• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Kişilik & Karakter

Dürüst olunca neden kaybediyorsun?

benbilemedimki
benbilemedimki Takip Et
Xper 6 Yaş: 35
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
20
Yapay Zekaya Sor
Sadece merak ediyorum...

Dürüst olunca neden kaybediyorsun? Yoksa dürüst olmamak mı gerekiyor? Sadece aşk ilişkilerinde değil her yerde kaybediyor dürüst olanlar neden?
Dürüst olunca neden kaybediyorsun?
İlişki Soruları Aşk Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• BayKUS123
    BayKUS123 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 50 , eic 82%
    +1 yıl

Dürüst olmak sözünün net karşılığını bulmak gerek bu konuda. Kime göre neye göre dürüstsün. ya da nasıl dürüstsün. Ben dürüst değilim diyen biriyle karşılaşmadım hiç.

Öncelikle Dürüst vardır. Evet düşüncelerini açıklıkla belirtir ama baktığın zaman en güvenilmez insandır. Yanında biri hakkında bir konu bir durum hakkında konuştuğun her kelimeyi direkt olarak konunun muhatabına ileterek dürüstlük yaptığını düşünür. Bunun adı dürüstlük değil gammazcılıktır.

Dürüst vardır. Bir konu hakkında bir fikrini paylaşırsın. Kendisinin fikrini istersin ukalalık yapar. O konudaki fikrini dürüstçe söylediğini düşünerek aslında kendi fikri haricinde başka bir fikre açık değildir. Ve yanlızca o bilir. Laf anlatamazsın bilmediği konuda işin ehline bile iş tarif etmeye kalkar. Ukalalığın adı dürüstlük olmuştur.

Dürüst vardır kırıcıdır. Karşısındaki kilolu insana şişko demeyi dürüstlük sayar. Dost acı söylere bağlar işi.

Kimi muhalif, Kimi uyumsuz, kimi işine geldiği şekilde dürüst Kimi düşüncesiz ama baktınmı hemen hepsi dürüsttür.

Dürüstlük bir erdem değil hemen her insanda olması gereken bir özelliktir. Aslolan uyumlu, düşünceli, kırmadan düşüncesini aktarabilen, sır tutmayı bilen biri olabilmektir. Doğru kişi olmakla dürüst olmak çok farklı şeylerdir.

2
    1 Yorumla
    • Evren35-09
      Evren35-09
      +1 yıl

Güzel tespit

Yorumla

En İyi Cevaplar

• LuaExpert
    LuaExpert Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34 , eic 71%
    +1 yıl

Mesela sitede filan yorum yaparken dürüst oluyorum çünkü buradan bir beklentim yok, dışarıda ise yine aynı şekilde hep dürüst davranıyordum, özellikle de son 3, 4 yıl bir şeyler oldu ve ne olursa olsun doğruyu söylüyordum tabi çok özel aile durumları filan hariç. Ama büyük bir sıkıntı var :) Bu sıkıntı da insanların yalana alışması :) Adam bir şey soruyor, kırmayacak şekilde doğruyu söylüyorsun ve hemen suratı asılıyor, iyi de madem hoşuma gitmeyecek o zaman sorma :) İyice trip atmasın diye böyle de denilmiyor. Kısacası ben bunu uzun bir süre yaptım ve anladım ki çok fazla dürüst olmak insanın işlerini gerçekten zorlaştırıyor. Tabi iyi ki öyle yapmışsın, helal olsun, tebrikler, adam iyi niyetli olmasa bile senin bu kadar iyi niyetine rağmen böyle yapmış vs. gibi gazı verip yollayacaksın. İnsanlara gerçekten bu yarıyor :) Yine dürüstlük iyidir ama dediğim gibi çok dürüst olmak bence zararlı.

