhları bedenini terk etmiş diyorum.. 😊
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Önceden hiç bilmezdim. Aman karşımdaki üzülmesin diye kendimden çok ödün verdiğim oluyordu. Ama baktım kendime haksızlık ediyorum, kendi değerimin farkına vardım. Şimdi ilk önce kendimi düşünüyorum, sonra bir başkasını.
Evet en çokta kendimin kıymetini biliyorum. Sonuç olarak bu dünyaya yalnız geliyoruz ve yalnız gidiyoruz. O yüzden hayatımın merkezinde daima ben bulunuyorum ve buna göre hareket ediyorum.