Kötü alışkanlıklarımdan nasıl kurtulum bilmiyorum berbat haldeyim?

Merhaba ben 23 yaşındayım. Yaklaşık 1 senedir çok fazla kişiyle flörtleştim bazılarıyla sevgili gibi oldum ama işler sonra sadece cinsll dönüştü ve 2-3 kişiyle cinslbirlikteliğim oldu ve şuanda halen devam etmek bu birliktelikler. Bu 1-1,5 yıldır sadece bir ciddi ilişkim oldu ondan sonra sürekli sadece dış görünüşüm için beni kullanmak için yazdığını düşündüğü kişiler oldu hatta bir tanesi sırf istemediğim için tehtidker etti işler boyumu aştı kısacası tüm bu saçma konulardan hariç bir de şuanda okumuş olduğum ikinci Üni hayatımda da anlaşamadılım kafa yapıları var sadece alkol club kafası gibi muhabbetler olduğu kimseyle konuşasım gelmiyor üstüne bir de bu kişilerşn akademik başarısı benden daha fazla ikinci Üni okuma sebebim ise ilk Üni mezun olduğum da staj yapmış olduğum (büyük bir şirket türkiyenşn öncü savunma s şirketlerinden) şirketten şeflerimin benden memnun olup mülakatlara girip başarılı da olduğum halde sırf torpilim olmadığı için işie alanımadım ve ikinci Üni zorunlu oldu benim için şu an hala yine iyi bir şirkette mülakat sürecindeyim fakat hala umudum yok belkide böyle boktan şeyler yaptığım veya yaşadığım için bir ceza diye düşünüyorum tüm sosyal medya hesaplarımı kapatıp numaramı değiştireyim uzaklaşıyım diyorum fakat numaramı bu iş meşelerinden dolayı değiştirmem hem de yalnızlıktan sırfmuhabbet olsun diye konuştuğum buluştuğum kişiler oluyor artık iptenç bir kişilik oluşturmaha başladım psikoloğa gittim fakat verdiği uyku ilacını annem çöpe atıyor evde ruh gibi gezmeyim diye me yapacağımı bilmiyorum spora başlayım diyorum gitmek istediğim salonda eski konuştuğum kişiler var namaz kılsam o kadar günah işledim şimdi işim düşmüş ondan kılmış gibi hissediyorum özellikle bu tehtid olayından sonra geceleri asla uyuyamıyorum lütfen bana bir tavsiye verin ve yapıcı eleştiri yapın lütfen çok hassas bir dönemdeyim

Kötü alışkanlıklarımdan nasıl kurtulum bilmiyorum berbat haldeyim?