0
    0 Yorumla
  • gültenbüşra
    gültenbüşra Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 54%
    +1 yıl

bence sen dürüst olmaktan dolayı değil başarısız şanssız olabilirsin ya da karşındaki insanlar yanlış insanlardır ben bugüne kadar hiç bir zaman dürüst olduğum için kaybetmedim ve çevremdeki insanlar da dürüst olmalı yalan er ya da geç ortaya çıkar ilk başta kazanmış gibi görünselerde yalancılar sahtekarlık yapanlar hep kaybederler her şeye dürüst güvenilir iyi insan olmaya devam et belki kaybettiğini sandığın zamanlar aslında kaybetmemişsindir onlar bu yolda ilerleyebilmek güçlü tecrübeli mantıklı olabilmek için herkesin hayatında kaybettiğini sandığı anlar vardır ayrıca bu sayede daha daha iyi fırsatlar kazanacaksındır o fırsatlar seni bekliyordur tabi bunun için senin öncelikle pozitif olman kendine güvenmen kendini sevmen hayatında hayalker değil hedefler belirlemen ve başarabileceğine %99.9 inanman lazım anlaştık :)

1
    2 Yorumla
    • benbilemedimki
      benbilemedimki
      +1 yıl

Teşekkürler anlastkk diyelm o zaman :))

Yorumla
    • gültenbüşra
      gültenbüşra
      +1 yıl

iyi öyleyse ne güzel :)

Yorumla
  • CaramelMachiato
    CaramelMachiato Takip Et
    Xper 4 Yaş: 35 , eic 36%
    +1 yıl

Çünkü doğrular yalanlar kadar tatlı değil.

2
    6 Yorumla
    • theredor
      theredor
      +1 yıl

bu yorum harika, tebrikler. kısa ve olayı net anlatan bir söz.

Yorumla
    • CaramelMachiato
      CaramelMachiato
      +1 yıl

Teşekkür ederim @theredor

Yorumla
    • benbilemedimki
      benbilemedimki
      +1 yıl

Gerçekten çok güzel bir cevap olmus

Yorumla
    • CaramelMachiato
      CaramelMachiato
      +1 yıl

Teşekkürler @soran :)

Yorumla
    • CaramelMachiato
      CaramelMachiato
      +1 yıl

Tesekkur ederim. :/

Yorumla
    • benbilemedimki
      benbilemedimki
      +1 yıl

Ne demek :)

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

100

Cevap

114

Cevap

• Lhima
    Lhima Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 81%
    +1 yıl

Müslümanım deyip müslüman gibi davranmayan,
    Dürüstüm deyip dürüst olmayan ,
    Ahlaklı görünüp Ahlakı bile menfaati için kullanan,
    Edep/Ahlak/Takva gibi en önemli unsurları hayatına nakşetmek yerine hazza tabi olan bir toplumda dürüstlük gösterişten ibarettir.
    Dürüst olunca neden kaybediyorsun? Dürüstlük kaybettirmez sadece kaybediyormuş gibi görünürsün neler kazandırdığını idrak etmen için ibret gözü gereklidir./Yoksa dürüst olmamak mı gerekiyor? Ahlaksızlığın kol gezdiği bir dünyada Dürüst olmayani cok... birde dürüst olmaya çalışmayi denemek gereklidir diye düşünüyorum./Sadece aşk ilişkilerinde değil her yerde kaybediyor dürüst olanlar neden? Aşk ilişkisini dürüst olanın sürdürememesi dürüst olmayanın sürdürdüğü anlamını taşır bu yanlıştır. Aşk dürüst olmayanda bile tecelli etse bu tecelliyattan bir evlilik doğsa o evliliğin bitmesi kaçınılmaz son olur...

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Her insanın doğuştan itibaren öncelikle en yakınında bulunan ailesinden, akrabalarından, arkadaşlarından , okulundan edindiği hayat deneyimleri ile bir karakter stili çıkar. Dürüst olmak günümüzde kişilerle iletişimde aradığım en güzel özellik. Fakat, çevremdeki insanları bu konuda tanıyamaz oldum. Dürüst olmak en güzel erdemdir. Siz hiçbir zaman var olan karakterinizden asla ödün vermeyin. Dürüstlük en asil davranış. Varsın siz dürüstlüğünüzden kaybetmiş olun. Dürüstlük hayatınızın her alanında , özel hayat dahil olmalı. Dürüst olanlar kaybetmez; en sonunda kazanan hep doğruluk olmuştur. Bu yapınızı hiç değiştirmeyin. Aksi takdirde siz siz olmazsınız; başka bir insan olursunuz.

