"Yarası kanayan birine yara bandı uzatmak ne kadar büyük bir iyilikse o kişiye yara bandını nasıl takacağını öğretmemek o kadar büyük bir kötülüktür..."
Birini çok sevdiğiniz takdirde ona yara bandı olmayı kabul eder miydiniz?
Yara bandı tabiri için pek olumlu bir şey söylemeyeceğim. Başkalarının ilgisini, sevgisini asalak bir sinek gibi sömürüp iyileştiğini sana kişiler aslında iyileşmezler. Yara bandı sadece yaranın kanamasını durdurabilir. O yara bir süre sonra yine açılır. Aslında sen o kişiye yara bandı değilde geçici bir ağrı kesici gibi bir şey oluyorsun. Yarasını senin yanında unutuyor. İyileştiğini sanıp sana tekmeyi basıyor. Sonrası yine aynı devran unutamadığını hatırlıyor buluyor birini falan falan işte. Kişiye en güzel iyilik, kendi yarasını kendisi dikmesi gerektiğini öğretmek olur. Sorunun cevabına gelirsek karakteri burada önem arz ediyor benim için. Kendimi kullandırtmamayı düşünürüm bu durumda.
Duygularımı bir kenara bırakırım. Bir insan olarak yarasına merhem olurum. İstediği an yanında olur, ona destek çıkarım. Karmaşık duygular içerisinde olan birinin hislerine güvenemem neticede. Aşk, o şartlar altında mümkün kılınabilecek bir duygu değil.
Büyük konuşmak istemiyorum ve fakat bu sorunun cevabı benim için koca bir hayır. Ne yara bandı olup acı çekmeyi ne de yara bandı niyetine hayatıma alıp acı çektirmeyi asla istemem.
kimseye yara bandı olmak istemem... onu sevmem bunu değiştirmez çünkü tecrübeyle sabittir kimde yara bandı olursan o seni yaralar gider.. seni sadece.. iyileşmek için kullanır çünkü..
Ben onun yarasına merhem olacaksam benim yarama kim merhem olacak. Herkes kendi yara bandını ilacını kendisi sürmeli. Çünkü her zaman o kişi yanımızda olmayacak. ya da biz onların yanında olmayacayik. Ha belki birbirimizin yaralarina merhem ve ilaci olursak olabilir. Çünkü bu işler tek taraflı 1 yere kadar olabilir. Çift taraflı olduğunda daha uzun ve kalıcı olur. Bence.
İyilik bir bumerang gibidir, iyilik yap denize at demişler, içimizdeki kötü düşüncelerden kurtulmamız lazım, ego kapris vs gibi durumlar insanın ruhunu kirletir, çıkmaza sokar her şeyi, birilerine kızıp onu cezalandırmak size kötülük olarak dönecektir bir gün, yaralı insanları sevelim acılarına ortak olalım, Hiç bir karşılık beklemeden!!
Olmam, nefret ederim hatta. Böyle yaklaşan çoğu kız arkadaşımla ilişkimi kesmişliğim de vardır. Herkesin derdi kendine. Ben kendi derdimi kimsenin üzerine yıkmıyorsam kimse de bana yıkmasın bir zahmet.
Bir erkeğin en büyük aptalca yüklediği ve en büyük hakareti budur kadın için. Ama erkek için belirsiz. Gerçekten sever sevebilir de ama ne olduğunu ne görüldüğünü görmek istemez sevdiği zaman