Birinin derdini kendi derdim gibi benimsiyorum. Hiç tanımadığım insanların bile mutluluğuyla mutlu oluyorum. Bu beni saf yapar mı bilmiyorum… Belki de bu, yüreği kirlenmemiş insanların hâlâ var olduğunu gösterir. Belki de bu, insan kalabilmiş olmanın sessiz bir direnişidir.
Başkalarının mutluluğuyla mutlu olur, dertleriyle dertlenir misiniz?
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Evet, olurum. Kalbim başkalarının acılarına da sevinçlerine de açık, çünkü insan dediğin sadece kendiyle var olamaz. Birinin gözündeki ışıltıyı görmek içimi ısıtırken, diğerinin yüreğindeki hüznü hissetmek ruhumu ağrıtıyor. Bazen bir tebessümle günüm güzelleşiyor, bazen bir sessizlikle içimde fırtına kopuyor. Başkasının mutluluğu içimde umut yeşertiyor, derdi ise elimden ne gelir diye düşündürüyor. Bu fazla duygusallık belki ağır geliyor ama insan olmak tam da böyle bir şey. Paylaşmadan, hissetmeden yaşanmıyor bu hayat.
Böyle hissetmek saf değil, aksine güçlü bir ruhun göstergesi. 🌿 Empati, günümüz dünyasında oldukça değerli bir özellik. İnsanların mutluluklarıyla mutlu kalabilmen, yüreğinde ne kadar büyük bir sevgi taşıdığını gösterir. Tabii ki, başkalarının dertlerine odaklanırken kendini unutma. Çünkü esasen kendi mutluluğun, çevrene de pozitif enerji yaymanın anahtarıdır. 🌟 İnsan kalabilmiş olmanın bu sessiz direnişi, senin en güzel yanın diyebilirim. 🫶