0
    0 Yorumla
  • Gisem_gül
    Gisem_gül Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 35%
    +1 yıl

Doğru söyleyeni dokuz Köyden kovarlar diye Boşa söylememişler aynı mantık işte günümüzdeki insanlar kaypak yalancı olduğu için Dürüstlük kavramı onlara ağır geliyor kandıramıyorlar yanlış anlama genelleme Yapmıyorum ama bu sözüm bazılarına cuk diye oturuyor

1
    1 Yorumla
    • benbilemedimki
      benbilemedimki
      +1 yıl

Dogru soyluyosun

Yorumla
  • Mrs_Sinir
    Mrs_Sinir Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

Aslında bir şey kaybetmiyorsun tam tersi kazanıyorsun. Sen dürüst olup aklındakileri, duygu ve düşüncelerini dile getiriyorsun ama karşındaki insan/insanlar bunu kabullenemeyip senden uzaklaşıyorlar. Çevrende kim gerçek kim sahte onu anlıyorsun. Sahte olanların da gitmesine kaybetmek gözüyle bakma. Dürüstlük her daim kazandırır unutma.

2
    2 Yorumla
    • benbilemedimki
      benbilemedimki
      +1 yıl

Farklı bir bakis acisi ama iyi bir yaklasim

Yorumla
    • Mrs_Sinir
      Mrs_Sinir
      +1 yıl

Teşekkürler :)

Yorumla
  • mynameisred
    mynameisred Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 70%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Çünkü herkese dürüstlük verilmez. Bazı insanlara ne duymak istiyorlarsa onu vereceksin. Dürüstlük ancak karşıdaki kayıtsız şartsız durumu kabul ediyorsa sunulabilir. Diğer türlü dürüst olan kişi budalalık yapmaktadır. Eh budalalığın da affı olmuyor işte...

1
    0 Yorumla
  • Raizo
    Raizo Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 35%
    +1 yıl

Bu konuyla ilgili soylenecek cok seyin oldugunu dusunuyorum. ama bunun en bas nedeni kisisel cikarlardir insanlar dogruyu degil gonlunu hos tutani el ustunde tutarlar boyle bir dunyada sonu guzel olacak demek tamamen bir kandirmaca olur en guzeli durust mu yalanci mi diye suzulecegine yalniz olunmali.(sadece kisisel gorus)

0
    0 Yorumla
  • ulenn
    ulenn Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 46%
    +1 yıl

Herkez ister ferrariye binmek sınırsız kredi kartı cok mutlu hayat bir dedigi ikilenmiyecek hayat yani sen dürüst olarak karsı tarafa hayal ettigi ne varsa onu olmuyacagını ya da kolay olmuyacagını gösterdiginden kaybedersin. Zaten kazanmadıgın seyi kaybetmek gibi bişey yok sen sadece onu gercek yuzleştiriyon buda onun hoşuna gitmiyor

0
    0 Yorumla
  • psikologkafa
    psikologkafa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39 , eic 44%
    +1 yıl

Bence olay dürüst olmaktan kaybetmek değil yaptığın hatayı, yanlışı karşı tarafa aktarmaktır. Karşındaki dürüstlüğünle ilgilenmez, bu hatayı yapıyorsa dürüst olsa ne diye düşünür. Senin sadece için rahattır dürüst olduğun için. Mesela sevgilin aldattın ama ona bunu söyledin. O senin dürüst olmana mı baksın aldatmana mı?

0
    0 Yorumla
  • hibakusa
    hibakusa Takip Et
    Xper 7 Yaş: 48 , eic 38%
    +1 yıl

dürüstlük cesaret işidir, iyisiyle kötüsüyle sonuca katlanmayı göze almaktır, dürüst olmayanlar korkaktırlar, kaybetmekten korktukları için maskeleriyle etrafımızda dolanır sadece bizi eleştirirler kıskanırlar vsvs
    doğru söyleyeni dokuz köyden kovan atalarımız karda yürü izini belli etme demeyide ihmal etmemiş :))

0
    0 Yorumla
  • er-el
    er-el Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 53%
    +1 yıl

Dürüst insanlar kaybetmezler. Farkındalık kazanırlar, tecrübe edinirler karşınızdaki insanlar sırf dürüst olmanızdan dolayı gitmek istiyorlarsa gitsinler. Gidenler dürüst insanların işine zaten yaramazlar yerlerini yadırgarlar hep yabancı olurlar. Kalmaları manasızdır. Bu kayıp anlamına gelmez.

0
    0 Yorumla
  • A_F_K
    A_F_K Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29
    +1 yıl

Dürüstlük, Adillik, Adalet :ı eğer bu üçü bir arada olsaydı inan bana dürüstler hiçbir zaman kaybeden taraf olmazdı ki burada kazanılması gereken bir hayat oyunu yok zaten.-.

peki sana soruyorum, sence Dürüst adammı daha çok kazanır yoksa Yalancı adammı?

