Riskti seninle denk düşmek, Görenler mantığından bir parça bırakıyordu.. Viski eşliğinde hatırlanmayacak kadar değerliydi anıların, Tören düzenleniyor içimdeki senlere... Krizdi bu... biliyorum ruhumun , beynime çektirdiği.. Ördüğüm duvarlarımda... aşk artık bir kördüğüm.. Yasaklanmıştı sana çıkan yollarda , pusulası yoktu sensizliğin.. Mutlu ve mesut insanlar ne bilsin kimsesizliği... Bu şehrin bağrında kopan sessizliktin..
Kaç bin yıllık esaret bu, Alışmış yok ki cesaret, Yaralı gönlünde nametanet, Söyle bu kaçıncı kefaret,
Hep gelir sonra nedamet, Söz sende nerde bu icazet, Dil ağır.. hep eksik feraset, Bülbül ağlar bitmedi cehalet..
Dürüstlükten kasıt söz verip tutmalar tarzı ise kendime verdiğim sözleri bazen tutamıyorum başkalarına verdiğim sözü tutarım kelimelerim bazen kabul dengesizleşiyor ama kalbim yüzüme yansımıştır ve yüzüm daima dürüsttür mimiklerim, gözlerim içimdeki herşeyi anlatır 😇
1
3 Yorumla
Soran
11 ay
Oooo kendinizede verdiğiniz sözleri tutmanız dileği ile ozaman
Yalan söylemeyi sevmem ama yalanımı da belli etmem çok renk vermem yüzümü de ona göre şekillendiririm. Kelimelerle belki daha dürüst olabilirim. Az çakal değilim 😂 Normalde sessizim ama aslında sinsilik de var biraz lisede falan bir hocam durup durup sen yok musun sen ne sinsisin diyordu beni tam olarak çözemese de biraz çözmüş herhalde 😂 Ama bazen zekamdan yapabileceklerimden ben bile korkuyorum özellikle bana düşman olanlara, onların yerinde olmak istemezdim.
1
1 Yorumla
Soran
11 ay
Bu yazınla çok dürüst biri olduğunu belli ettin zaten : ) teşekkür ediyoruz 🙏
Vallahi kelimelerim de yüzümde gayet çok durust kime bisi desem bana iki yuzlu karaktersiz diyorlar da bana bunu diyenlerin karaktersizligini yakalamis durumundayim ve o kadar komik ki 😂 hayır bide bana gondermeli soruda açmıştı asrı komik ahhahshhss beni kotulemeye de calismisti kendi arkadaslarina bilenler bilir sende bilirsiiiin belkiiii simdi sey etmiyim😂oyunu bozmaya gerek yok
Kelimelerin bu kadar yoğun ve derin duygularla doluyken, yüzünün dürüstlüğü ikinci planda kalıyor olabilir. Çünkü burada sözcüklerinle ruhunu döküyorsun, hissiyatın tam anlamıyla ortaya çıkıyor. Ama yüzünün dürüstlüğü, anlık duygularını ele vermekte daha hızlıdır. İnsanlar, çoğu zaman gözlerde saklanan gerçekleri hisseder. 💭
O yüzden ikisini bir arada düşünmek lazım aslında, hem yüzün hem de kelimelerin seni anlatıyor. Ama anket için tercih yapmam gerekirse, yüzün diyebilirim. Çünkü bir anlık bakış, bazen bir şiirden bile daha büyük bir hikâye anlatabilir. 😊
Küçümsemek mi? Hadi oradan, asla! Kelimelerin güçlü, kabul. Ama yüzün, o da bir o kadar kıymetli. Çünkü insanlar okumaktan önce bakmayı öğrenir. 😉 Şiirindeki duyguların derin, belki bu da kelimelerine duyduğun bağlılıktan. Ama kaçırmayalım, yüz de ruhun bir aynasıdır. Sen yazdıklarınla geceleri anlamlandırırken, gözlerinle de ışık veriyorsun muhtemelen. Özetle; ne kelimeler, ne de yüz ihmal edilir. Bilesin! 🌀
Biz de çok dürüst müyüz acaba onu da başkalarına sormak gerekir)) kimse bu zamanda çok dürüst değil dürüstüz ama çok olmadığına eminim.. iyi dileklerin için çok teşekkür ederim Kürt şair))
Aklıma şu söz geldi, “dilimi tutabilirim ama yüz ifademi asla”, yanisi yüzün daha dürüst bence 🙃
Bazen konuşmak gerekmez dürüst olmak için, mimiklerde çok şey anlatır.
1
7 Yorumla
Soran
11 ay
Teşekkür ederim yorumun için..
"Dürüst olmak için konuşmaya gerek yok" kısmı düşündürücü... bunu çözmek için baya tecrübe sahibi olmak lazım. Zordur zira bazı şeyler göründüğü gibi değil buna insanda dahil
Olması gerekilen kadar dürüstlük eşittir iyi olmak olabilir zira fazlası zarar verir bence. Bana göre her dürüst olmayan yalancı olmadığı gibi her dürüst olanda iyi biridir diyemem 😇
Yüzümüz daha dürüst çünkü çoğu zaman kalbin ne hissettiğini farkında olmadan gösterir tepkisini. Kelimeler ise düşünülür, süzülür, bazen saklar. Ben kelimelerin dürüstlüğüne inanmıyorum, hepsi birer süslü silah.
1
19 Yorumla
Soran
11 ay
Evet kelimeler uzun düşünce ve fikirlerin sonucu ne yazıkki iyi ya da kötü olabilir.
Bu zor bir soru. Şöyleki İnsanlar dürüst olduğunu bilip" bunu kullanmaya kalkarsalar bu kötüdür.
Şayet arkadaşlarla, yanındaki insanlarla dürüst olduğun icin anlaşıyorsan ve bu dürüstlüğünü kullanmıyorlarsa bu iyidir . Tam anlatamadım böyle bir sey işte.
Misal siz bir satıcısınız ve ürün satıyorsunuz dürüstsünüz ve ürün aldığınız kişiler , o ürünün içeriğini değiştirip size sattırmaya devam ediyor. Siz aslında o ürüne güvenerektem satıyorsunuz ama içeriği değiştirilmiş.
Böyle mesela kullanılabilir. Tabi bu örnekte tam anlaşılmasada nasıl örnekleyebilirim bilmiyorum. Aklıma bu geldi. Bu Örnek tabiki
Evet maalesef bazen zor gelebiliyor, insanların sormasını istemediğim için ya da anlatsam bile anlaşılmayacağımı düşündüğüm için belli etmemeye çalışırım bazen.