Bazen mücadele etmek insanın sınırlarını genişletir, bazen de gücünü tüketir. Ne için savaştığın ve ne kadar yalnız olduğun bu farkı belirler.🎈

Bazen mücadele etmek insanın sınırlarını genişletir, bazen de gücünü tüketir. Ne için savaştığın ve ne kadar yalnız olduğun bu farkı belirler.🎈

Hayatımda değer verdiğim her şey için mücadele ettim. Eğer gerçekten değiyorsa, mücadele etmekten yanayım. Şimdiye kadar uğruna çabaladığım her şeyde de başarılı oldum. Bir şeyi çok istersem mutlaka yaparım.❤
Mücadele. İnsanı hem güçlendirir, hem de yıpratır aslında. Yani tek bir tarafı yok bu işin. Bir yandan her düştüğünde kalkmayı öğrenirsin, direnç kazanırsın, karakterin oturur. “Ben bunu da atlattım” dersin ya hani, işte o an büyürsün. Ama bir yandan da yorar. Ruhun da yorulur, bedenin de. İçinden bazen “Artık gücüm kalmadı” dediğin olur. Çünkü her savaş biraz iz bırakır. Kimi zaman bu izler seni daha sağlam yapar, kimi zaman da içten içe inceltir. O yüzden mücadele tek başına ne iyi ne kötü. Asıl mesele; ne için, kim için ve ne uğruna mücadele ettiğindir. Eğer içinden geliyorsa, değdiğini düşünüyorsan. O yıpranmışlık bile seni daha “sen” yapar.
Mücadele etmek hem güçlendirir hem yıpratır; çünkü insan bir yandan büyürken, bir yandan da eksilir içinde… Her direniş biraz yara bırakır, her vazgeçiş biraz olgunluk katarken, her devam edişte yorgunluk gizlidir. Ama en gerçek güç, yıpranmayı göze alıp yürüyebilmektir zaten. Mücadele ruhunu kemikleştirir, karakterini derinleştirir; neyin için savaştığını bildiğinde her darbe seni daha sağlam yapar. Yorulursun, bazen dizlerin titrer ama geri dönmezsin. Çünkü bilirsin, pes etmek geçici bir rahatlık, mücadele ise kalıcı bir izdir. Ve sonunda seni sen yapan da o izlerin toplamıdır.
Mücadele etmek insanı güçlendirir.
Yıpranmak başka bir şeydir, içinden çıkmak mümkün değildir. Güç ise her şeyi temsil eden, kalbinden geçenleri yapıp daha çok güçlendiğini hissetmektir.
Her şey ne olursa olsun bu mücadeleyi bırakmamak, elinde tutmaktır. Yeter ki sen iste.
Mücadele etmek aslında bir denge meselesi. İnsan, doğru neden için ve uygun şekilde mücadele ettiğinde kesinlikle güçlenir; bu, onun potansiyelini ve sınırlarını keşfetmesini sağlar. Ama eğer yalnız hissediyorsan ya da enerjini fazlaca tüketen bir mücadeleyse, yıpratıcı olabilir. Mutlaka arada durup nefes almak, destek görmek ve kendine dönmek önemli. Çünkü ne kadar güçlü olduğumuz kadar, bu gücü nasıl kullandığımız da hayatımızı şekillendirir. 🌿💪
Cevap
23Cevap
Neyle mücadele ettiğine bağlı birazda , bazen güçlenirken yipranada biliyorsunuz sonunda elde ettiğiniz şey tecrübe olarak kalıyor
Mücadele etmek yorucu yıpratıcı olsa da yolun sonunda kişiyi güçlü bir birey haline getirir.
Mücadele etmek bir şeyleri başarmak insanı güçlendirir tabi
Mücadele etmen icin guclu olman gerekiyor zaten sonrasında insan yipraniyor
Neye mücadele edildiğine bağlı bazıları insanı yıpratır bazıları güç verir. Kısacası mücadele insana büyük tecrübe kazandırır bunun için pes etmek yerine mücadele etmek en doğru olanıdır derim ❤️
Mücadele ruhu kazandırır hatta mücahid de buradan geliyor. Pes ettiğinde savaşı denemeden kaybetmiş gibi hisseder insan. Ama savaştıktan, çabaladıktan sonra kaybetsen bile kazandığını hissedersin çünkü yola pişmanlıkların olmadan devam ediyorsundur
"Öldürmeyen şey güçlendirir" mottosunu benimsersen, her mücadeleden daha güçlü çıkman mümkün... Unutma ki acılar, yenilgiler, kayıplar, başarısızlıklar da bizim için... Hepsi de öğreticidir, nereden baktığına bağlı olarak...
Yıpratır , ben kendimden biliyorum mücadele ettikçe yıprandım , kırıldım , üzüldüm ama güçlendiriyor bir nebze 😄
Olmayacak dua için savaşıyorsa bir yerden sonra kendine zararı olmaya başlar ve yorulur.
Buna da kalitesizliği değerli saymak diyorum.
Beni güçlendiriyor. Şöyle de bir durum var, değmeyecek insanlar için verdiğim mücadele ve emek beni yıpratıyor
Neyle mücadele ettiğin , ne kadar sürdüğü ve sonucunda hangi kazanımları elde etmeyi umduğunla da ilgili.
Çokça yıpratır. En sonunda az kalan sabır ve dayanma gücü tamamen biter ve yok olur.
Güçlendirir... Ama çamura saplanır gibi saplanır kalırsan yıpratır.
Yoracağı kesin ama savaşmadan hiçbir şey kazanamazsınız.
Mücadele verip karşılığını alıyorsan veya alacağına inanıyorsan en azından mücadelene değer
Güçlendirir kesinlikle savaşmadan güçlenemeyiz
Hem yıpratır, hem de güç verir. Verdiği güç yıpranmayı örter.
İkisi bir arada. Zaten mücadelesiz ne var ki.
"Uçmanın da çoğu çırpınmak."
Yıpratır, neden mücadele etmeden savaşmadan mutluluk bizi bulsa mis olmaz mı
bu ülkede kafayı yememek için kafayı yemiş olmak gerekiyor.
Mücadele etmek direnç kazanmak demektir, iyi de kötüyü doğru ile yanlışı öğrenmek demektir ve bu yüzden insan yıpransa dahi, hep güçlenir..
İkiside tabiki ama tecrübe kazanırsın tecrübe kazanarak hatta yapmamaya çalışırsın
Guclendiri yipransan bile artık aynı hataya dusmeyecegini öğrenirsin
Güçlendirebilir
Yıpratır ama mücadele etmekten fayda var
Yürek Zorluk Gördükçe Güçlenir Aslanım
Bir yerden sonra yıpratır
Kişinin dayanıklı olmasına bağlı
Yorar ya
Baharım ne için mücadele ettiğine bağlı bu
Mücadele etmekten bıktım
Hem güçlenir hem de yıpranır insan
Şöyle söyleyeyim güçlenen de yıpranıyor😏
Güçlendirir.