0
    0 Yorumla
  • kirmasti
    kirmasti Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl

aslında dogruluk demektir dürüstlük.. dogru gerçek bilinen.. neyse , onu oldugu gibi aktarmaktır. ama insan oglu hiçbir zaman dogru olanı kabul etmez. hep hayallerde yaşar.. insan herzaman asıl olan dogru olan hep yaralar.. kimsede kabullenmek istemez.. kim dogru söylemişse onun hayal dünyasını yıkmışın demektir.. bunada kusura bakma kimse izin vermez sadece dogruyu görüp gerçek alemde yaşayanlar hariç. onun için boşuna dememişler dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye.. :)

1
    0 Yorumla
  • pentin
    pentin Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 50%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı.

Yavuz hırsız ev sahibini bastırır derler. O hesap; ağzın laf yapmıyorsa eğer, her türlü bastırırlar bir de haksız çıkarsın.

En güzeli, baktın söylediklerin işe yaramıyor bakmayacaksın.

5
    0 Yorumla
  • Mesen
    Mesen Takip Et
    Yoda Yaş: 30
    +1 yıl

Bulundugun ortamlara da bağli biraz yalan soylenen yalani normal bir sey gibi olarak goren bir ortamda herkes suru gibi o yalani kabullenip hic birsey olmamis gibi davranir aksini iddia ettiginde garipsenirsin hatta dislanabilirsin de. Toplumun algısina, deger yargilarina uygun davranman beklenir hakikat onemli degildir.

0
    1 Yorumla
    • benbilemedimki
      benbilemedimki
      +1 yıl

Aynen öyle doğru diyorsun

Yorumla
  • pöfffff
    pöfffff Takip Et
    +1 yıl

Tecrübe etmen gerekir bazı şeyleri. Ve maalesef ki insan böyle öğreniyor bazı şeyleri. Ne olursa olsun yanlış bir şeyler yapmamalısın ve dürüstçe hayatına devam etmelisin. Aynı zamanda da mantıklı olarak. Dünyada o kadar çok şerefsiz var ki. Aldatan inandıran bağlayan güven veren.. Herkes için geçerli bu. Bu yüzden sadece önüne bakmalısın. sen hep doğru ve mantıklı ol elbet göreceksin meyvesini ;)

0
    1 Yorumla
    • benbilemedimki
      benbilemedimki
      +1 yıl

Teşekkür ederim

Yorumla
  • fileliçorap
    fileliçorap Takip Et
    Guru Yaş: 33
    +1 yıl

çünkü doğru bir tanedir yalan bir çok. . ve cok olan hep kazanır..

1
    6 Yorumla
    • benbilemedimki
      benbilemedimki
      +1 yıl

Iyi tespit

Yorumla
    • fileliçorap
      fileliçorap
      +1 yıl

Teşekkür ederim

Yorumla
    • çipjojuks
      çipjojuks
      +1 yıl

bu duruma göre değişir

Yorumla
    • fileliçorap
      fileliçorap
      +1 yıl

Genel anlamda dedim ayrıntıda cogusey duruma göre değişiyor.
      @çipjojuks

Yorumla
    • çipjojuks
      çipjojuks
      +1 yıl

ama genel anlamda da öyle değildir gene yanlış

Yorumla
    • fileliçorap
      fileliçorap
      +1 yıl

doğrusunu aciklarsan yanlışimi düzeltirim.

Yorumla
  • Esra-Mehmet
    Esra-Mehmet Takip Et
    +1 yıl

Dürüst insanlar manzarayı kapatan ağaçlar gibidir. Onları kimse istemez

2
    1 Yorumla
    • benbilemedimki
      benbilemedimki
      +1 yıl

Cok iyi

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Kaybettigimi sanmiyorum.
    Yastiga basimi koydugum vakit icim rahat.
    Yalan attigim an icim huzursuz olur.. dogrusunu söylerim hemen arkasindan.
    Dürüst olunca kalbin kirlenmiyor..
    Yalan atan insanin ruhunu kalbini tahmin etmek bile istemem.. kimbilir ne halde.
    Zaten insanlar en büyük yalani kendilerine atiyor.
    Akli selim insan karsindakinin yalanini biliyor anliyor zaten.. sadece susuyor.

