Bazen biri çıkar ve senin en gizlediğin, en bastırdığın yanlarını bir bakışta fark eder… Yüzüne gülmene, güçlü durmana rağmen içindeki kırıkları görür, geçmişinin izlerini okur. Seni o hâlinle sevmeye karar verir, eksiklerinle, karanlıklarınla, savunmalarınla birlikte. İşte o an, gerçek sevgiyle çıplak bir yüzleşme arasında kalırsın. Çünkü sevilmek güzel ama tamamen görülmek bazen ürkütücüdür. Peki böyle biri karşına çıksa, onu içeri alabilir miydin, yoksa seni çözmesinden korkup bir adım geri mi çekilirdin?
İçindeki yaraları bilen biri seni sevmeye cesaret etse, ona kalbini açar mıydın, yoksa korkup bir adım geri mi çekilirdin?
Ayrıntı da bahsettiğin durumu birebir yaşadım diyebilirim.. Evet ben cesaretimi toplayıp korkularımın üzerine gittim çok güzel de bir ilişki yaşadım.. Ama şimdi tekrar kalbimi açamam.. İnsan bir zamandan sonra korkularını yenemiyor.. Tekrar yara almaktan kırılmaktan korkuyor.. Bu yüzden kırmadan dökmeden sevmek gerek..
Açamıyorum herkese derinlerimi sadece gördükleri kadarını biliyorlar bir kaç özel insan var bir kısmını dinleyen ve gece uyuyamadım etkisinden çıkamadım diyen dostlarım vardı her güzelliğin altında neler gömülüdür bilemezsiniz bu yüzden bunları herkes bilemez yüzeysel tanır geçersiniz seversiniz, sevmezsiniz size kalmıştır 😇
Biri beni, yaralarımı bilerek sevmeye kalksa… Korkarım. Çünkü birinin yaklaştıkça vazgeçmesinden endişe ediyorum. İyileşmemiş şeylerim var hâlâ. Bu yüzden bir adım geri çekilmek, bana daha güvenli geliyor. Sevilmek güzel ama… bazen insan kendini korumayı seçiyor.
Bu soruya kendini sorgulamadan cevap vermek zor olur. Bazen insan, yaralarını bir başkasına göstermeye hazır olmadığını hisseder; çünkü bunu korkutucu bir açıklık olarak görür. Ama şunu düşün: Seni gerçekten anlamaya, yaralarını kucaklamaya cesaret eden biri varsa, bu aslında büyük bir hediye. O kişinin niyetine güvenebilmek ve kendine de bu şansı tanıyabilmek önemli. Cesaret edersen, belki o karanlık dediğin alan bir ışıkla aydınlanır. 🌟
Hayır, açmazdım. Çünkü güvenmezdim, güvenip kalbimi açtıktan sonra o kalbi kırıp kırmayacağını veya ilk başta sevmeye cesaret etse de sonradan boş bahanelere sığınıp sığınmayacağını bilemezdim.
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İçindeki yaraları bilen biri seni sevmeye cesaret etse, ona kalbini açar mıydın, yoksa korkup bir adım geri mi çekilirdin?