6 senelik arkadaşım ne zaman derdimi anlatsam kendisinin daha iyi olduğunu söylüyordu. Artık her seferinde sürekli kendini bir konuda yüceltme derdindeydi ve asla bana destek olacak mesajlar yazmıyordu. Resmen bilerek yapıyordu. Niye aniden bu kadar değiştiğini anlamadım. Çünkü sözde biz kardeş gibiydik ve her şeyini bana anlatırdı ve ben de her şeyinde yanında olurdum. Bir çocukla tanışırdı ya da bir kızla arkadaş olurdu, derdim ki bu kişi güvenilir değil ve dediğim hep çıkardı. Aslında ona duygusal olarak çok iyi geldiğim için benimle dost olmuş onu anladım. Sonra sanal ortamda çok saçma sapan arkadaşlık gruplarına katıldı ve zamanla benden uzaklaştı, sonra da böyle davranmaya başladı. Evinin yakınında yangın çıkmıştı ve ben nasıl olduğunu sorduğumda görüldü bile bırakmadan aylar boyunca sadece durumlar paylaştı. sonra bir baktım Instagram'da ortak koleksiyonumuzu silmiş. Ben de onu her yerden sildim ve çıkardım. Eskiden olsa konuşurdum herhangi bir sorun olunca ama son zamanlarda konuşmayı bırakmıştım. Çünkü insan biraz da kendi anlamalı.
Zaman geçtikçe daha tahammülsüz oluyor insan. yanında mutlu hissetmediğim insanları anında hayatımdan çıkarabiliyorum. kahvenin hatrı kırk yıldan kırk dakikaya düştü. gereksiz üzüntüye sinire hiç ihtiyacım yok. sahteliğini hissettiğim an tartışmıyorum bile, merhaba merhaba o kadar...
Benim karakterimi ve arkadaslıgımı haddinide aşarak herkesin içinde hiçe saymaya kalkması yeterlidir. Çünkü gercek dost ve arkadas bire birde dostunun iyi ya da kötü yönlerini bunun yanında varsa hatalarını konuşur ve yapıcı bir şekilde ondan bunları düzeltmesini bekler.
saygısız olursa kendinden büyük küçüklere karşı bana karşı saygısını koruyamazsa ondan haz etmem mümkün mertebe konuşmam da bunun yanı sıra lavali hareketlerini görürsem konuşması da dahil yalaka bir insansa direk selamdan öteye götürmem işi
Beni toksik drama bataklığına çekmeye çalışan biriyle arkadaşlığı bitirirdim, kesin bilgi! 🙅♀️ Sürekli negatif olmak, yalanlar ya da aşırı bencil davranışlar tam anlamıyla ilişkiyi tüketiyor. Herkesin yanımda mutlu, samimi ve anlayışlı olmasını isterim. Kimse dostlarının yüreğini yormamalı, değil mi? 💔✨
Saygısızlık yapmıştır, iyi gün dostu değildir "yani başarılarımı küçümsüyorsa kıskançlık yapıyorsa", insanlara kötü kaba davranıyorsa, hayvanları çocukları sevmiyor.. tahamül edemiyorsa..