0
    0 Yorumla
  • PsikoCoban
    PsikoCoban Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl

Kuru kuruya dürüst olmak bir işe yaramaz, aksine dilini, kelleni aldırır. Dürüst olduğun kadar zeki de olacaksın, yerli yersiz dürüstlük yapıp doğrucu olmayacalksın. Nerede konuşman gerektiğini bileceksin. Dürüst bir insan her zaman kazanır, her zaman ekmek yer nerede olursa olsun.
    Söz ola bitire savaşı,
    Söz ola kestire başı.

0
    0 Yorumla
  • greeneyes
    greeneyes Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 47%
    +1 yıl

durust ınsan kaybetmez.. durust ınsan sahtekara karsı kaybeder.. dolandırıcıya.. oyuncuya.. ıstedıgınız o degılse kayıp yok demektır..
    sen dogru ol kocum egrı nasılsa belasını bulur

3
    0 Yorumla
  • SAMET1903
    SAMET1903 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

DOGRU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVARLARMIŞ dıye bir söz vardır neden böyle denmiş bilmem ama dogruları kaldıramayan insanlar hatasını kabul edemeyen insanlar herzaman yalan söyleyip kendılerını pof pof layanları sever inşallah anlamışsındır :)

1
    0 Yorumla
  • Mario79
    Mario79 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 47 , eic 30%
    +1 yıl

Dürüst olmaktan değil bence kayıp. Belki kaybın nedeni, yanlış beklentilerden, yanlış ortamlarda bulunmaktan, ya da yanlış insanlarla takılmaktandır. Belki de karşılıklı anlayışın olmayışıdır. Detay yazmadığın için bu kadar yorum yapabiliyorum.

0
    0 Yorumla
  • sarıpaptya
    sarıpaptya Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 52%
    +1 yıl

soylenen yalanlar cogunlukla karsidakinin isine gelir.. sorunlari kapatiyomus gibi olur. en azindan bir sureligine
    dürüst oldugunda da sorunlar oldugu gibi ortada kaliyo ya hani.. iste ondan

0
    1 Yorumla
    • benbilemedimki
      benbilemedimki
      +1 yıl

Aynen

Yorumla
  • keşfedilememiş
    keşfedilememiş Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 33%
    +1 yıl

İnsanlar genelde sürekli doğru söyleyenleri sevmez duymak istediklerini söyleyenleri seveerler BU YÜZDEN bazen doğruları
    insanların duymak istedikleri şeyleri söyleyip arayada doğruları sıkıştırıp söylemek gerekiyor..

0
    0 Yorumla
  • srkn01
    srkn01 Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 38%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 642 cevap paylaştı.

Tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki insanlar yüzlerine baka baka yalan söylemeni istiyor. Bunu şöyle de düşünebiliriz her ne kadar yalan olsa da duymak istediklerini duymak istiyorlar. Bunu da herkes yapamaz.

0
    0 Yorumla
  • mrtbg
    mrtbg Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32
    +1 yıl

İnsanlar doğruları duymaya tahammül edemezler , yüzleşemezler korkarlar işlerine gelmez hep poh pohlanmayı severler bu yüzden gerek aşkta gerek heryerde insanlar popolarının kalkmasına bayılır boşuna doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar dememişler ama dürüst insanlar kazandığı zaman büyük kazanır

1
    0 Yorumla
  • pisibusbus
    pisibusbus Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 33%
    +1 yıl

Çunku sen cok nadirsin ve ortama kabul edilmiyorsun dislanmak fitratinda var durust olmanin acisini cok cektim bunu bana sor

1
    1 Yorumla
    • benbilemedimki
      benbilemedimki
      +1 yıl

Diyosun?

Yorumla
  • Havvanur58
    Havvanur58 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Gerçek dürüst insanlar, asla kaybetmezler. Kaybettim sandıkların aslında sana çok fazla şey kazandırıyor. Deneyim, hayatı öğrenme ve iyi bir insan olma açısından vs.

