Yoksa insanlar her şeyi hatırlar mı? Siz ne zaman bilincinizi uyandırdınız? Bilinç sadece zihnin arka bahçesi mi? Bilinç Aslında zeka , akıl ve mantığın toplamı mı? Canlılar ortak bir bilince ulaşınca ne olur?
İlk bilincin uyanışını ne sağlar ve neden o andan sonra olaylar silikleşir?
Ben bir tane kare hatırlıyorum. Böyle bir kişi sadece yüzü var maskeli ve mavi arka planlı bide beyaz ışık parıltısı gözlerim baya bulanık ama sadece bir kare ben bunu doğduktan sonra ilk kare diye biliyorum, gerçekliği bilmiyorum böyle ilk şeyleri hatırlayan var mıdır
1
1 Yorumla
Soran
11 ay
Bence vardır. Sonuçta bazı insanların bilinci daha erken açılabiliyor.
Hepimiz doğduğumuzda farkındalığımız yoktur. Zamanla sinir sistemi gelişir ve seslere tepki vermeye başlarız. O andan itibaren üzerine kat kat eklenir ve geçmiş yavaşca silinir. Anlamlı olan ve tekrarlanıyor olanlar kalır sadece. Aslında 'unutmak' gereksiz bilgiler içindir ve beyin yeni depolama alanı açar.
İnsanlar her şeyi hatırlamaz. Beyin, neyi uzun vadeli kaydettiyse insan da onu hatırlar.
Bilinci uyandırmak kişiden kişiye değişir. Bebekler genel olarak 2 yaşından itibaren kişisel benliklerini ortaya çıkartır.
Bilinç, zihnin merkezidir. Arka bahçe tabiri geçerli olabilir, ancak bilinç pasif değildir.
Bilinç, zeka, akıl ve mantığın bir sonucu olabilir.
Eğer tüm canlılar ortak bir bilince sahip olsaydı, bu çok fadklı olabilirdi. Fakat bilinç insana özgüdür. Bu direkt olarak bireyselliği yok eder.
2
2 Yorumla
Soran
11 ay
Oooo çok güzel bir yorum : ) elinize sağlık.
Sinir sistemleri doğduktan sonra mı gelişiyor yani
Aynı anda birden fazla kişi olmak bu cok farklı ve güzel olurdu.
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
İlk bilincin uyanışı çoğu zaman bir acıyla, bir kırılmayla ya da sarsıcı bir gerçekle başlar. Çocuklukta dünyayı masum bir netlikle algılarken, ilk hayal kırıklığı o berraklığı çatlatır. O an, hayatın her şeyden önce bir sınav olduğunu, herkesin sandığın gibi masum olmadığını, sevginin bazen susabileceğini anladığın andır. Ve işte o an bilinç uyanır. O günden sonra hiçbir şey tam eskisi gibi net kalmaz çünkü artık her şeyin içinde bir pay şüphe, bir parça sorgu vardır. Saflık bulanıklaşır, olaylar griye döner ve anıların kenarları silikleşir; çünkü artık kalbin değil, gözünle görmeye başlarsın.
Pek bilgim olmayan bi konu üstat, düşünerek ve varsayım üstüne gideceğim biraz onun için doğru olma olasığı olmayabilir yani :)) ilk bilincin uyanışı, insanın kendini ve çevresini ilk kez fark ettiği o net “an”dır. O an her şey çok canlı oluyor galiba çünkü beyin yeni bilgileri yoğun şekilde işliyor. Sonra neden silikleşir? Galiba dikkati dağıldığı için, beynimiz gereksiz detayları filtreliyor. Yani ilk bilinç anı hayatın en net, geri kalan ise biraz flu olan kısmı gibi gibi
Bilincin ilk uyanışı gerçekten büyüleyici bir konu. Genellikle erken çocukluk döneminde, kişinin dünyayı anlamaya başladığı anlarla şekillenir. 🌱 Ancak, o dönemler genelde silik hatıralarla doludur. Çünkü beynimiz, o yaşta hatıraları uzun süreli belleğe kaydetme konusunda tam anlamıyla etkin bir aşamada değildir.
Bilinç sadece bir şeylerin farkında olmak değil, aynı zamanda düşünmek, anlamak ve sorgulamak gibi işlevlerin toplamı. Zeka, akıl ve mantık bunun parçaları olabilir ama bilince derinlik katan hislerdir. Canlıların kolektif bilince ulaşması... İşte burada işler mistikleşiyor! Eğer bir gün öyle bir seviye oluşursa, belki de tamamen farklı bir dünya görüşüne adım atılmış olur. 🌌
Bu arada görsel çok tatlı, bebeklikteki sınırsız merakın ve masumiyetin bir temsili gibi! 😊
İlk kazık insana ilk bilincini kazandırır. kaydıraktan kaymak gibi bir şey. ilk başta korkarsın ama sonra alışırsın. Yahut denize açılmak gibi. ne kadar uçsuz bucaksız görünse de ayağını suya soktuktan sonra gerisi gelir.
Doğum anında nefes alma duygusu o ilk nefes.. istemsiz yaşam tek nefeste alışıyoruz tabiat kanunu bu bitkiler bile oksijensiz yaşayamaz nefes hayat demektir..