0
    2 Yorumla
    • sedatts
      sedatts
      +1 yıl

Tek taraflı düşünüyorsun bence kaybedenler var. Gidenler hak etmediği için dürüst olmayan insanlarla birlikte olamazlar

Yorumla
    • benbilemedimki
      benbilemedimki
      +1 yıl

Orasi öyle tabi

Yorumla
  • Proskinitis
    Proskinitis Takip Et
    Guru Yaş: 44 , eic 40%
    +1 yıl

dürüst insan diğerlerinden üstündür zayıf ezik yalnızca yalanın arkasına sığınanlar aciz olmadıklarını kanıtlamak için dürüst insanı sömürmek kandırmak ezildiğini görmek isterler

1
    0 Yorumla
  • sonbaharrrrr
    sonbaharrrrr Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

Kisacasu kotulerin dunyasi ne beklenir iyiler ancak masallarda kazaniyor soyle ornek veriyimm en yakin arkadasimla herseyimi paylasirim dun birinin yaninda dedigi laf su bu kiz kafasini vur ekmegini al o laftan snra sogudm

0
    2 Yorumla
    • benbilemedimki
      benbilemedimki
      +1 yıl

Al ondan sonra da biriyle dost ol olabilirsen

Yorumla
    • sonbaharrrrr
      sonbaharrrrr
      +1 yıl

Aynenn oyle o dediginden snra kirildim o nada dedm o kotu kelime degilmis falan filan ondanda sogudm bu dnyada ne arkadaslik ne ask hic bisi yok varms gibi gorunuyor sadece

Yorumla
  • Fairyday
    Fairyday Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 43%
    +1 yıl

Insanların bencilliğinden. Herkes şunu der: Dürüst insanlarla tanışmak istiyorum sahtelerden bıktım.
    Dürüst insanlarla tanışınca da hoşlarına gitmez

0
    2 Yorumla
    • benbilemedimki
      benbilemedimki
      +1 yıl

Aynen öyle

Yorumla
    • Fairyday
      Fairyday
      +1 yıl

Biz de hep dürüstlükten kaybeder olduk yanlız değilsin

Yorumla
  • dilanone
    dilanone Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 32%
    +1 yıl

devir kaşar devri olmş abi yalancıları seviyolar karşındakini kullanacaksın parasını yiceksin yalan söliceksin bak nasıl deger veriolar

0
    1 Yorumla
    • benbilemedimki
      benbilemedimki
      +1 yıl

Aynen öyle olmak lazm

Yorumla
  • Fransuva
    Fransuva Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 35%
    +1 yıl

Aslında kaybedecek olan onlar sende hayatın gerçeğini görüyorsun bu zamanda mütevazı olmak iyi değil koy gotune rahvan gitsin neler gördün ki bu kadar üzüldün

0
    0 Yorumla
  • kırkharami14
    kırkharami14 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

insanlar kandırlımayı bekliyor çünkü bahaneleri olur bana yalan atın diebilirler ipe gidecek olsan dogru söyliceksin derler ya hani ben ona katılmıyorum bazılarının foyalarını çıkarmak için en az onlar kadar kötü olmak gerekir

0
    0 Yorumla
  • Sean34
    Sean34 Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 309 cevap paylaştı.

Aynen sen dürüst olsan da karşı taraf senin gibi olmadığı için seni samimi bulmuyor olabilir. Dolayısıyla kıcını yırtsan da bazı insanlar için değerli olmuyor. O yüzden her zaman derim ki önce Can sonra Canan :)

0
    0 Yorumla
  • VvV5V
    VvV5V Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33 , eic 61%
    +1 yıl

Ne alakası var yahu doğru olan kaybetmez senin kazancı neyle ölçtüğüne bağlı eğer kazancı ciğeri beş para etmez bir erkekle ölçüyosan sen doğru değilsindir zaten dürüstüm diye kendini kandırma.

0
    0 Yorumla
  • mavisafircik
    mavisafircik Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 30%
    +1 yıl

Dürüst olupta gerçek dostunu kaybetmezsin eger kaybediyorsan o sana yaramaz zaten. Ve dürüst olmaktan gurur duyuyorum. Yalan soyleyipte başımı egdirmem kimseye.

0
    0 Yorumla
  • birkezsevenlerdenim
    birkezsevenlerdenim Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 47%
    +1 yıl

seni çok iyi anlıyorum çünkü bende sürekli bu yüzden sorun yaşıyorum insanlar sadece duymak istediklerini söylemeni istiyolar gerçeği söyleyince hoşlarına gitmiyo anlamıyorum bazen insanları

0
    0 Yorumla
  • Cezalandırıcı
    Cezalandırıcı Takip Et
    Yoda Yaş: 39
    +1 yıl

Dürüst olunca üzülüyorsun fakat kaybeden değil kazanan taraf oluyorsun.
    Dürüstlükten bazı şeyler kaçar ama kaybedilmez. Kaçanlarda bir gün rahmet olur fazlasıyla geri döner.

0
    0 Yorumla
  • beyond_two_souls
    beyond_two_souls Takip Et
    Xper 6 Yaş: 45
    +1 yıl

Dürüst olan bir insan hiç bir zaman kaybetmez. Şu an sen kendinizi koruyorsunuz. Sizin gibi dürüst bir insan karşınıza gelince ne kadar haklı olduğunuzu anlayacaksınız. Sabır edin, göreceksiniz.

0
    0 Yorumla
  • jambuer
    jambuer Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 45%
    +1 yıl

Yalanlarla kurulu bir dünyayı dürüstlükle yönetemezsin. Dürüst insan her zaman dışlanır ortamlardan ama herzamanda mutlu olan kişilerdir onlar.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

gerçeği ben biliyorum bu bana yeter diyebildiğim günden bu yana herkesi uzaktan izlemeye başladım kendilerini hayatın içinde ne çok kandırdıklarını. iyi oldu ama bişeyleri aşmış gibiyim sanki

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

görmeyeceksin, duymayacaksın, konuşmayacaksın. bu kadar kısa ve öz kimse hoşlanmaz bildiği gerçekleri başkasından duymaya. boşver sende törpüle kendini biraz artık ben başardım bol şans sanada

Yorumla
    • benbilemedimki
      benbilemedimki
      +1 yıl

Sagol

Yorumla
  • moonlight009
    moonlight009 Takip Et
    Guru Yaş: 40
    +1 yıl

dürüst insanı saf görüyorlar ne yazıkkı onun için herkese hemen güvenmemeli ve herkesı kendın gibi görmemelısın ınsanlara bıraz zaman tanı onlar sana kendını tanıtır

1
    0 Yorumla
  • __HANEDAN__
    __HANEDAN__ Takip Et
    Xper 3 Yaş: 42
    +1 yıl

Kaybedersin çünkü dürüstlük her zaman için karşıdaki kaypaksa ona yanlışlarını gösteren bir ayna gibidir ve o karşıdaki insanin tatmin olmamış veya olmayı bekleyen egolari bu iyi hali sevmez, rahatsız olur ve kullanmayı, ezmeyi, hiclestirmeyi ister.

0
    0 Yorumla
  • Moryastik13
    Moryastik13 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29
    +1 yıl

çünkü dürüst olunca hatalarını yanlışlarını da yürekli bir şekilde itiraf ediyorsun halbuki dürüst olmayan bunları saklıyor e bu defa hatalı yanlışlar yapan taraf dürüst insanlar oluyor. çok üzülüyorum ben bu duruma ya

0
    0 Yorumla
  • Alternative
    Alternative Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Cok da durust olmamak lazim kendini oyle hemen acmaman lazim bence yoksa sonunda insan cok pisman oluyor

1
    0 Yorumla
  • Affedilmeyen
    Affedilmeyen Takip Et
    Mentor Yaş: 42 , eic 52%
    +1 yıl

Dürüst olmak sana birsy. kaybettirmez sadece kendin gibi insanlari bulmak zor olur

2
    0 Yorumla
  • mentalist1
    mentalist1 Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 34%
    +1 yıl

Şunu cevaplarsan sorun hallolacak. Sen neden dürüstsün?, başkaları için mi yoksa kendin için mi?

0
    1 Yorumla
    • benbilemedimki
      benbilemedimki
      +1 yıl

Her daimm kendim için

Yorumla
  • Pipili-peri
    Pipili-peri Takip Et
    Yoda Yaş: 37
    +1 yıl

"Her zaman doğruyu söyle ama her zaman her doğruyu değil!" Demiş Mevlana.
    Yerini bileceksin, kaybetmeyeceksin!
    Bazı doğruları biraz dolandıracaksın.

0
    0 Yorumla
  • UmayAtalante
    UmayAtalante Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 56%
    +1 yıl

Basit. İnsanlar, bir şeyin yalan olduğunu bilse bile eğer kendini iyi hissedeceğini düşüyorsa o yalan şeye inanmayı seçerler. Bir nevi kaçış gibi. :)

0
    0 Yorumla
  • Jonas_Dahlberg
    Jonas_Dahlberg Takip Et
    Xper 3 Yaş: 42
    +1 yıl

kaybetmiyorsun hem de hiç bir zaman
    bir kadını elde etmek bir işi elde etmek bunlar göründüğü gibi kalıcı şeyler değil
    güzel ve gerçek olan şeyler seni bulacaktır

0
    0 Yorumla
  • morejderha_
    morejderha_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 31%
    +1 yıl

Dürüst olmak dürüst birine gösterildiği zaman olumlu. Yalandan kaçının derler kendin gibi olduğun vakit suçlu sen olursun.

0
    0 Yorumla
  • whoco
    whoco Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30 , eic 52%
    +1 yıl

Hep dürüst olduğum için kaybettim. Aşırı zor durumda olursa dürüst olacaksın bence. Yoksa kaybeden hep biz oluyoruz.

0
    0 Yorumla
  • elifffh
    elifffh Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 33%
    +1 yıl

İnsanların duymaya hazır olmadıkları şeylerı ya da duymak ıstemedıklerı seyı ortaya cıkarıp soyledıgımız için kaybedıyoruz

0
    0 Yorumla
  • sedefomer
    sedefomer Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl

kötü niyetli insanlara o kadar alıştık ki..
    iyi niyetli insan karşısında
    "niyeti ne acaba?" diye düşünmeden edemiyoruz..

0
    1 Yorumla
    • benbilemedimki
      benbilemedimki
      +1 yıl

Bu iyiydi

Yorumla
  • NickSize
    NickSize Takip Et
    Guru Yaş: 86 , eic 43%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Bence yanılıyorsun, kaybetmiyorsun aslında, yalancıları elemiş oluyorsun. Sanırım seni üzen şey Dürüstlerin sayısının az oluşu ;-)

0
    0 Yorumla
  • bynz2411
    bynz2411 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39 , eic 34%
    +1 yıl

Aslında kaybetmiyorsun. Dürüslük herzaman kazanır. baen sonuçları biraz geç olabilir ama elinde sonunda kazzanır.

0
    0 Yorumla
  • gamszzee
    gamszzee Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 45%
    +1 yıl

herkez senin gibi olmaz senin gibi düşünmez karşındaki insan senin kadar iyi niyetlide olamaz bu yüzden kişiye göre hareket ediceksin.

0
    0 Yorumla
  • Blees
    Blees Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36
    +1 yıl

İnsanlar kabullenemiyo zoruna gidiyo herkesin karşısındaki dürüst olunca.. Ben dürüstlükten bu dünyada kaybediyim öbür tarafta görürüz belki karşılığını

0
    0 Yorumla
  • TuhafAbi
    TuhafAbi Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl

Çünkü dürüstlük kıymeti bilinmeyen ve dürüst kişiyi saf kullanılacak gözüyle bakıldığı için kazanamazsın ama şu var ki kimse için değil kendin için kazanacaksın

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (154)
Devamını Gör(199)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Dürüst olunca neden kaybediyorsun?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sen neden kaybediyorsun? 70 cevap verildi
Dürüst insan ne kaybeder siz ne kaybettiniz? 5 cevap verildi
Kaybetmeyi kabullenen biri misiniz? 64 cevap verildi
Dürüst olmak size kaybettirdi mi? 26 cevap verildi
Bir şeyden vazgeçtiğinde seni bulması niye bu kadar gerçek? 10 cevap verildi
Kaybedince kolay vazgeçenlerden misiniz? 6 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Bugün de portakal suyumuzdan bir yudum alıp holdingimize gidemedik. Büyük hayaller kurar mısınız sizde 😂 ?
  • Seni bir kere görmek için tüm haftalığımı bağlarım, olsun çoluk çocuk evde aç kalsın, dediğiniz bir üye var mı sitede😀?
  • Birinden hoşlandığında seni ele veren şey ne olur?
  • İlgi manyağı biri ile yapabilir misiniz?
  • Sevgilim yüzünden kapalı elbiseler giymek zorundayım, dudak dolgusunu da izin vermiyor. Haklı mı?
  • Yaz için en iyi kalıcı erkek parfüm hangisi, hangi kokuyu almalıyım?
  • Hayatının aşkını kaçırdığını düşünür müsün?
  • Bol paça pantolon ve stiletto kombosu neden bu kadar çekici?
  • Birini gerçekten tanıdığını nasıl anlarsın?
  • Bakımsız güzel olunmaz mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